prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Mám problém. Presne pred mesiacom mi zacala angina (horucka, bolest hrdla pri prehltani a povlaky na mandliach). Po 3 dnoch ako mi choroba ani po antibiotikach neustupovala-boli zvolene neucinne ATB na tuto chorobu, som sa rozhodla zacat uzivat GSE, cize aj pit, pouzivat nazalne, jest tobolky oregano oil. Pred dvomi tyzdnami som sa rozhodla tuto liecbu ukoncit, pretoze som si myslela, ze som vyliecena-aj ked kasel a zapchatu jednu nosnu dierku som mala stale. Na druhy den od vysadenia doplnkov sa mi choroba zacala vracat/bolest hrdla pri prehltani, kasel kvoli velkemu zahlieneniu, zapal spojiviek.
GSE som teda zacala uzivat znova, aj spolu s oreganovym olejom, vit C, selenom, zinkom a probiotikami.
Tuto nedelu, cize po mesiaci liecby som znova prestala GSE uzivat s tym, ze pockam kym mi choroba opat prepukne, aby mi lekar nasadli vhodne antibiotika, pretoze tato dlha angina ma uz neskutocne trapila.
Stale vsak este uzivam oreganovy olej (uz som minula 1,5 krabicky toboliek od firmy NOW, teraz som presla na candimis/cize liecba je aj dost nakladna podla mojho nazoru).Do nosa si stale kvapkam GSE, striedavo koloidnu striebornu vodu-no stale mam pocit tlaku pri lavom oku, niekedy je to az nevydrzatelna bolest-nosova dierka na tejto strane sa mi stale nie a nie odopchat. V noci to nie je az tak citit, no vzdy rano sa zobudzam na zapchatu lavu nosovu dierku, tlak v oku na tejto strane a miernu bolest mandle na opacnej strane.
Roztok GSE striedavo s koloidnym striebrom si davam aj do oci, pretoze mi bol zisteny navyse aj akutny zapal ocnej spojovky na pravom oku, ktory sa asi preniesol aj na lave oko.
Ako mam teda dalej postupovat? Uz ma to naozaj obmedzuje. Toto mali byt moje posledne letne prazdniny, a planovala som si ich aj patricne uzit.
Nuz ja som mal uz 3 take modely, odkedy som zacal pouzivat pred vyse 30 rokmi destilovanu vodu na pitie a casto aj na varenie.
Lenze moje modely boli povodne vyrobene v USA, najnovsi je uz firmy Sears, Canada, ale vyrobeny defakto v Cine, 500 watovy.
Dear RNG..
Myslis ze taketo nieco:
www.ebay.co.uk
(New Brand Water Distiller Pure Water Purifier Filter UK)
je dobre pouzivat v kazdodennom zivote ?
Thx
Kloktanie roztokom GSE nestaci, ked je zdroj infekcie v celmych dutinach alebo prinosnych dutinach odkial sa s hlienom dostava neustale dole na mandle, do hrdla predusiek a pluc.
Treba kvapkat ten roztok citricidalu do nosa v leze, s hlavou zaklonenou zo najviac, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
RNG,
ešte sa chcem spýtať,či existuje niečo na dráždivý kašeľ,lebo ten stafylokok ma dráždi na kašeľ a nie je to príjemné.Už si mi radil oregánový olej,takže to GSE a oregánový olej sú spolu dobré veci na zničenie stafylokoka a nemajú žiadne vedľ.účinky asi.S tým GSE si kloktám hrdlo,Je to tak dobre?Ale ten kašeľ ma trápi oveľa viac.Všetko mám v poriadku,akurát mi ten stafylokok sposobuje problém.Čo by som mala ešte jesť na možno zvýšenie imunity,okrem probiotík,aby sa na mňa nelepil.Možno to potrebujem,keďže atb zničia aj to dobré.Ďakujem
Niacin je nedrazdivy najma vo forme inositol hexaniacinate.
Potravinove doplnky nemozu mat ziadne skodlive postranne ucinky, inac by ich neschvalili na volny predaj.Preto aj nemaju ziadne pribalove letaky, ako chemicke lieky s hromadou zlych postrannych ucinkov.
Ale tak ako potraviny, mozes byt a ne citliva tj mozes mat alergicke reakcie. Niacin samotny(tj nikotinova kyselina) vyvolava vo vacsich davkach ocervenenie v tvari(niacin flush) a ako kyselina drazdi creva.
Ak ti citalec(citalopram) zaberal, tak jeho efekt SSRI ti moze nahradit St Johns, Wort, ktoreho zlozky hypericin(3 mg) a hyperforin(30 mg)maju tak isto mechanizmus SSRI, ale bez navyku a skodlivych bocnych ucinkov. Serotonin sa da zvysit aj branim potravinoveho doplnku 5-HTP,L- tryptophanu, SAM-e a pod.
Niekedy staci len napravit travenie alebo skladbu potravy, a telo dostane dostatok potrebnych zivin aj na rozne nervove procesy.
RNG prosím ťa o názor na toto: chcela som postupne vyradiť antidepresíva, a nahradiť ich vitaminom B3 Niacin. Po užití prvej tabletky Niacinu som dostala hnačky a teraz neviem či to môže byť z toho vitamínu, alebo z niečoho iného. Z AD beriem citalec a postupne som si už dávku znížila z pôvodnej 1 tbl. na 1/2 tbl denne. Možno aj to mi spôsobilo zhoršenie stavu, lebo mám silné úzkostné stavy. K tomu Niacinu nie je príbalový leták, tak neviem čo môže spôsobovať. Vedel by si mi poradiť? Ďakujem.
Burgyna, vsetky enzymi su velmi citlive na teplo, vacsina sa znici uz pri 55 stupnoch celzia. preto konzervovany ananans ani rozne ananasove stavy a ine sterilizovane produkty neobsahuju bromelain
Jedine surovy ananas to obsahuje,a to najma v stopke, ktora pali na jazyku ako ohen(rozklada bielkoviny jazyka). Preto je lepsie brat enzym z ananasu vo forme kapsul spolu s jedlom, pripadne na cistenie tela bez jedla, pokial to zaludok znesie.
Ahoj RNG, hrozne lubim ananas, ale pali ma po nom jazyk a cele usta aj dva dni. Z konzervovaneho nic.
Sposobuju to jeho enzymy ci to je alergia? Jest ci nejest??(podobne s kivi)
Nuz ja nejem nic pravidelne, hoci urciteho casu som si na ranajky daval ovsenne vlocky, ale to i ako cukrovkarovi prilis zvysovalo hladinu glukozy, tak som to obmedzil. Alkalizujem sa skoro rano, hned ako sa zobudim , jem az 1.5 hodiny neskorsie, lebo v alkoalizkom zaludku sa jedlo netravi ale kvasi a hnije a na vylucenie kyselin treba nejaky cas.
Pod velkym bielkovinnym jedlom myslim napr 250 gramov masa alebo syra, kde si musim pridat kyselinu(500 az 1000 mg L-lysin HCl momentalne) a enzymy(momentalne 1 az 2 Platinim Digest) a pijem az o 2 hodiny na to, aby som si nerozriedil kyseliny preilis. Inac pocas dna pijem hodne, zacinajuc s pollitrom pri alkalizacii, kedy zoberiem aj jeden Platinum Digest a 4000 FU nattokinazy, a znova 2-3 hodiny po velkom jedle, potom cely den po troche.
S ovocim(viackrat za den) a zeleninou neberiem enzymi vobec, nakoniec su to aj tak mensie a lahkostravitelnejsie jedla.