prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Hrcky, myomy, cysty, tumory atd, to su len rozne tvary ludove povedane smetnych kosov, tj tkaniva a vyplne, co je nefunkcne alebo odpad. V tele taketo veci odstranuju biele krvinky enzymami, alebo priamo telom tvorene alebo potravou dodane enzymy
Daju sa odstranit enzymatickym cistenim, tj branim enzymov na prazdny zaludok, aby sa vstrebali do krvi a cistili telo. Na tvorenie vlastnych telesnych enzymov je dobre brat extra jod a selen,a to v davkach ovela vacsich ako hovoria stare tabulky odporucenych dennych davok z roku 1948, ktorych sa lekari zvacsa dosial krcovite drzia, aj ked je uz davni dokazane, ze napr na jod treba ovela viac, 2 a 6 mg minimum denne, na selen aspon 200 mikrogramov
Niekedy sa podkozne problemy daju riesit cez kozu, dobra je zmes kokosoveho oleja a praskoveho cukru s par kvapkami GSE.
Aj samotny kokosovy olej na to to moze pomoct odstranit/zmiernit po case, podobne ako aj jazvy, kde vyzivou transdermalne/cez kozu podpori podkozne hojenie a regeneraciu
Ahoj, Rng.
Viem, že tu máš čo robiť, aby si odpovedal na všetky otázky, ktorými Ťa zaťažujeme, ale ak si nájdeš čas aj na tento, budem veľmi rada. Vidím, že sa vyznáš vo veľ veciach a mám takú otázku, ktorá mi vŕta v hlave nejaký čas.
Pred pár rokmi mi pri ramene navrela taká hrčka. Dermatológ nemal šajnu, čo to môže byť a mám to tam doteraz. Avšak, keď som zdravá, ani ju nevidieť. Akonáhle začínam byť chorľavá, tak ma to začne príšerne svrbiť, navrie a sčervená až kým zasa choroba neodíde. Taktiež mám veľkú chuť na čokoládu, keď som chorá. Chcela by som vedieť, aká tam môže byť súvislosť medzi týmito vecami. Možno je to úplna kravina, ale možno nie.
Vďaka za hodnotný a vyčerávajúci príspevok. P.s- ten "divý" pamajorán myslíš zrejme "origanum vulgare"... ak áno, nemusíš reagovať. Želám pokojnú noc.
...kto to mysli vazne...
Prepacte za preklepy, ponahlam sa a dnes mam akosi klave prsty a naviac plno roboty skoncit, takze sa odmlcim na cas.
Nie celkom. Je to vytazok z divokeho pamajoranu, nie slachteneho. Slachteny pamajoram ma v sebe ovela slabsie ucinnu latku, thymol a nie carvacrol. A ten oreganovy olej s vysokom obsahiom carvacrolu je koncentrat az vyse 1:100 z divokeho pamajoranu, tj jedna sa o kopu byliny, ktora je potrebna na ten ziadany ucinok.
Vseobecne , potravinove doplnky su obvykle velmi silne vytazky a je nepredstavitelne casto zjest tolko povodnych bylin ci jediel, aby clovek dostal ucinnu davku.
Inac poznal som ludi, co si mysleli, ze ked zjedia dost plesne z lekvaru, alebo plesnivych syrov, dostanu dostatok antibiotika penicilinu, az mi to vysvetlili technologicke postupy luhovania, tj koncentracie potrebne na ucinky.
Napr pri 2 x 100 mg DIM by bolo treba zjest 2 x pol kila spargle, surovej. Zase na 25 000 jednotiek beta karotenu by si musel zjest blizo pol kila mrekvy atd. Takze ked beries 10-15 doplnkov, nemal by si dost velky zaludok na to vsetko.
Naviac obsahy ucinnych latok v surovinach su casto velmi rozne, napr yam moze obsahovat 1 az 16% diosgeninu a ucinna davka je 200 mg, tj nemas sajnu, kolko by si vlastne mal zobrat na ucinnost.
Preto kto to mydli vazne s doplnkami, spolieha sa na presne urcene vyluhy, koncentraty, kje je presna davka ucinnych latok, z ktorymi lekari dokazali znacny uspech, casto ovela lepsi, nez s chemickymi patentovanymi liekmi.
Nehovoriac o vyzive a udrzbe zdravia, tj predchadzanie chorobam, co bezne lekari nerobia a vyckavaju, kym sa cloveku zdravie zruti ma az potom zacnu konat.
To uz je casto ale neskoro, zialbohu.
Pozdravujem RNG.
-Predpokladám, že oregánový olej je výťažok pamajoránu obyčajného ( dobrej mysle ).
-keď dám česrtvú, nadrobno posekanú, resp. rozdrvenú bylinu vylúhovať v dobrom oleji
-dostanem vlastne dobrú medicínu...
-áno, stačí taká sila??
Candimis je 33% tj nie je cisty oreganovy olej, ale riedeny olivovym.
Oreganovy olej je najma proti plesniam a kvasnym infekciam. Ale telo moze byt oslabene prave kvasnymi a plesnovymi infekciami, tj ked ich potlacis, nepriamo potlacis aj virusy, lebo sa ti zlepsi telesna imunita odstranenim inej nakazy v tele.
Pozor na priamu aplikaciu oreganoveho oleja, je to silna a paliva korenina, riedi sa obvykle 1:5 az 1:20, ba i viac, podla toho, ako je citlive miesto, kde si to nanasas.
Pozerala som si tvoj clanok o herpese, spominas tam aj oreganovy olej.. to si myslel vnutorne ci vonkajsie pouzitie? Totiz vcera (este predtym ako som citala tvoj clanok) som si to miesto skusila potriet priamo neriedenim oreganovym olejom (Candimis)... A teraz ked som sa pozerala do zrkadla, tak sa mi zda, ze sa trocha zmensila ta cervena plocha...
Este raz ti dakujem velmi pekne RNG :)
Virus HSV1 ma v tele 95% stredoeuropanov cely cas a zakazdym, ked je v tele niekde znizena viralna imunita, tak sa tam premnozi. Najcastejsie sa vyhodi ako opar na pere, ale moze byt kdekolvek, viacere dievcata tu popisovali vaginalny prejav(teda nie HSV2, ktory je povacsine len pohlavny, ale aj ten sa moze prejavit aj inde v tele), co je extremne bolestive, meni sa casto na krvave rany.
Casto napada nielen kozu a sliznice, ale aj rozne vystelky organov a tiez nervove obaly/myelin, tj casto je za zapalami nervov, co tu viaceri spomenuli ako zapal sedacieho nervu(hexenschuss)