Otázky na RNG

kamildu

3 - 5 g vitaminu C ? No neviem, aku mate Vy klinicku prax, ale s takouto davkou u 10 rocneho dietata je vysoke riziko hyperoxalurie s tvorobou mocovych kamenov. Hlavne pri dlhodobom uzivani a nizkom prijme tekutin.

RNG

na nosohltanove a plucne radim hlavne citricidal, oreganovy olej probiotika a samozrejme selen a zinok, ako kazdemu.

Na zvysenie imunity pomahaju tiez betaglukany, .
Pozor na ucinne davky, na doplnkoch su zriedka klinicky ucinne davky napisane.
Na citricidal je to 35 kvapiek pre dospeleho, v litri vody pit po malych glgoch celu den
Na oreganovy olej3x30 mg ucinnej latky, carvacrolu, 30 mg carvacrolu sa nachadza v 2-3 kvapkach Candiminu, dvoch az troch kapsuliach oreganoveho oleja(Swanson, Puritans pride) atd
Betaglukany maju ucinnu davku 3x400 mg, udrzobnu 2x200 mg
pomaha aj NAC, ucinna davla 2x600 mg
vitamin C 3-5 gramov
astragalus 2x500 mg
Koloidna strieborna voda, niekolkokrat par kvapiek do nosa a spray do hrdla
Proti alergiam zo vduchu je querctin(3x500 mg, boswelicka kyselina(2x500 mg), bromelain a ine enzymi.
A to len tak napochytrolebo tych prostoedkov je hromada.
Inac co sa tyka collostra, ja mam skusenosti s klinickou ucinnostou 5-15 gramov praskoveho denne(25 % imunoglobulin), co samozrejme je ovela viac, ako vyrobcovia odporucaju.
Nuz ale teliatku vypije asi liter(?!?) co je skoro 100 gramov praskovej susiny....
Takze nam iste nestaci gram, vsakze.

suz11

Ahoj RNG, chcela by som ta poprosit o radu, dieta 10 ročné má chronický zápal dutín, už sme absolvovali vybratie nosnej madle red troma rokmi,pokoj bol tak rok, sme na Aeriuse ana spreji Flixonase, povybratí madlí sa mu tvoria afty v ustach je aj na imunologickej liečbe/ Imunor každoročne/ všetko pomáha málo teraz užívame colostrum všetko pomáha málo choroba každy mesiac niečo, vedel by si poradit? dakujem

RNG

vova, klinicky ucinne davky resveratrolu a transresveratrolu boli pozorovane pri brani ustne davok okolo 5 mg na kg telesnej vahy.
Na trhu je hromada vyrobkov, s uplne smiesnymi davkami, ako aj ten uvedeny. Ja pouzivam obcas tieto, hlavne kvoli regeneracii, lebo cukrovka(DM2) pacha tazke skody na tele a dufam ze mi to aspon trochu pomoze-davka skoro 1 gram denne(dobre vidis, 1 gram=1000 mg)
megaresveratrol.com co je ale velmi drahy spas, vyse 2 eura denne
Dufam ze to nezmazu, to nema byt reklama na vyrobcu len uvedenie spolocnosti, ktora ponuka klinicky ucinne mnozstva v svojich produktoch. A je ich viacej, co ponukaju nad 200 mg na kapsulu, mozes si ich najst na Google.com
Co sa tyka resveratrolu a transresveratrolu, mechanizmus ich absorbcie cez zaludok je velmi neuzinny.(1%?)
Z roztoku vo vode alebo alkohole sa sublingualne(drzat pod jazykom ) absorbuje do krvi az 100 krat tak ucinne.
Preto uvazujem si urobit roztok, ktory by som drzal v ustach niekolko minut na absorbciu do krvi rovno cez ustne sliznice.
Tak by asi aj tie 2 mg postacili na ucinnost a vybudovanie hladiny aspon 15 ng/ml, ktora je potrebna na ten reklamovany ucinok na telo,ktoru ta reklama prevzala z vyskumu s ovela vyssimi davkami.

Povodny vyskum pred vyse 4 rokmi bol na potkanoch s davkami 20 mg na kg vahy a tam boli vysledku naozaj markantne, velmi zvysena vitalita, imunita a predlzeny zivot o 50 %
Samozrejme na ludoch sa to este vyhodnotit nedalo, lebo my zijeme podstatne dlhsie, takze vysledky budu potvrdene az za najmenej 20-40 rokov.
Predavkovanie dosial nie je zname, ja som nic osobne nepocitoval ani pri davke 2 gramy za den ako to vyrobca megaresveratrolu odporuca.

