prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Vero, napisal som ti na email
Aadria, osobne nie som velmi za megadavky nicoho, pokial to nie je treba. Japonci maju priemernu spotrebu jodu v potrave 13.5 mg denne a my pod 100 mikrogramov.
Takze som skor za 2 az 6 mg stale a masivne davky len v pripade "nalozenia tela" jodom, tj len kratkodobo.
Ale voci odporucenej dennej davke z roku 1948, ktorej sa lekari dodnes tvrdohlavo drzia je to mnohonasobne viac.
Samozrejme treba brat aj selen, inac niekomu moze viacej jodu zaskodit, ako zistili Cinania pri lieceni hrvolov masivnymi davkami jodu.
Moja emailová adresa je misickaa4@gmail.com
Ďakujem
RNG, ty používaš na dopĺňanie jódu jódovú tinktúru alebo akú formu?
Trochu som ten jód pozerala na nete a niektorí odporúčajú dávkovanie 12,5-50mg denne. Čo si o tom myslíš?
Ešte by som sa chcela opýtať, kúpila som si probiotiká, ktoré majú 2 miliardy 7 druhov kultúr v jednej tablete. Stačí keď využívam jedno balenie alebo ich treba brať stále?
Napisem ti, ked uvedies svoj e-mail. Ale mnozstvo otaziek mas uz iste zodpovedane na rng.nazory.eu alebo rng.uforum.sk alebo aj na tomto fore, ked pouzijes vyhladavac.
dobrý večer rng,
ja by som Vás chcela strašne poprosiť o mailový kontakt na Vás ak by sa dalo, kvôli mojim zdravotným problémom.
vopred ďakujem veľmi pekne
Ulcetrol obsahuje PepZin GI a mastic, co je stary zaludocny ukludnovac.
Osobne si myslim, ze DGL je lepsi, ale definitivne aj mastic je na zaludok dobry.
Zdravím RNG
Dávnejšie som písal že mám problémy so žalúdkom
Beriem: Aloe Vera, Now oregano oil BEZ EFEKTU
Betaim HCL zatiaľ neužívam kým ma bolí žalúdok bolí ma horná časť hlavne keď ležím (k tomuto by som sa chcel opýtať či môžem alkalizovať aj sódou kým nemám kalinat a v akej dávke)
Keďže už mesiac neviem zohnať PEPZIN GI ani DGL chcem sa opýtať ci aj ULCETROL je na toto vhodný
ĎAKUJEM
Sinejsie tinktury sa daju namiesat, ale uz mozu drazdit kozu, keby ti namiesali 5-7%, odporucam ju rozriedit na polovicu az tretinu vodkou(40-50% alkohol)
Veterinari pouzivaju tinkturu 7% jodu a 5% KJ v 50% etylalkohole, ale v USA sa dnes uz nesmie volne predavat.
Jodoglycerin(jod a amonium iodite v glycerine) je menej vhodny na transdermalne pouzitie, ale viac na ustne(2-3 kvapky do vody kazdodenne), lebo glycerin sa neodpari a flak zostava mokry a otiera sa na pradlo.
Najlepsia neexistuje. Bezna stara tinktura mala 2 az 2.5% jodu a 2.5% KJ v 50% alkohole. Ta nie je prilis agresivna, rychlo sa odpari a zostane jodovy flak, pokial sa cez kozu neabsorbuje.
Ked sa absorbuje do 6 hodin, mas velmi velku potrebu jodu, ked do 24 hodin, este stale mas potrebu jodu dost vysoku.