Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

RNG

Plesne ziju hlavne z cukrov, tj treba sa sacharidom vseobecne vyhybat.
Plesne sa daju nicit niektorymi olejami, hlavne kokosovym(niekolko lyzic denne ako nahrada za sacharidy)a oreganovy olej(3x300 mg, 50%).
Velmi dobry a ucinny protiplesnovy je silny caj z lapacha(2 lyzice, varit pomaly 20 minut nechat odstat niekolko hodin na luhovanie, zliat, NEFILTROVAT, ochutit a pit pocas dna postupne)
Plesne su hlavne v traviacom trakte a ked ich tam vyhubis a nasadis dobre probiotika, tie ti vyrobia hromadu protilatok aj do ostatnych casti tela. Ber probiotika na noc s kusom jablka, aby sa ti pocas noci dobre rozmnozili. Dobre kultivovane(osidlene) crevo ma 500 az 1000 miliarg probiotickych organizmov, ktore nam pomahaju travit, vyrabaju vitaminy a hromady protilatok proti skodlivym bakteriam, kvasnym infekciam a plesniam.
Jablko obsahuje vysoky obsah fruktooligosacharidov, co je potrava pre probiotika a pektiny, to je mikroceluloza na cistenie criev.

frida

RNG - prosim ta, mohol by si mi blizsie specifikovat stravu pri plesniach v tele (na oblickach)? lekarka mi len vseobecne povedala co nie, chcem vediet hlavne co mozem - lebo toho je asi menej :) a samozrejme co absolutne nie, dakujem..... (a okrem toho, hrianceny chlieb,je lepsi nez cerstvy pri plesniach?)

RNG

iwo, draslik(sol so znizenym obsahom sodika, 38% draslika) horcik(magnezium, 500 mg, alebo 50 mg vo forme citratu, maleatu, glycinatu, proteinoveho chelatu alebo laktatu.
Na rozsirenie ciev ber 2x1 gram hlohu(susene plody alebo kapsule Hawthorne)

vaneska

:-))) som rada, ze som Vam to pripomenula:-))))). ja som sa len preto pytala, lebo ked som si vcera natrela, tak mi ten flak zmizol do hodiny!!!!
PEKNY VECER

RNG

vaneska, 1 kvapka tinktury ma vyse 2 mg jodu, Tj 10 kvapiek na tyzden ti da 3 mg denne, co je 20 krat stara odporucena denna davka(z roku 1948, dodnes z tvrdohlavosti a inych dovodov nezmenena napriek novym objavenym faktom) ale je to len 1/4 toho, co dostava v priemere Japonec v svojom jedle, plnom morskych rastlin.
Odporucam to hlavne pre ludi s problemami v tele,, kde extra jod pomoze s hormonami alebo prispeje k tvoreniu telo cistiacich enzymov.
Inac prave som si aj natrel pod pazuchou, tema mi to pripomenula.

vaneska

RNG, dakujem. Len este jedna vec aj pri znizenej cinnosti stitnej zlazy staci len 1xtyzdenne aplikovat tinkturu?myslela som, ze viackrat. DAKUJEM, DOBRU NOC

RNG

oli, pozri si zlozenie, ktore by malo byt napisane na pribalovej listine.
Ked to hovori 90-95% lecitin a nespomina ziadny olej, tak ti to bude ucinne rozpustat tvoje vlastne telesne tuky a to je na lecitine najdolezitejsie.
Su lecitinove kapsule, kde je lecitin rozpusteny v oleji. Tie su sice zdroj lecitinu, ale nasyteneho olejom, tj nemoze viac rozpustat telesne ulozene tuky.

oli

RNG,čítam tu o lecitíne.Ale spomínal si že práškový a tekutý lecitín majú odlišné účinky.Tabletový je podľa mňa tekutý, alebo sa mýlim?

RNG

vaneska, vseobecne na glukosamine boli robene rozne uspesne vyskumy z davkami okolo 1.5 gramu denne a s MSM davky boli 2 gramy denne.
V kombinacii to zrejme je ucinnejsie ale ziadne klinicke vysledky nemam k dispozicii.
Osobne ale sa drzim tej davky 1.5 g glukosaminu, lebo to pomaha vyse 50% ludi , vysledky sa zacnu ukazovat asi po 2-3 tyzdnoch a su permanentne, nie ako len potlacanie symptomov protizapalovymi syntetickymi chemikaliami(salicylaty a ine NSAID lieky)
...
Jodovu tinkturu odporucam(a tiez sam pouzivam) asi 10 kvapiek jeden krat tyzdenne na spodok brucha alebo pod pazuchu.
....
Pri amenorrhoea(strata menopauzy) jedna z pricin su porusene hladiny hormonov a menovane doplnky v uvedenych davkach kazde osobitne tu situaciu zlepsili, samozrejme v kombinacii o to viac.
Ja mam hlavne oskusany yam a na celkove zenske organy adaptogen Dong Quai, ale aj ostatne sa pouzivaju v roznych krajinach s uspechom.
....
Ine mozne dovody na amenorrhoeu su poruchy mozgovych zliaz hypotalamu a hypofyzy, a niekedy aj zjazvenie maternice, hoci neviem pricinu na to.