RNG

smilla, Gaia uvadza smiesne male, uplne neucinne davky citricidalu.
Ked to porovnas s aktivitou citricidalu na rozne mikroby(tabulky z roku 1982, ked bol citricidal patentovany a toto bola cast dokumentacie podporujuca tvrdenie uzitocnosti aktivacie vytazku z jedierok grapefruitu) tak ti je jasne, ze tak male mnoizstva mozu byt ucinne len povrchoco, nie ked sa rozptylia a zriedia do celeho tela.
Ako som spomenul tiez uz mnohokrat, predavkovanie citricidalom je vyse 32 000 kvapiek za den, co je nemozne do seba nijak dostat.
Osobne som zobral maximalne 120 kvapiek za den, kto chce dostat trochu viac, pripadne az ekvivalent 240 kvapiek vo forme kapsul na niektore "tvrdohlave" infekcie, nemusi sa obavat toxicity
Samozrejme alergie a zaludocne odmietanie moze byt u maleho mnozstva ludi, ale tak je to aj na mnohe potraviny u urcitych na ne citlivych jednotlivcov.
Pri vyssich davkach a tiez pri piti roztoku naraz vo vacsej kvantite, nie postupne po malych glgoch ako som to casto odporucal moze citricidal poskodit probioticke kultury v crevach a vtedy je dobre si ich na noc po dopouzivani roztoku aspon 43 hodiny neskor dat silnu davku probiotik s jablkom, aby sa mohli znovu rozmnozit a podporovat imunitu v tele

RNG

elvie, ja ti tvoje ekonomicke problemy vyriesit neviem.
Ani ine na svete, kde zomieraju miliony ludi od hladu a bez liekov, a miliardy nemaju dostup k potravinovym doplnkom ktore by im mohli pomoct so zdravim.
Ja som len malicky clovek, v tomto fore "doplnkar", kde sa delim s krajanmi o vedomosti ziskane citanim medickych operiodik a knih v tohoto pola. Dokonca som sa 4.5 rokov snazil tieto donasat na Slovensko, vyberal som tie najucinnejsie a cenove najpristupnejsie.
Ale som s tym musel zialbohu prestat pre hromadu problemov, vcitane financnych strat, osobnych a byrokratickych problemov spojenymi so schvalovanim , dovozom, vyclenim a pod.
U mna tie produkty boli ovela lacnejsie a zarucene kvalitne(GMP kvalita),bez falosnej reklamy, takze by som ti s tvojou dilemou-financnym problemom asi pomohol.
Uz ale co sa da robit, urobil som maximum co som mohol a este aj dnes sa snazim aspon radit, ked uz nemozem inac pomoct.A casto to ide aj na ukor mojho spanku a pracovnych povinnosti, lebo este stale napriek pokrocilemu veku mam 60 hodinovy pracovny tyzden, 7 dni do tyzdna

vova

Ahoj RNG prosim ta co je pravdy tomto a myslis si, ze je to dobre pri tumoroch? "Cholikanu je resveratrol, ktorý obsahujú jadierka hrozna. Jedna kapsula Cholikanu sa vyrovná jednej fľaši červeného hroznového vína, ktoré obsahuje 2 mg látky. Resveratrol má tieto vlastnosti: Je najsilnejším antioxidantom, ktorý svojou aktivitou predstihuje betakarotén 4 - 5 krát, vitamín E 50 krát, vitamín C 20 krát, vitamín A, selén a zinok."

Vopred dakujem pekne za odpoved a prajem pekny den.

smilla

inak tu je popis uzivania citricidalu:

www.gaiagarden.com

Dufam, ze tu moze byt tento odkaz, ked je na pouzitie.

Ja som kupila Citricidal TM 45ml cez ebay.co.uk - vysiel na cca 320 Sk.

jara

Sledujem aj rng nazory, ten citricidal mam "v malicku"...ved si to ozaj casto pisal. Z toho swansona mi prisiel dost nakladny balik a nemala som tam objednane enzymy ani tie probia, bolo to nedorozumenie s manzelom, cez skype...a na dalsi ani neviem kedy sa dostanem, tak som preto sa Ta pytala na ten protex. No ale som sa rozpisala....