prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Myslím že tú diétu bezsacharidovú som dodržala. Jedla som len zeleninu a mäso varené. Zeleninu len tú povolenú. A slnečnicove semienka a mandle. Mandle sa môžu?? Lebo na jedných som raz čítala že sú zo sladkých jadier´, ale také som nejedla. Skúsim tie výplachy ako si mi poradil. Ďakujem
V detstve sme byvali v rod,dome a v zahrade sme mali tri marhule.Takze ako decko som kazde leto mala cerstve marhule v zahrade.Nemusim hovorit,ze uz mi neskor vobec toto ovocie nebolo vzacne...Ale co ma trapi je to ,ze matka varila kazdy rok lekvar,ktory varila asi kratko aby sa neznicili vsetky prirodne latky.Nerada pouzivala chemicku konzervaciu,tak potierala vrch domacou slivovicou.Kedze to nebolo dostatocne konzervovane,tak po case sa na skoro kazdom pohari vytvoril lem plesne,niekedy velmi hruby(zeleny).Matka ho vzdy velkou lyzicou zobrala dolu a lekvar nam servirovala ako zdravy(vo svojej nevedomosti)Myslim ze tym nam mohla velmi zdravotne uskodit...Co si o tom myslite vy?Mozeme mat neskor zdravotne tazkosti?
Ako zistim ci to ma aflatoxiny?
je to dobry zdroj aj tukov aj bielkovin.
Teda pokial je to vyrobene z len velmi mierne pecenych arasidov(nespalene) a neobsahuje aflatoxiny, z prilis dlheho skladovania vlhkych arasidov(podzemnica olejnata), ktora dost lahko plesnivie a pri tom sa vytvoria aflatoxiny casto.
Dnes sa v USA arasidove maslo(peanut butter) prisne kontroluje na aflatoxiny.
Je arasidove maslo zdrave?Co si o tom myslite?
Enzymi su potrebne cely zivot. Ludia, co jedia hodne surovych zelenin a ovoci bohatych na enzymi dostavaju tieto cely zivot.
Zialbohu ludia vynasli pouzivanie ohna a tym si znicili vsetky prirodzene enzymi, o ktore dnes v "civilizovanej" strave prichadzame.
Sice sa pri tom znicia aj skodlive bakterie, ale aj uzitocne probiotika a samozrejme enzymi. Takze doplnenie si enzymov z doplnkoch je len navrat spat k zivinam,na ktore je nase telo vlastne je zvyknute a potrebuje.
Tak isto doplnanie probiotik je dolezite.Lebo probiotika(podne bakterie roznych druhov) v nasom tele vyrabaju az 70% obrannych latok, takze pri poskodenej probiotickej flore v crevach je telo velmi oslabene v boji proti vsadepritomnym mikrobom.
a tie enzymi mi pri dlhodobom uzivani neuskodia?
zuzic, na tom nezalezi, ako dlho mas infekciu v tele, antimikrobialne ju vynicia.
Ale ak mas vytvorene rozne nepotrebne tkaniva z tych infekcii a zapalov(napr polypy) tak to bude trvat nejaky cas ich odburat(mesiace) pouzitim silnych enzymov a jodu.
kiki, aj rovamycine(spiramycine) je tiez uvedeny ako mozny dovod na hnede flaky na zuboch.
U tetracyklinu, minocyklinu a doxycyklinu je to spravidla, preto ich nepredpisuju detom pod 8 rokov, ktore maju este vyvijajuce sa permanentne zuby.
Ale hnede skvrny boli dost casto pozorovane aj na dospelych, hlavne pri dlhsiom pouzivani minocyklinu. Tieto informacie sa casto neuvadzaju na pribalovych listoch, lebo nie su spojene so zdravim priamo ale len s kozmetickym vzhladom, takze to vyrobcovia obchadzaju.
rng zabere mi to aj ked mam ten problem uz tri roky?