prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
oli, alfa lipoicka kyselina sa pouziva od 200 do 600 mg denne.
Lecitin odporucam brat raz do tyzdna plnu lyzicu
.Da sa zamiesat do vselicoho, aj rozvarit v zeleninovej polievka, kde nijak nezmeni chut.
Karton sice hovori denne, ale to nie je potrebne.
adi, rozne toxiny s pokazenej salamy, pripadne aj zive bakterialne a plesnove zamorenie moze sposobit zapaly v tele.
......
Zapaly sa daju utlmit protizapalovymi(curcumin, bromelain, dumbier, boswelin, quercitin...)
ale v konecnom dosledku treba telo odmorit,
tj vela vody a roznych
enzymov(surove zeleniny, zeleninove stavy,
hlavne zo surovej cvikle,
tiez extra vlakniny ako
psylium alebo pektiny
bentonity, zeolity,
aktivne uhlie atd.
...
Pre istotu by som bral par dni aj roztok GSE(60 kvapiek na liter vody, pit od rana do 18 hodiny vecer, a o 22 hodine si dat probiotika s jablkom), ked mas nahodou nejaku zivu nakazu v tele(listeria, salmonela, escheria coli...)
FARMACEUTKA kde ta najdem? potrebujem radu z oblasti klinickej farmakologie ! /popripade genetiky/ ?
kde sa mozem opytat prosim?
RNG,dovolala som sa do Lučenca a objednala som si kyselinu alfa lipoovú
a lecitín. Napíš mi prosím presne užívanie.
RNG prosim o radu. Uz dva tyzdne mam bolesti klbov, prve tri dni to boli silne bolesti, ktore oslabli, avsak nezmizli a dost ma trapia. Musim k tomu povedat, ze sa to zacalo tym, ze som zjedla asi salamu, ktora nebola dobra, aj ked som ju necitila, ale hned na to som dostala hnacky, ktore pretrvavali tyzden a par dni po zjedeni tie bolesti klbov. Vzdy to boli niekde inde, momentalne ruky, palce , bola som u lekara, ten poslal stolicu na rozbor, odobral krv, vsetko bolo o.k, aj zapalove procesy, no proste nic, tak tomu nerozumiem, prosim porad. Brala som antibiotika a momentalne este dalej probiotika.
RNG dakujem za odpo o jode v tehot . :)
milady, este na davky odporucene.
Aloe vera 4x2 lyzice denne
Vilcacora 10 gramov denne(caj)
alebo Samento 2x10 kvapiek.
Protizapalove prirodne:
curcumin 2x1 gram korenia turmeric(curcuma longa) denne alebo
2x1 gram dumbieru(podobne rastliny)
bromelain 2x600 GDU denne hodinu pred jedlom
Boswelicka kyselina 2x400 mg denne
Quercitin, 2x500 mg denne.
Ďakujem za odpovede, RNG i farmaceutka, nechcela som vás však vtiahnuť do takej polemiky, ale, v podstate vždy vzíde z toho aj niečo pozitívne. Ale chcela som niečo k tým betaglukánom.Hneď ako mi diagnostikovali ochorenie, jedla som ich asi rok a pol, vedel o tom aj môj lekár, významný reumatológ.Stav sa mi nezhoršoval, hoci som bola a stále som len na udržiavacích dávkach antimalarík. Aj keď som sa cítila veľmi zle, vždy ma presviedčal, že to ešte nie je také zlé, aby mi predpísal lieky ďalšie, silnejšie.Vždy vravel, že na to je času dosť, treba skúšať aj niečo iné. A ja to skúšam už piaty rok. Od začiatku pijem aj aloe vera gél, ale keď sa mi stav zhorší,vžy v čase množstva povinností a stresu, hľadám niečo ďalšie, kým sa to trocha neupraví. Toto fórum som našla len asi pred mesiacom a naozaj som sa veľa dozvedela, aj vďaka vašim znalostiam.
farmaceutka v tom sa zhodneme,že lekárom niekedy chýbajú základné znalosti a nielen to. Myslia si,že pacient nepotrebuje vedieť viac, no dalo by sa o tom písať.....Ja mám problémy s antiglaumatikami,žiadne mi nesedia a večne sa doťahujem s lekárom. Ale máš pravdu,že lieky s inou účinnou látkou môže zameniť len lekár.
eliz, ja ako lekarnik mam pravo robit tzv. genericku substituciu, to znamena, ze mozem zamenit liek, ale vylucne za liek s tou istou ucinnou latkou. Napriklad firma xy vyraba liek ab a firma qr vyraba liek s rovnakou latkou a rovnakou silou cd. Ja mozem zamenit ab za cd. Napriklad ked je tam u toho cd nizsi doplatok ako u ab, alebo aj bez dovodu, ak si to pacient zela. Ale ak ti robi zle konkretna ucinna latka v lieku, tak zamenu za inu ucinnu latku urobit nemozem (hoci by som chcela). Bohuzial to je dnesny system, v ktorom sa lekarnik ocita casto iba v pozicii vykonavaca lekarovych prikazov, hozi lekarnik ma o liekoch ovela-ovela viac vedomosti ako lekar. Niekedy zasnem, ake zakladne neznalosti lekari maju!
Nie zriedkavo sa stane, ze pacient upozorni lekara, ze je alergicky na peniciliny a ten mu vzapati predpise liek, ktory to sice v nazve nema, ale obsahuje modifikovanu penicilinovu strukturu. A to sa pokojne moze skoncit smrtou. Z toho je vsak jasne, ze lekar nema potuchy, co konkretny liek obsahuje a napriek tomu ho predpise. preto ak mas pochybnosti o liecbe, vypis si niekde na papier lieky, ktore si uzivala a mas vedomost o tom, ze ti robili vyrazne neziaduce ucinky alebo mas na ne alergiu a upozorni lekara, ze toto nechces. A pre istotu, ked ti nieco predpise, tak sa opytaj v lekarni, ci nahodou ten predpisany liek neobsahuje zlozku, ktora tebe skodi.