Otázky na RNG

martinaT

rng
ake vykali mas konkretne na mysli?a tie zive zarodky?to su napr?
lebo dnes v mase si myslim ze tazko predaju nakazene maso z pasomnice,preto si pytam take konkretnejsie informacie.

RNG

bb2 aj suseny dumbierovy prasok, kandizovany dumbier su ucinne, ale najlepsi je cerstvy pakoren, najdes ho medzi zeleninou. V cinskych jedlach sa pouziva velmi casto.
Kedysi aj u nas, z rozpravok si pamatam zazvorniky(ginger bread)

RNG

Martina, pri nedostatocnej hygiene sa da pasomnica z cloveka na cloveka preniest.
Ale cyklus je z vykalov, kde sa zive zarodky nachadzaju do ust, cez potravu alebo zamorene predmety.
Pri dostatocnej hygiene(umyvanie si ruk po pouziti zachoda) je pravdepodobnost velmi mala.

959

RNG, celkom som nepochopila, co si mi pisal.Mne totizto ta nizka hladina draslika sa ukazuje v krvi.Robia mi pravidelne, tak 1-2 krat do 1/2 roka odbery krvi na tie nizke hladiny a ja mam v krvi praveze vzdy nizke hladiny kalia.
A vies mi este odpovedat na to, ze peco sa mi tak rychlo vylucuje? Inak nastastie nemam krce akurat som casto unavena a mam zavraty.Moze to byt koli tym nizkym hladinam?

RNG

martina, pasomnica sa nenachadza v ustach ani slinach. Je na opacnom konci tela.
Lekarska literatura sice spomina moznost reinfekcie z lariev, ktore sa teoreticky mozu dostat do zaludka pri refluxoch z criev do zaludka a zo zaludka do pazeraka, ale zrejme je to vec extremne nepravdepodobna.

RNG

a2, ja pouzivam vsetky tri a nevidim ziadny dovod, preci by ich nemohol niekto pouzivat naraz.
Kokosovy olej pouziva vyse miliarda ludi kazdodenne na varenie a pecenie, psylium je len zdroj vlaknin(plevy) a lecitin odporucam kazdemu jeden krat do tyzdna lyzicu, ked nechce zomriet na nasledky zapchatia ciev(civilizacna choroba)

martinaT

RNG
este sa chcem spytat ohladom tej pasomnice,ked moj priatel ma pasomnicu,a mohla sa na mna preniest aj pri bozku?alebo tak nie??neviem len ma to napadlo,chcem sa opytat ci to je z toho,alebo mohlo to byt z toho...dik

RNG

alla, ked malo jes casto sa telo snazi udrzat jedlo v sebe dlhsie, aby vytazilo co najviac z neho. Zialbohu to ale vedie k premnozeniu niektorych bakterii v crevach, ktorych splodiny drazdia crevo a to vedie k hnackam a po dlhsom case zapalom crevnych stien .
Odporucam ti brat probiotika a hlavne psylium na ozdravenie crevnej flory a pravidelnejsiu stolicu. Psylium nema ziadne kalorie, ale naplni a zlepsi peristaltiku a posun jedla. Ked je jedlo pridlho v crevach zaroven sa prilis vysusi a sto;oca je pritvrda a moze poskodit konecnik, ktory po tom krvaca. To vedie aj ku krcovym zilam=hemoroidom.
Este raz, zdoraznujem psylium a zeleniny pre ich obsah vlaknin.
Inac nielen mlieko prehana pri zlej crevnej flore, ale aj kava....