Otázky na RNG

Goldtop

Veľmi naliehavo Vás prosím o radu a vopred ďakujem za Váš čas. V októbri 2012 som mal prisatých dvoch kliešťov, od toho času pociťujem stupňujúce sa príznaky boreliozy(bolesti hlavy,klbov a svalov,rozostrené videnie,stuhnutá šija,únava...) Po návšteve infekt.ambulancie som mal predpísaný Duomox,výsledky krvných testov pozitívny výsledok na borélie nepreukázali.Po vybraní troch balení duomoxu žiadne zlepšenie - práve naopak postupné zhoršovanie stavu. Po prečítaní množstva diskusií ohľadom boreliozy na tomto fóre som dospel k viacerým možnostiam alternatívnej liečby Boreliozy.Avšak neviem, ktorá forma bude najúčinnejšia, respektíve či je možná ich vzájomná kombinácia. Neviem čo podstúpiť
1. - liečbu výťažkom z olivových listov, samenta, prip.Una de gato
2. - liečbu MMS roztokom
3. - liečbu gemmoterapiou
Preto Vás prosím o radu ohľadom výberu správnej metódy a doporučenie konkrétnych prípravkov pre liečbu tohto ochorenia. Rovnako prosím o informácie o spôsobe užívania a dávkovania liečiv. Nakoľko tradičná antibiotická liečba Duomoxom a pod.je neuúčínna nechcem zbytočne dlhodobo zaťažovať svoj imunitný systém. Ešte raz Vám vopred ďakujem za odpoveď a taktiež za všetky vaše doterajšie príspevky k tejto téme.

flowers

Dobrý večer RNG, chcem sa ťa opäť spýtať čo sa týka protikvasinkovej diety viem že je to už asi otravne opakovať dokola :D ale mam stale nejasnosti, vitamínove doplnky mam už objednane a viem ako ich brať, len sa chcem ešte spýtať probiotika mám doma tieto: www.probiofix.sk Probiofix mohli by stačiť aj tie alebo mám kupiť ine? viem že sa nevyznáš asi na slovenskom trhu kedže si v USA ale myslím že by bolo lepšie napr tieto? :www.lekarenpriradnici.sk
A k tomu budem užívať psylium do vody rano alebo do acidka premýšlam, a ešte mám nejasnosti či môžem piť to mlieko teda? a čo maslo? nemyslím obyčajne maslo ale skôr tie rastline tuky môže byť? A z čoho získam viacero mikrovláknin? treba si zase niečo dokupiť? čítala som to vo viacerých tvojich príspevkoch že to je dôležite pri jedení probiotik...A dakujem :) zatial sa na to všetko psychicky pripravujem a rozmýšlam aký bude presne môj jedálniček aby to nebolo každý den to iste :P

RNG

Na tvorbu melatoninu zo serotoninu potrebujes cez den silne slnko a v noci na vylucenie uplnu tmu.
Ked si to das dokopy tak viac 5-HTP znamena viac serotoninu tj moze sa ti vytvoriot viac melatoninu= neruseny hlboky spanok.
Docasne mozes brat tesne pred spanim trochu melatoninu, najma aby sa ti napravili biologicke hodiny v tele.

Nuz je to velmi slubne!

zullu1234

dobry den rng,
v prvom rade velmi pekne dakujem za tvoje rady ohladom uzivania 5 htp a l teaninu, fungujem uz skoro dva tyzdne na tomto, vysadila som dovtedy brane ad, povazujem to za uspech...
citim sa velmi dobre, mala som trochu zavrate pri prechode na tieto preparaty, ale uz je to ok, zacala som s davkou 200 mg, uz som iba na 100 mg 5 htp a l teanin beriem 1 rano a 1 vecer, uzkosti sa zatial nedostavili, mam skor dobru naladu,zatial sa mi ale nedari poriesit nespavost, skusam uz druhy den brat 5 htp vecer, spim ale kratko a vobec nie som unavena, myslis, ze ten spanok sa tiez upravi? mohla by som k tomu pridat aj melatonin? doteraz som brala na spanie bud stilnox alebo zopiclon,
- takze to je moja skusenost podla tvojej rady a zatial to funguje, a este jedna otazka nakoniec: 5htp mozem brat aj ked idem na priame slnko?
vopred dakujem a prajem pohodovy den

RNG

Mas hodne otazok technickeho razu, kde keby som odporucal na tomto fore jednotlive zdroje, tak by to vymazali ako nedovolenu reklamu.
Takze na to ma musis adresovat na inom fore, kde mi administrator konkretne zdroje a znacky nemaze, ako napr rng.uforum.sk
Ale aspon jedno mozem napisat, arabinogalaktany a inulin zahustuju z mikrovlaknin najmenej.
Pektiny, najma modifikovsne, zahustuju spolu s glucomananom najviac.

majkamrugi

Dobrý večer! veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Obdivujem Vás, že si nájdete toľko času odpisovať. Smiem sa spýtať, vy ste lekár? Lebo máte hojne poznatkov. Ospravedlnujem sa, ze som sa trochu hlupo pytala, ale su to pomerne nove veci pre mna, a je take kvantum informacii, ze som sa stracala. A hlavne informacie sa radikalne roznili...Co mi z toho vyplyva, teda si zaobstaram :
mikrovlakniny:
1.skusim pozriet psyllium, alebo je aj nejake co menej zahustuje?
2.probiotika: beriem predpisane mutaflor, stacia tieto?
3.enzymi- ktore by to vsetko pomohli rozlozit, a mozno by som trochu aj pribrala- ak som to spravne pochopila Bohuzial nemam v nich este prehlad. Vedeli by ste mi nejake odporucit?
4. na hojenie niečo: našla som si vialoxin (výťažok z boswellie, nakolko mam aj astmu, tak sa mi to zda vhodne, neviem ci aj chemicky) a turmerix (kurkumove kapsule).
Neviem ci je to vhodne kombinovat, alebo poznate nieco vhodnejsie? POchopila som to vsetko spravne? Velmi pekne Vám ďakujem, keď si pozháňam materiály, samozrejme dám vedieť, ako to fungovalo/ nefungovalo.

RNG

Este raz, uz som unaveny a prsty mi nesluzia:
Betain HCl je zdroj kyseliny a preto ho nesmies nechat rozpustat v ustach, inac ti zozerie sklovinu.
Soda bikarbona zneutralizuje zaludocnu kyselinu a bez kyseliny samozrejme nemozes mat palenie. Ale zaroven to znici aj zaludocne travenie a zaludocnu kyselinovu barieru proti prieniku mikrobov na jedle do tela

RNG

Betasin HCl je zdoj kyseliny, preto ho nesmies drzat v ustach dlho, inac ti rozpustim zubnu sklovinu.
Soda bikarbona zneutralizuje zaludocne kyselinyu, tj uz nemozu palit ked tasm nie su. Ale to znici travenie, lebo kyseliny v zaludku su potrebnena rozlozenie potravy a znicenie mikrobov na nej.

RNG

Mikrovlakniny sa tiez nazyvaju vodorozpustne vlakniny, su to napr psylium, pektiny,inulin, arabinogalactany, glucomannan.
Su tak jemne, ze nemozu creva odierat mechanicky.
V dnesnej potrave je ich zalostne malo, trochu pektinu je napr v jablkach, jedno jablko ma 3 gramy pektinov a ja tu radim vyse 15 gramov denne, najma pre ludi s crevnymi problemami.
S mikrovlakninami musis brat aspon 50 nasobok vody, lebo tolko do seba nasaju/tj v tolko vody sa rozpustia.