prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
dakujem...:) vela studentov inak uziva lieky s ucinnou latkou piracetam...ale tak kedze nie je dokazene co to sposobuje na zdravy mozog, tak som sa bala nieco take brat...a takisto som nasla aj vitamin/liek ci co to je s nazvom DMAE...nemate o tom nejake info??
Alkohol nezabija neurony, len stazuje vytvaranie spojeni medzi nimi(synapsis
)A nie je to geneticke, pokial nebolo poskodenie mozgu este pocas vyvoja v matke.
Na posilnenie mozgovej cinnosti je hromada doplnkov, od vitaminu C,rybacich a krill olejov(EPA a DHA) vasodilatantov(napr hloh a gingko, ale ucinnejsi je huperzin a vinpocetin) a cela plejada doplnkov pod menom Nootropics
en.wikipedia.org
Vyborne je brat na udrzbu mozgu tiez curcumin a dumbier(protizapalove, tj predides Alzheimeru a inym degenerativnym chorobam mozgu)
Samozrejme vitaminy B ako nootropika pomahaju, tiez lecitin a preto tieto odporucam vrele. Dobry zdroj vitaminov B je zmes Stress B od firmy puritan.com ktora ma ja rakusku a svajciarsku distribuciu na nete.
Citricidal je patentovane zmeneny vytazok z grapefruitovych semienok s ucinnostou desiatky krat vyssou, nez len vytazok z semienok. Dochadza ako obvykle 60%.
Ale ne trhu je znamejsi produkt GSE firmy NutriBiotics, ktory ma tento povodny citricidal v koncentracii 33%. Mozes ho kupit cez internet napr z firmy iherb.com
ktora ma momentalne najlacnejsie postovne na Slovensko. Su aj kapsule s praskom, ktore maju obsah ekvivalent 12 kvapiek(125 mg) alebo 25 kvapiek(250 mg) pre tych co neznasaju horku chut citricidalu/GSE alebo maju nakazu, ktora vyzaduje vyssie davky, nez 60 kvapiek GSE za den.
Kedze neuvadzas e-mail adresu, mozes si na google.sk vyhladat pod slovami rng citricidal tie tabulky ucinnosti na rozne mikroby.Su to sice stare tabulky, zverejnene a drzane na nete od 1982, ked bol citricidal patentovany, ale v poslednych par rokoch sa z internetu stratili, nastastie som si ich este vcas stiahol. V USA sa totiz nesmie tvrdit, ze potravinove doplnky maju liecive ucinky, to zakazuje nasa federalna FDA, ktora otvorene nadrziava farmaceutickemu priemyslu.
takze..zo zaciatku chcem napisat, ze som pozerala stranku rng.nazory.eu a kedze som si precitala, co to informacii o Vas rozhodla som sa ako studentka VS Vam vykat:) je super, ze clovek citanim odbornych casopisov, inych periodik a knih si ziska taky dobry prehlad, ovlada latinske vyrazy a pod..:)
tu stranku urcite budem lepsie studovat, presla som ju zatila len tak povrchovo kedze sa snazim ucit na statnice...
takze mam este dve otazky..mysli ze studujem dost narocnu skolu, no i ked zoberiem do uvahy tuto skutocnost, stale mam pocit, ze akosi moja pamat, schopnost memorovat je slaba...mozno je to sposobene tym ze beriem antidepresiva (kvoli nespavosti uz 3. rok), plus antikoncepciu ktora tiez nie je dobra ale chcem sa toho zbavit (nasim sa doplnat napr. b-cko ktore odobera)...a neviem ci by to mohlo byt sposobene napr aj geneticky po otcovi ktory dost pil a vsetci vieme ze alkohol nici mozgove bunky..ale napr. riesenie matematicky uloh pocas studia na gymnaziu mi slo dobre...tak som sa teda chcela spytat, co by sa s tym dalo robit....
a vopred dakujem:)
Lenk a , na Slovensku sa predava viac druhov sucheho lecitinu, granulatu, najlacnejsi je z nich znacka Vermica, ktora sa da kupit za 3.9 euro za 250 gramov a kvalita je dobra, jedna sa samozrejme o produkt z geneticky nemanipulovanej soje.
