Otázky na RNG

jara

RNG, nerozumeli sme si, ja som chcela nejake probiotika , zeby som objednala s tymi enzymami a tieto ponukali v delibo, nie kvoli citricidalu, viem, ze na " regenerace" sa to da objednat. Myslim, ze nemam candidu, dufam, len na zlepsenie travenia tie enzymy a probia som chcela. Sledujem vsetky Tvoje odpovede, uz mam lepsi prehlad v tych potrebnych doplnkoch. Dakujem

delphia

elviee na tuto otazku si musis v prvom rade vediet odpovedat ty sama...na kolko si cenis svoje zdravie a koniec koncov teda svoj zivot, to musi byt jasne najma tebe...

elviee

RNG, bol by si ochotny investovat do nevyhnutnych doplnkov cca 1100Sk mesacne, keby tvoj cisty a jediny prijem cinil cca 10-15nasobok tejto sumy?

RNG

Inac na zlozenie enzymov som uviedol par prikladov na -odkaz odstránený-
Tam si to mozes podrobne pozriet. Slabsie enzymaticke zmesy velmi nepracuju na enzymaticke cistenie tela.
Vynimka je snad za urcitych okolnosti velka davka serrapeptazy(predavaju jednu v cechach, kde odporucaju 3x3 kapsule v kapsuli je 40 000 jednotiek).
Nuz samozrejme, vsade v Europe su ovela vyssie ceny, ako v USA a aj tak vacsina tychto vyrobkov je vyrobena v USA, aj ked maju Europske nalepky

RNG

jara, ten protexin neobsahuje citricidal, ale len nespecifikovany vytazok z grapefruitovych jadierok s cesnakom a probiotikami.
Brat antimikrobialne latky spolu s probiotikami je nerozumne, lebo ked su tie antimikrobialne koncentrovane a silne, tak znicia probiotika.
Ak mas kandidu, prosim snaz sa drzat protikandidovej dietu a doplnkov v odporucenych kvantitach, tj citricidal/GSE, oreganovy olej a kokosovy olej a samozrejme bezsacharidovu dietu(teda co najmenej sacharidovu podla moznosti)

jara

RNG, prosim Ta, ako hodnotis tento doplnok: protexin candid-plus, je to z delibo, odkial by som chcela aj tu plnu skalu enzymov do swansona, ze by som si to s tym objednala...cena je asi hrozna, ale ucinnost? Dakujem

RNG

Doktor A. Weil je hodne popularny lekar, casto sa objavi na TV., nie je prilis revolucny ale tlaci mnohe nove prirodne veci. Je silny zastanca hub a hubovych vytazkov pre zdravie. Nuz a ako je to v tomto svete skoro pravidlo, je za mnohymi komercnymi produktami(z luftu sa zit neda...)
Dovod, preco ho casto pozyvaju na interwiew je, ze nie je as tak novatorsky, tj maju z neho menej strach, ako napr z doktora Juliana Whittakera a inych, ktorych periodika odoberam.

RNG

muc,m,najprv nieco o inzuline a C peptide na porozumenie.
V pankrease sa tvori proinzulin, ktory sa stiepi na inzulin a C-peptid.
Inzulin sa z casti zachyti v peceni(5 minut polcas rozpadu), bez toho, ze by sa dostal do cirkulacie. Ked sa dostane do cirkulacie jeho funkcia je signal na otvorenie buniek na prijem cukru a inych(tiez vyhodenie splodin).

C peptid ma zatial neznamu funkciu v tele a vylucuje sa cez ladviny(polcas asi 1/2 hodiny).

Kedze nas kazdy inzulin pripadne aj jeden C-peptid, meranie C-peptidu je zaroven meranie vyluceneho inzulinu, dokonca presnejsie.
Tada zvysena hladina inzulinu a peptidu C idu ruka v ruke obvykle, pokial nie su v tele nejake poruchy.
Zvysene vylucovanie inzulinu moze byt sposobene aj chorobne(nadory, cysty, nadvaha, akromegalia, Cushingov syndrom, intolerancia=neschopnost sporacovat fruktozu alebo galaktozu) tiez ako nasledok roznych lieciv(oralne antikoncepcne, kortikosteroidy, levodopa)
Samozrejme ze, ked ma clovek v krvi viac cukru, zdrave telo zvysi produkciu proinzulinu, tj sa zvysoa hladiny aj inzulinu a j C-peptidu.
Pri DM2 pokial je pankreas neposkodeny(nepresileny) tak su obe hladiny obvykle vysoke.
Nuz tieto poznatky som mal hlavne z tohoto zdroja www.api-pt.com
To aby ste si nemysleli, ze to vsetko nosim v hlave alebo som si to sam vymyslel.

Inac peptid C je dobra rozdelovacie ciara medzi hladinou prirodzeneho a umeleho (pridaneho ) inzulinu. Pri nizkych hladinach C-peptidu a pritom vysokych inzulinu je jasne, ze ten vysoky inzulin je hlavne z vonka pridany.