prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG, moja sefka ma poprosila, aby som sa opytala na jej problem. neviem presne diagnozu, ale na prste ako vychadza nechet ma uz niekolko rokov hnisavy opuch. ked sa jej to stalo, mozno pat rokov dozadu, bola u lekara, ten jej dal ATB, velmi silne a brala ich asi tri mesiace. odpuchovalo jej to a vytekal stale hnis. teda videla zlepsenie, ktore ale nekoncilo uplnym uzdravenim, jednoducho sa to vlieklo 3 mesiace, a kedze nechcela uzivat tie ATBdozivotne, tak ich vysadila, a prst ma stale v takom stave.pri nehtovom lozku napuchnuta hrca plna hnisu, ktory jej teraz uz nevyteka, jednoducho ho tam zrejme ma. neuziva nic, priklada tam tee tree olej, kadejake supky z ovocia....:) jednoducho, co jej kto poradi ale nic nezabera. inak, vyzera to ozaj nechutne, rada by som jej nejako poradila, ale kedze ma napada iba protivirusovy a bakt.propolis, co este neskusila a nema ho ako dostat, chcem sa opytat teba.
vdaka za tvoju odpoved.
ako sa uziva to aloe vera, aby malo ucinok na precistenie organizmu v pripade HPV, resp. bradavic?? a kolko je si toho treba kupit? dakujem
delphia, to co jej predpisala lekarka bolo v podstate aj privela(3x25 000 jednotiek vitaminu A je hrozne vela , ergokarciferolu 3x5000 jednotiek je sice dost, ale jeho ucinnost je pochybna))
Ale oba vitaminy su tam synteticke chemicke , prirodne su lepsie absorbovatelne.
Len na porovnanie, tie prirodne obsahuju v prepocte len 670 jednotiek vitaminu A a 63 jednotiek vitaminu D co je RADOVE ovela menej nez ten umely D-2.
Zialbohu ten umely nie je to iste ako prirodny a potrebuje 2 premeny z peceni, aby bvol aktivny a to sa nemusi v tele odohrat. Takze ziadne strachy z predavkovania trescim olejom.
Inac ja som dostaval lyzicu za detstva, a to bolo 10 gramov, tj tolko ako je v 20 kapsuliach!
Jedine predavkovanie vitaminom D bolo zaznamenane u polarnych badatelov, ktori sa zivili pecenou ladovych medvedov, ktora obsahuje este ovela viac vitaminu D, ako olej z trescej pecene a jedli toho na kila a ta forma bola prirodne, tj vyborne absorbovatelna.
Inac dostat aj formu D-3, ktora je prirodna a odporucena davka je 400 az 1000 IU denne
takze ten AD vit. z Lucenca jej mozem davat 3x2 tobolky? nie je to trochu vela? nakolko jej predpisala lekarka minule toto:www.nobelplus.sk
a davkovanie bolo 3 x 1 tobolku za tyzden.
inac rybacie olkeje odporucam kazdemu, co neje dostatok ryb a to nielen kvoli vitaminu D(hlavne ludia s depresiami ho potrebuju alebo s osteoporozou, alebo deti pri raste na kostru)ale aj hromade inych potrebnych latok(omega 3 kyseliny, vitamin A a rozne karotenoidy, hlavne zo severskych(polarnych) ryb.
Vyhybajte sa pestovanym(farm raised), tie krmia podobne ako dobytok roznymi zmeskami a ich obsah omega 3 je velmi nizky.
delphia, na zaciatok 3x2 kapsule, neskor len podla potreby(mozno 2 denne). Ked je dostatocna expozicia na slnko(10 minut denne staci) tak nie je potrebne si D doplnovat. Zialbohu zasoba z leta sa vycerpa za mesiac-dva a potom zabudovavanie mineralov bez vitaminu D a K je nepravdepodobne, takze si ich treba doplnit nejak.
delphia, prirodne zdroje vitaminu D povazujem za ovela prirodzenejsie, nez nejake kapsule a tabletky. Rybaci olej, najma tresci(cod liver) je velmi bohaty zdroj vitaminu D. Tento je tukorozpustny, tj netreba ho brat kazdodenne a da sa brat vo vacsich davkach a potom sa skladuje v tele dlhe tyzdne.
Z potravin mas tresciu pecen, tresci olej, tiez ine mastne ryby, co ho obsahuju dost, ako losos, haring, slede a pod.
Prinajhorsom su tu este kvalitne potravinove doplnky, ako rybacie oleje v kapsuliach pre tych co nemaju radi ryby alebo sa k nim nedostanu.
3x2 kapsule rybacieho oleja ten schodok vitaminu D rychlo napravia.
Ja som ako decko na to dostaval lyzicy smradlaveho rybacieho oleja, brrr. Vtedy ho nedostatocne chladili a nekonzervovali. Dnes , hlavne v kapsuliach, je cerstvejsi s pridavkom trochu vitaminu E proti oxidacii.
mily RNG s radostou oznamujem, ze po 3 tyzdnovom uzivani Bone esentiale sa u dcery hodnoty kalcia, fosforu a cholesterolu mierne zvysili (mozno sa pamatas- ona ma familiarnu hypocholesterolemiu a nizky kalcium a fosfor a od MUDr. dostala Biomin H, ktory sme vysadili a nasadili tebou odporuceny Bone esentiale). ale coho ma zalostne malo je D vit-16,83 a norma je medzi 30-80. odporucila jej uzivat Vigantol. co by si nam odporucil ty na zvysenie vit D?
a este sa chcem spytat, ci ten Bone esentiale moze brat non stop 3x1 kapsulu do aprila- vtedy nam treba ist na kontrolne odbery. ?
dakujem za odpoved :)
prosim o radu: co mam uzivat, ak mam predispoziciu na diabetes 2. stupna? obaja moji rodicia ho maju. mama uziva peroralne natidiabetika a otec je na diete. ja som uz tiez mala raz namerany vyssi cukor v krvi. opakovane sa uz nevyskytol.
deakujem