Otázky na RNG

RNG

maar, ked je myelinovy obal poskodeny, mas tam skrat a teda nerv je vyradeny z cinnosti.Pokial sa nervova izolacia neregeneruje, nerv nepracuje.
A pokial priciny nervovych zapalov a poskodeni neodstranis, nemozes dufat na zlepsenie stavu. A prave to sa da dosiahnut potlacenim viralnych procesov, pripadne inych nervy degenerujucich(L-formy ako napr neuroborelioza a ine) a dodanim polotovarov na regeneraciu nervov. Stred nervov je hlavne z cholesterolov, obal je myelin, na ktory treba hlavne deficitny DHA, pripadne EPA, co dostanes viacmenej len z morskych rastlin, ryb a rackov(krill). Suchozemske rastliny toto obsahuju len velmi malo a ked mas regenerovat hromadu nervov, potrebujes hromadu DHA a EPA.

maaar

Ďakujem, takže to čo beriem teraz mala by som dlhodobo? Alebo ešte niečo na virálnu immunitu? Ja som plánovala tak, že ešte cca. mesiac budem užívať tieto veci, ktoré som písala a potom už Serrapeptázu + curcumin + Rybací olej. Poprípadne tie protivírusové ešte občas opakovať, asi tak.
No to ma trošku zaskočilo, že nie myelín- obal nervov je poškodený ale nerv. vlákna a bunky a že tieto sa neobnovia. Ja ale verím, že niečo na to musí existovať.

RNG

Maar, casto su porusene nervy z viralnych utokov. Nezabudni si zvysovat aktivne viralnu imunitu, aby si zabranila dalsiemu poskodzovaniu nervovych obalov.
Na regeneraciu nervovych obalov pomaha brat rybacie oleje(10 gramov), alebo este lepsie krill olej(2 gramy).
Nenechaj sa vystrasit tymi roznymi cudzimy nazvami, je to len zapal a poskodenie nervov a to treba prislusne adresovat

maaar

Zdravím RNG píšem ti preto, lebo po 2,5 r. mám presnejšiu diagnózu. Viackrát som ti písala ohľadom neschopnosti chôdze a mala som diagn. lumbosakrálna plexitída, zápal nervov, paraparéza. Teraz mi hovorili, že mám chronické perifernoneurogenné postihnutie tažkého stupna. Postihnuté mám nielen nohy ale zistilo sa, že už aj ruky.Mám aj paraparézu. Ďalej mi povedali, že mám poškodené nervové vlákna a motorické nervové bunky predných rohov miechy. A že na to nič neexistuje a to je už trvalé poškodenie a nedá sa upraviť. Mám strach aby sa to nezhoršovalo ešte viac. Na tvoje rady som začala brať NAC, výt. z oliv. listov, Catś claw a GSE. Mám v pláne pokračovať so Serrapeptázou + Curcumin a Ryb. olej. (Kúpila som aj D3 vit. - vraj mám nedostatok) Otázka či podľa teba mám ešte šancu sa dostať z tho a čo mi môže ešte pomôcť. Ďakujem ti pekne.

RNG

Byrgyna, entericke obaly sa roz[pustaju v alkalickom prostredi, tj nie v kyslom prostredi zaludka.
Co sa tyka rozpustenia obalov, kedysi vyrabali take pilulky, co ich potom pekne nasli na sitkach prenosnych zachodov, prakticky nerozpustene.
Ale to uz su roky, tento problem je viacmenej vyrieseny a najma kapsule sa prakticky kazdemu rozpustia a rozptylia v traviacej sustave.
Tabletky nie vzdy a kazdemu, najma tie, co maju tzv postupne uvolnovanie, preto vzdy osobne odporucam najma kapsule hoci su drahsie.

burgyna

..a este jedna sprosta otazka: ked berem na noc probiotika kyselinovo vzdorne po alkalizacii, nemoze sa stat, ze to len tak prefrci cezomna bez narusenia toho ochranneho obalu??? To by ma mrzelo, neboli najlacnejsie. Dik za odpoved, slubujem uz Ti dam pokoj:)

RNG

Enzymi v zazvore nie su vobec nieco podstatne. Zazvor ale obsahuje protizapalove latky a tym je uzitocny.A tie sa nenicia varom

burgyna

Ahoj RNG, myslis ze v zazvore ostanu zachovane enzymy aj po tepelnom spracovani? Mame ho radi v kuchyni k masu, na caj a tak a vraj je dobry na travenie, len neviem ci ho pri tep.spracovani uplne neznehodnotim..