Otázky na RNG

ivka333

RNG dakujem za odpoved .Kde by som sa dostala napr. k tej soli tu na slovensku? A ten lecitin je dobry v praškovej forme? No inak stres je moj najvernejši kamarat a myslim preto ma trapi aj ten tlak.Presne viem ako je to pozitivne mysliet ale nejak to neviem zaviest do praxe a vždy mi moju hlavičku ovladnu zle myšlienky,na to stres a je to jeden velky kolotoč.Potrebovala by som neičo na ukludnenie asi ,lebo som skro ta povaha čo urobi z komara somara.Bohužial.

Ivka 1 ake doplnky maš na mysli?

RNG

co sa tyka concoru(bisoprolol) viac o nom si mozes precitat napr na
www.drugs.com
Nie je odporuceny pri tehotenstve
www.netdoctor.co.uk
Takze mas jasny dovod na doplnky, ktore su v tehotenstve bezpecne(a teda aj inac, celkove)

RNG

Ivka, tvoje vlastne telo je tvoj osobny majetok a co do neho davas nepodlieha pravne lekarom, ale len tebe samej.
Takze take reci, ze nemozes nic vysadit bez lekarskeho suhlasu je len demagogia.
Co sa tyka potravin a potravinovych doplnkov, o tom maju lekari povacsine len nepatrne vedomosti a tak od nich nemozes ocakavat ziadne odborne rady v tomto smere(cest vynimkam).

Vysoky tlak je najma zo stresu, ktory treba opdstranit za kazdu cenu, lebo prispieva k desiatkam roznych zdravotnych problemov.
Moze byt aj z nedostatku draslika a prebytku sodika, kde odporucam pouzivat sol so znizenym obsahom sodika(cast sodika je nahradenna draslikom) alebo/a alkalizovanie tela skoro rano dve hodiny pred jedenim KHCO3 (Na Slovensku pod menom Kalinat, prostriedok na odkyslovanie vin)
Tiez odporucam cistenie ciev lecitinom, lyzica 2 x tyzdenne, lebo zapchate cievy vedu nielen k zvysenemu tlaku, ale aj k porazkam a infarktom, okrem inych cirkulacnych problemov.
Zlepseniu cirkulacie hlavne u stredoeuropanov napomahaju fibrinolitycke enzymi(nattokinaza, lubrokinaza serrapeptaza) ktore ciastocne/mierne zriedia krv.
Menej na to posobi aj rybaci olej, ktory tak isto odporucam brat kazdemu, podobne ako deficitny(nedostatok) v potrave selen, zinok, jod, vitaminy C, E a D-3, z hromady roznych dovodov.
Cievy sa daju rozsirit aj prirodne bez skodlivych nasledkov chemickych liekov branim hlohu(plody, Hawthorne) ktory ma podobne ako chemicke lieky mechanizmus ACE vasodilatacie(rozsirenie ciev ), davka niekolko gramov denne susenych plodov.
-Odkaz odstránený-

ivka333

a ešte sa chcem spytat ako je to s vysadenim liekov,ked všade je pisane že lieky sa musia vysadit len pod odbornym dohladom? Ja uživam Concor 5mg ,polovicu rano.Nič viac neuživam a chcela by som sa zbavit aj toho a radšej by som prešla na nejaku prirodnu liečbu lebo toto nikam nevedie:(((

ivka333

RNG dobry den,
liečim sa od porodu na vysoky krvny tlak cca 3 roky,mala som viac druhov liekkov ale napriek tomu mi tlak niekedy vyskoči na 150/100.Pulz je dobry okolo 60.Mam 28 rokov ,dokonca som teraz aj schudla a pohybu mam dost.Strava je aj pestra aj mastnejšia ako kedy,ale nič hrozne.Problem je hlavne vtom ž eby sme chceli druhe dietatko a takto nemam odvahu lebo prve tehotenstvo som mala ukončene v 35tt kvoli tlaku.Su nejake pripravky či by sa mi ten tlak napravil na normalne hodnoty tak aby mi to neskakalo??? Nemam žiadne ine zdr. problemy. Dakujem

RNG

Kedze kefir, podobne ako aj med mozu mat velmi rozne zlozenia, hoci su vyborne ako potraviny, nemozem sa vyjadrit a ich specificke pouzitie na rozne zdravotne problemy.
Osobne si sam zakvasujem mlieko zmesou proibiotik(yogurt starter), ale okrem toho beriem obcas aj laboratorne vypestovane probioticke zmesy, ktore maju aj ine kultury, nez kultury mliecneho kvasenia.
Deti odkedy zacnu jest normalnu potravu potrebuju tie iste porbiotika v crevach, ako dospeli a tie iste doplnky , hoci v mensich mnozstvach pre mensiu telesnu vahu.
Krutenie sa hlavy moze byt z hromady dovodov, od zlej cirkulacie, hormonalnych vypadkov az po problemy s cukrom a viralne a ine mikrobialne utoky a zamorenia.

andula1

A este som zabudla,mojmu muzovi sa uz 3 den kruti hlava,hlavne rano tlak ma ok 120 na 80 nevies z coho to moze mat? dik

andula1

ahoj Rng. Aky mas nazor na mliecnu hubu a vodny kefir,alebo vodnu hubu? Je to super vec? Su naozaj v mliecnej hube take dobre probiotika ako sa uvadza a ze vodna lieci mnohe choroby? Nevies kde to zozeniem teda ak to odporucis? Ktore probiotika su dobre pre dospelych a ktore pre 15 mesacne dieta. Este mas obchod s vyz. doplnkami? Dakujem

RNG

T3 hormon na chudnutie pouzivsaju len sialenci bodybuilderi. Inac jeho ucinnost je velmi otazna, lebo znizuje nielen tuk, ale aj svalstvo a kostnu hmotu. Rozhodne neodporucujem
www.clutchfitness.com
Na chudnutie su desiatky inych prostriedkov, ovela menej nebezpecnych, napr 7 Keto DHEA, alkaloidy(kofein, tein, citrus paradisi...) , ktore zvysuju metabolizmus, hydroxycitricka kyselina, ktora znizuje ukladanie tukov, cajove vytazky, alfa lipoicka kyselina, hoodia gordonii,theobromine cacao, octy a ine co znizuju chut do jedla a samozrejme emulzifikatory a rozpustadla tukov, ako lecitin, rozne lipazy a podobne.
Samozrejme vsetko musicasto ovela vacsich, ako odporucaju vyrobcovia, ktori sa snazia predat produkt s tym, ze je "lacny" na pouzitie.
Inac funkcia stitnej zlazy, ktora je dnes "leniva" az u 60% ludi sa da bezpecne zvysit branim extra jodu, ktoreho mame podla novsich vyskumov primalo a podobne ako selen, zinok, vitaminy C E a D-3 sa dnes odporuca doplnovat.

RNG

Vnucka dostala len zopar vakcinacii, jedinu trivalentnu(MMR),inac len par jednotlivych, ktore neobsahovali konzervacny thimerosal ani inu zluceninu ortuti.