Otázky na RNG

RNG

maga, ja ti v chemickych farmaceutikach neviem poradit, na to sa spytaj lekara alebo farmaceuta. Ja sa im vyhybam uz vyse 17 rokov vsetkym, zatial uspesne.

maga

Dobrý deň idem na vyšetrenie CT a ked že som alergička, mám zobrať pred vyšetrenim prednison tri tab. Chcem sa len opýtať či to neni veľa naraz to zobrať

eliz

Ja mám na lekárov ťažké srdce,zvlášť keď mi predpíše liek pri ktorom jasne cítim škodlivé vedľajšie účinky.Ešte sa rozčúlia,keď chcem vymeniť liek za iný. Vlastne tú právomoc vymeniť liek za iný z tej istej skupiny by mal mať aj lekárnik,pokiaľ sa nemýlim,ako je to farmaceutka?

RNG

ja nemam nic proti zasluzenemu zarobku, ale nie na ukor pacienta. To povazujem za spinavost posledneho stupna. Pacient ide k lekarovi s doverou a ten ho nadopuje niecim skodlivym....
Na to nemam komentar .....
A lekari by sa mali vzdelavat nielen jednostranne, ale sledovat aj pokrok inych. Ked ja som schopny najst tie rozne informacie, inzinier, uplny medicky laik, tak preco nie profesionali?
A o uzitocnosti nemam uz ani najmensie pochyby, sam na sebe a svojom okoli som si dokazal hromadu doplnkov. Inac tie, ktore som sam nepouzil som nikdy ani nepropagoval. Som zvedavy, ktory lekar urobil nieco podobne.....
Nuz ale ja uzivam jednu zasadnu vyhodu, doplnky potravy nesmu mat ziadne skodlive ucinky, ked pouzivane v odporucenych davkach.
To zialbohu na chemicky vyrobene farmaceutika a ine lieky neplati.

farmaceutka

RNG, vilcacoru predavam aj ja v lekarni, kde pracujem.
Betaglukany su podla mna velmi dobra vec a vzdy pacientom hovorim, ze ak si chcu posilnit imunitu a chcu to robit vo svojej rezii, je to to najlepsie, co im mozem ponuknut. Ale nesuhlasim s ich pouzitim pri autoimunitnych poruchach, co si vsak napisal aj ty. Sam si uznal, ze mozu nastartovat autoimunny proces. A ked sa ten rozbehne, je velky problem ho zastavit. Mam pomerne dost pacientov, ktori trpia roznymi poruchami a uzivaju rozne imunosupresiva, od ludi s transplantovanymi organmi az po tazkych reumatikov. Naozaj ziju akoby v skleniku, musia sa vyvarovat akejkolvek infekcie.Ale nemoze nikto pochybovat, ze v ich pripade im imunosupresiva umoznuju dlhsi zivot radovo v rokoch. Samozrejme su pouceni, ze imunosupresiva tlmia aj schopnost obrany proti nadorovym ochoreniam atd.
a to, ze nedostatkom pokory trpia hlavne lekari-o tom som presvedcena a s tym sa stretavam kazdy den. Ako som uz pisala, zachranila som uz peknych par ludi pred otravou, ktoru by im sposobili lekarmi naordinovane lieky. Jedna lekarka dokonca zakazuje pacientom chodit do nasej lekarne, pretoze som ju viackrat telefonicky kontaktovala a upozornila na neziaduce ucinky a interakcie jej "liecby". Pacienti vsak chodia k nam dalej, asi vedia preco.
Na druhej strane som sa vsak stretla aj s viacerymi lekarmi, ktori beru medicinu vazne a nie ako poberanie penazi za body od poistovne. Nic nie je len cierne, alebo len biele.

RNG

inac pre ostatnych, ja nemam s farmaceutkou ziadny spor, lebo je otvorena inym nazorom.
Len sa tu snazim niektore veci podat z hladiska inych lekarov, nie beznej lekarskej vacsinovej komunity.
Lebo pravda je, ze jestvuju rozne pristupy k lieceniu a predchadzaniu zdravotnych problemov, tj ten jednotny dohodnuty a jediny pravdivy pristup je len silne tlaceny trend, z ktoreho sa z casu na cas kusok oddrobi pod silou faktov dorucenych tymi lekarmi, ktori nasli lepsie metody a pristup.
Zialbohu vacsina lekarov je na strane "jedinej pravdy" a "neomylnych"...

eliz

Čítala som tie tvoje príspevky aj o tých agonistov a antagonistov,spomínaš to stále.
Píšeš, citujem,"veci ktoré neboli dostatočne preskúmané".
Myslíš,že lieky, ktoré nám lekári predpisujú sú dostatočne preskúmané? Keď si prečítam leták o vedľajších možných účinkoch lieku, tak pomaly liek prestáva byť pre mňa liekom.

RNG

kedze mam vlastne skusenosti s tym co sa napr prelozi a dolozi v jednotlivych krajinach a z akych dovodov na pribalove listiny medickymi autoritami, dalej na to nebudem komentovat. Len pripomeniem rozne rozdiely medzi krajinami, kde niektore doplnky povolia, ine nie a rozne dovody, co na to uvadzaju.
Kedze tie dovody nie su jednotne, casto v uplnom rozpore, alebo pripustas, ze je pravda "mnohotvarna" alebo len jeden s tych nazorov je spravny a ostatne nespravne. A jedna sa vsade o medicke autority.....
......
Echinaceu rozhodne neobranujem, ja som ju nikdy nemal, lebo sposobuje rozne alergie.
.......
Za betaglukanmi si ale stojim, lebo sa nachadzaju v hromade normalnych dennych potravin, od celozrnnych produktov(plevy) az po huby a kvasinky. Su castou bunecnych stien a vylucit z potravy sa prakticky nedaju.
.......
A potlacanie imunity tiez nekupim, lebo potom by clovek musel zit izolovany v sklenenej guli, inac na to nakoniec doplati.
.......
Spominane Samento/Vilcacora pomohli uz mnohym v roznych "autoimunnych", takze si vysluzili velmi tvrde utoky zo strany medickej komunity-samozrejme bez dokazu.
Aj mnohe ine tu boli spominane, od pozitivnych vysledkov dlhodobeho pouzivania aloe vera(komplexne cukry, hlavne galaktoza)pri mnohych lupusakoch,
extrakt z olivovych listov(borelioza a chlamidia pneumoniae),
koloidne striebro, schvalene WHO ale potlacane medickou komunitou napriek tomu atd.

farmaceutka

Ale ja ho nekritizujem. Ja som len napisala, ze a)nie je vhodne pri autoimunnom ochoreni uzivat latky stimulujuce imunitny system
b)zatial nie je dokazana ziadna teoria o vzniku autoimunnych ochoreni, co je pravda
c)ak napise evidentny nezmysel a pmyli zakladne veci, ako napriklad ked si pomyli agonistov a antagonistov, tak to musim vyvratit (vid starsie prispevky)
d)ak sa odvazuje zasahovat do veci, ktore neboli dostatocne preskumane, to povazujem za opovazlivost a nedostatok pokory voci prirode
Tieto iste vyhrady by som mala okrem RNG i na lekarov a farmaceutov. Ked PharmRamon napisal, ze na virusove infekcie sa davaju antibiotika, tiez som po nom vystartovala, ale dodnes som si nevsimla, ze by svoje tvrdenie podlozil jedinym dokazom, alebo aspon teoriou.