Otázky na RNG

lea 123

mala som uraz oka (porezanie konarom) po prelieceni Azidamfenikolom, Hypromelozou a corneregelom od oftamologa pichanie v nom neprestava. Kazde rano prezivam traumu, ked ho treba otvorit, ukrutne reze a je cervene. Co by ste prosim poradili?

Navy

RNG, ja som nemal na mysli postkomunistické štáty, ale celú Európu. Však napríklad jeden konkrétny americký produkt stojí v USA 14 euro, na Slovensku 26 Euro, a v Nemecku 54 euro. Však pri masivnej reklamnej kampani, by pre nich západná Európa musela byť výnosným biznisom.
O tom, že najviac zamorené sú veľké ryby, ktoré dlho žijú, a ktoré konzumujú iné ryby, mi minule hovorila moja žena.
Čo je to abt?

luliana

RNG uz by som bola zabudla na STRIEBORNU Vodu z lucenca co som na zaciatku tehotnosti obcas pouzivala! prosim ta, je to v tehotenstve nebezpecne? vies tazke kovy a tak, zamorenia a ja neviem co este...

RNG

kustovnica cinska(to som si musel najst v slovniku, lebo ja ju poznam len ako Goji, Wolfberry alebo lycium)
je velmi bohaty zdroj enzymov(samozrejme len ked surove a neprehriate), antioxidantov, tiez vitaminov a mineralov.
Bezne vyrobky ale maju malo enzymov(ked vobec) ale ostatne menovane tam je . Odporucam jest na slnku suseny produkt, ktory nebol prehriaty nad 50stupnov celzia.
Idealne by boli lyofylizovane, tj susene v mraze(freeze dried), tak by sa zachovali aj vsetky enzymi, podobne ako aj v inych ako mangosteen, noni, amla(indicke egrese, embilica oficinalis)atd.

oli

RNG dobrý deň, aký máš názor na kustovnicu čínsku, že vraj detoxikuje pečeň a dobre pôsobí okrem iného aj na oči.

RNG

Inac tie zlavy su len trik na nalakanie zakaznikov. Hlupy trik, ale stale este pracuje.
Miesto toho, aby celkove znizili ceny, daju vysoke a perventualne silne zlavuju. Tak maju ludia pocit, ze nakupili lacno.
Ja som sa k takym trikom neznizoval, ja som chcel mat obchody bez falosnej reklamy, z dobrou kvalitou, ucinnymi obsahmi a pomerne stabilnou cenou.
Ale zrejme na to este nedozrel cas....

RNG

navi, hlavny dovod preco velke spolocnosti v USA zatial neprenikaju na Slovensky a dokonca celkove europsky trh je tamojsi este prislaby trh a plno roznych problemov okolo schvalovania.

V USA mozes dat na trh akykolvek potravinovy doplnok bez schvalovania.
KOntroluju ti len hygienu vyroby a nedovolene zlozky.
Samozrejme, nikto z vacsich podnikov nie je tak hlupy, aby dal na trh nieco skodlive, lebo by ho sudili a znicili.
Takze tu je dovod, preco je toho v USA tolko a v byrokraticky sputanej Europe tak malo.
Ja som sa snazil sukromne prerazit, ale nemal som uspech.
A to som nehladel na zisk, len na to aby sa to rozbehlo a nestalo ma to peniaze, po case.
Velke firmy idu za istymi peniazmi a ziskom.
A kaslu na krajiny, kde maju rozne bariery a problemy.
Keby im trh v postkomunistickych stal za to, tak by dali niekolko milionov na kampan o "presvecenie" schvalujucich organov, aby im to ulahcili dostat na trh.
Ale ten trh je primaly a problemy privelke.
Takze situaciu vyuzili len male firmy, ktore sa specializuju na postkomunisticke krajiny, na "strihanie oveciek"(nechcel som povedat neinformovanych baranov, to by bolo prilis surove na mojich vlastnych krajanov, ale ja si na podobnu vlnu "podnikania" este pamatam pred 15 rokmi aj v USA, ked sa doplnky zacali objavovat na US trhoch a ludia mali primalo informacii o nich. Dnes je tu ale situacia ina, zakaznici poznaju obsahy ucinnych latok a vyrobcov je plno, takze konkurencia priniesla na povrch aj to najlepsie a slabe vyrobky postupne vypadavaju. Naviac ja som sa snazil z obrovskej ponuky vybrat tie najucinnejsie a financne najvyhodnejsie.)

RNG

Navi, je plno inych liekov, co nezaberaju v pripade toxickeho zamorenia tazkymi kovami. Mnozstvo atb caso nezaberie pre to.
Raz som spomenul priklad z Portugalska, kde lekar nemal uspech u mnohych ludi z liecenim pouzivanim mnohych atb a zistil, ze ti, ktorym zaberaju jedia hodne cilantra(vnat koriandra) v miestnej zeleninovej polievke.
Vyskusal to na inych pacientoch a cuduj sa svete, odrazu im zacali atb zaberat!

Ryby co jem su len zo severskych(polarnych) vod a su kontrolovane na obsah ortuti, ktory je dnes podla novych nariadeni podstatne nizsi, nez je skodliva hladina.
Hlavne sa jedna o divokeho lososa(tj nie pestovaneho na farmach!!!)
Lepsie by boli severske bylinozrave ryby, ale zialbohu tie neviem dostat v obchode.
Tu ti pripajam clanok od dr Mercolu na rybaci olej z drobnych bylinozravcov v mori-krill, ktory ma obrovske mnozstva uzitocnych latok a na moje prekvapenie ma velmi vysoku antioxidacnu cinnost(ORAC). Obsah ortuti v morskych bylinozravcoch je radove nizsi, ako u dravcov(az 1000 krat nizzsi!)
products.mercola.com

Navy

Navy. RNG, vysvetli mi prosím Ťa, prečo veľký americký producenti potravinových doplnkov, neurobia inváziu do Európy, keď americký trh je presýtený, a keď sa pozriem na amerických predajcov, tak to je samá zľava, zrejme spôsobená tou presýtenosťou trhu.