Rybi olej obsahuje pre telo potrebne omega 3 oleje(EPA a DHA) ktorych v potrave nemame dost a telo si ich nevie dostatok casto vytvorit. Pretro odporucam kazdemu brat rybaci alebo este lepsie krill olej
Prosím Ťa RNG ak budeš mať čas prosím Ťa dal by si mi bližšie informácie,či GSE je len skratka,alebo sa ten roztok aj tak volá? Či citricidal má tiež iný názov. A či citricidal, GSE a citrovital je to isté, alebo sa jedná o úplne rozdielne roztoky. Mám z toho miš-maš. V lekárni sa na mňa len pozerajú.Nikde to nedostať len citrovital a to je výťažok z grepových jadierok, ale ten je asi slabý. Tiež neviem ako používať roztok koloidného striebra.Potrebovala by som súrne vysvetliť a poradiť, kde to zoženiem a ako sa to užíva, alebo kvapka ak sa dá čím skôr, aby som to mohla dcére nasadiť má stále nádchu, hlieny a kašeľ.Som už z toho zúfalá.Ďakujem veľmi pekne.A ak môžem poprosiť aj tabuľku účinnosti GSE.Ešte raz dík
ešte sa Ta chcem opytat od akej firmy odporucas uzivat lecitin (mam od jamiensom- myslela som si ze su dobra firma ale ked som precitala tvoje posledne reakcie tak asi ani nie)..viem ze si niekde pisal ze lepsi je suchy a cisty....sucasne uzivam aj ginko aj rybi olej.... Si zastancom uzivania takychto doplnkov vyzivy???
Vyzivne prirodne latky, take ktore su jedle ti nemozu samozrejme pleti poskodit, len byt uzitocne alebo neucinne.
Ja ale osobne nepouzivam niekoho ineho vyrobky, kde popri chemii a petrolejovych prodsuktoch pouzivaju ukazkovo aj nejake uzitocne prirodne latky. Krem, co si sam miesam sa sklada len z jedlych zloziek, doplnkov a teda cokolvek obsahuje je pre plet uzitocne, ci uz vyzivne priamo, ochranne alebo regeneracne
Viac mozes najst na Google.sk ked tam zadas rng, prirodna kozmetika.
Osobne zakladam vsetky kremy na zmesi olejov ako kokosovy, jojoba a pripadne aj ine, s pridavkom tukorozpustnej formy vitaminu C, E a D-3 ako zaklad, jodom a GSE ako konzervantami,a zaroven antimikrobialnou ochranou.
MSM ako latkou zlepsujucou priestup cez kozu a zaroven protizapalovou na klbove a svalove bolesti.
Ostatne sa meni, ale su to najma antioxidacne doplnky od proantokyanidov, cez polyfenoly a najma resveratrol.
Kedze koza madost slabu priepustnost, mensiu nez sliznice, treba do kremov davat len zlozky, ktore su pod zhruba priblizne 1000 Dalton velke, lebo vacsie velmi nepravdepodobne cez kozu preniknu.
ahoj RNG,
chcela by som sa Ta spytat, ako vnimas pouzivanie prirodnej kozmetiky na tvar(no prirodna, nie uplne...ale myslim taku kde su vytazky z jablk, psenicnych klickov a pod)... Ide mi o to, ci to pleti nemoze uskodit (nieco ako previtaminovanie tela) a ci myslis ze nieco z toho sa moze dostat mimo pokozky tvare... napr chcem pouzivat peeling v ktorom je 40 mg planeho jablcka, 40 mg marhule, 10 mg psenicnych klickov..viem ze napr psenicke klicky su bohata na horcik a ine mineralne latky, lecitin a pod...a proste skoro v kazdom kreme na plet su nejake vitaminy, mineralne latky a pod...neviem ci z tejto zmatocnej spravy pochopis co chcem :( (neviem to inak vysvetlit- hold nema asi dar reci)ale proste ci nemoze uskodnit kazdodenne pouzite kremov, peelingu a inych kozmetickychh pripravkov na tvar s mnohymi vyzivnymi latkami...a inak keby si mi chcel napisat ze musim obmedzit tu kozmetiku (ja viem ze by som mohla mozno menej pouzivat) ale pri mastnej pleti stale treba len cistit a kremovat inak som mastna ako olej..a peeling taktiez (aby sa mi neupchavali pory mazom ako kedysi)
vopred dakujem...:)
Uspech firiem ako Jamieson bol zalozeny hlavne na dobrej(zavadzajucej) reklame a to, ze ponukli cely sortiment doplnkov lekarnam, kde lekarnici toto voberc nepoznali a kupili a distribuovali cokolvek. Ludia v pripade chorob sa obratia na lekarne a lieky a teda portavinove doplnky si zamienali v duchu s liekami a teda cela operacia distribucie bole velmi uspesna..
Zialbohu slabe produkty pracuju do propagandy lekarov a celej organizovanej mediciny, ze doplnky nie su liecive ale len niekedy pomocne.