prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
ake mnozstvo lecitinu sa prida napr. do polievky pri vareni. Staci jedna lyzica?
čo to je ked mam suchy biely jazyk a strašne vela slin až do takej peny na koreni jazyka sa mi robi. a strašne je to nepríjemné.
Ja si na tu zmes ovsennych vlociek a lanoveho semena niekedy nalejem kysle mlieko, zamiesam a necham 2-3 hodiny v ladnicke napucat.
Alebo ich zalejem ovocnou stavou a necham v ladnicke napucat.Do toho sa da pridat potom aj nasekane ovocie.
buffered znamena tlmeny tj jemny na zaludok. Jedna sa o calcium ascorbate, nie askorbovu kyselinu.
Za postupne uvolnovanie nie som, lebo to predpoklada extra latky v pilulkach, ktore zabranuju rozpustaniu piluliek. za prve tie extra latky su pre telo nepotrebne(zamorenie) a za druhe niekomu sa ta pilulka vobec nerozpusti pre nedostatok kyselin alebo enzymov, ako vyrobca predpoklada ze mame, a nemusime mat.
SARIANA...tie ovsenne vlocky su najlepsie stravitelne, ked ich 10-15 min. povaris vo vode a urobis z nich vlastne ovsennu kasu. do nej si mozes nahadzat kokos, pripadne ochutit bananom, kakaom a skoricou - to su moje najoblubenejsie kombinacie :))) ale moznosti je vela - rozne orechy, semiacka, susene ovocie,...
+ vlocky su univerzalna potravina - daju sa pouzit v polievkach, v plackach, ovsena kasa ako priloha,...
mnam :)))
RNG...rad by som sa opytal jednu vec - je "buffered" vitamin C to iste ako vit. C "s postupnym uvolnovanim"? pripadne ake su vyhody jedneho pred druhym. vdaka.
V zaludku sa pravdepodobne rozpusti, ale ked sa rozvari, tak to nie je popravdepodobne ale iste. Okrem toho je to velmi pohodlne.
Moja zena pridava lecitin do varenia pravidelne raz az 2 krat do tyzdna a tak dostaneme vsetci davku bez toho, aby som na to vobec myslel.
RNG, pisete, ze granulovany lecitin sa da lahko rozvarit. To ako ked ho len tak lyzicu zapijem vodou nedokaze ho telo vyuzit? Prosim o vysvetlenie.
Zemiaky su dobre, ale ako aj zeleniny, mozu byt zamorene.
ja chapem doplnky len ako doplnky vyzivy.Hoci mnohe z nich maju funkciu lievciv.
Na tie typy masa, je este stale diskusia, co je zdravsie a co menej.
Su taki, co hovoria ze "biele" masa su zdravsie ako "cervene", ale nie je to masom ako skor ako je dobytok a hydina krmene, podla mna.
Nuz na ryby je skor suhlas, az na zamorenie ortutou, na co si treba davat pozor.Hlavne drave ryby z teplych vod maju zamorenie znacne.
Preto ja mam preferenciu na polarne ryby alebo aspon studenovodne.