Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

saska.

A oreganovy olej (Candinin) možem uživať ako dlho? Teda kedy by som mohla vidieť zlepšenie? Ak nezbadam zlepšenie asi po dvoch týždnoch tak už to bude zbytočne brať dalej?

RNG

saska, tak to asi nemas od toho caju ale asi od nedostatku mineralov.
Alergie by sa ti prejavili najneskov za 2-3 dni.
Na mandle a streptokoky by som ti odporucil skor roztok citricidalu a oreganovy olej.

Lapacho je ciastocne na viralne, ciastocne na plesne a pomocne pri rakovine.Na bakterie nie je extra ucinne.

saska.

Pijem ho 3x denne. Asi dva týždne. A teraz posledne 4 dni mi busi srdce. To skušam na bakterie v moči a nezničitelný zapal mandli.

RNG

saska, rozni ludia mozu mat alergie na rozne latky. Lapacho obsahuje aj alkaloidy a mozno si prave na ne citliva.
Najprv skus znizit davk, ci si tvoje telo predsa len nenavykne a nezacne lapacho tolerovat, ale ked to nepomoze, musis prejst na iny doplnok. Neviem, na co to beries, takze ti neviem povedat nahradu zan.

RNG

najlepsie absorbovatelne formy vapnika a horcika su vo vodorozpustnych organickych velkych molekulach, tj citraty, maleaty, askorbaty, laktaty, glicinaty a rozne proteinove chelaty.
Davka velmi zavisi od formy, lebo absorbcia moze byt od 4% az do 60%
Osobne odporucam kompletne minerqly nqa kosti spolu s potrebnymi vitaminami a inymi latkami na zabudovanie do tela. Inac to vypadne cez ladviny a zbytocne ich len zatazuje.
Dobru zmes som kupoval napr zo Swansonvitamins, kde su rozne potrebne mineraly v spravnom vzajomnom pomere, a pridavkom vitaminov D-3 a K a odporucam to brat spolu so spirulinou alebo malickym jedlom.
Najdes to pod menom Bone essentials.

wisdom_tooth

dobry vecer RNG, mam problem-stratila som menstruaciu-uz zas. mam 17 rokov, koncom februara som zacala chodit do posilovne(3x za tyzden), poslednu menstruaciu som dostala zaciatkom marca. cca mesiac a pol dozadu zacala chodit na bicykel (4x za tyzden) a prijem kalorii znizila z 10 500-11 000kJ na 7000-7500kJ. mam vysku 157cm, obvyklu vahu 47kg(leto) az 49(zima). v zime som pribrala na 52-53kg, vdaka posilovni som nabrala trochu svalov a teraz vdaka bicyklu som sa velmi pomaly dostala na 50kg. kramy neprichadzaju, tu na stranke som sa dopatrala, ze zato mozno moze intenzivne sportovanie aj znizenie hmotnosti(avsak ja som schudla pomaly a malo). uz aj v minulosti sa mi nieco podobne stalo-najma v lete, ked som intenzivne sportovala a menej jedla(v lete mi tolko nechuti), potom sa menzes vratil. nemienim sa vratit ku sedavemu sposobu zivota ani k nadmernemu jedeniu, k yamu sa nemam ako dostat, co by ste mi poradili? nevratia sa po urcitom case kramy same(ze telo si zvykne)? dakujem

femka

zdravim:)..chcela by som poprosiť že v akej forme je najvyužiteľnejši pre telo vapnik(myslim chemicky nazov) a koľko je denna davka pre dospeleho a dieťa...a tak isto aj horčík....Dakujem

RNG

alenda2, riadne sa ta to chytilo!
Len trpezlivost, nakoniec to musia tieto prostriedky zlikvidovat.
Hlavne ked si nasadi dobru komplexnu probioticku floru v crevach, lebo ta vyrobi proti plesniam a kandidam hromady protilatok.
Niekedy je dobre nasadit probiotika aj inde, ked je tam prilis silna kvasinkova infekcia. Dokonca sa vyrabaju specialne vaginalne tabletky alebo cipky, ale nemyslim si, ze je to nevyhnutne, staci pridat trochu z probiotickej kultury do vaginalneho vyplachu.Dokonca tu viacere zeny spominali aj jogurtove kultury, ze im pracovali. Ja osobne som ale za dobru probioticku cistu zmes nez potravinu na vyplachy...

Inac nie aby si pridavala probiotika do GSE/citricidaloveho roztoku, ten ich znici v takej vysokej koncentracii, ako radim.
Treba medzi vyplach so striebornou vodou alebo GSE a probiotika dat aspon 3 hodiny pauzy. Menej medzi striebornou vodou, ale aj tam aspon hodinu.

RNG

kristinecka, plesni je hromada, tisicky. Niektore su dokonca uzitocne pre nas(antibiotika). Aflatoxiny su produkovane hlavne na bielkovinnych latkach. Potravinarska kontrola a Ustav pre hygienu su ti, co by to mali kontrolovat