Otázky na RNG

RNG

Doktor A. Weil je hodne popularny lekar, casto sa objavi na TV., nie je prilis revolucny ale tlaci mnohe nove prirodne veci. Je silny zastanca hub a hubovych vytazkov pre zdravie. Nuz a ako je to v tomto svete skoro pravidlo, je za mnohymi komercnymi produktami(z luftu sa zit neda...)
Dovod, preco ho casto pozyvaju na interwiew je, ze nie je as tak novatorsky, tj maju z neho menej strach, ako napr z doktora Juliana Whittakera a inych, ktorych periodika odoberam.

RNG

muc,m,najprv nieco o inzuline a C peptide na porozumenie.
V pankrease sa tvori proinzulin, ktory sa stiepi na inzulin a C-peptid.
Inzulin sa z casti zachyti v peceni(5 minut polcas rozpadu), bez toho, ze by sa dostal do cirkulacie. Ked sa dostane do cirkulacie jeho funkcia je signal na otvorenie buniek na prijem cukru a inych(tiez vyhodenie splodin).

C peptid ma zatial neznamu funkciu v tele a vylucuje sa cez ladviny(polcas asi 1/2 hodiny).

Kedze nas kazdy inzulin pripadne aj jeden C-peptid, meranie C-peptidu je zaroven meranie vyluceneho inzulinu, dokonca presnejsie.
Tada zvysena hladina inzulinu a peptidu C idu ruka v ruke obvykle, pokial nie su v tele nejake poruchy.
Zvysene vylucovanie inzulinu moze byt sposobene aj chorobne(nadory, cysty, nadvaha, akromegalia, Cushingov syndrom, intolerancia=neschopnost sporacovat fruktozu alebo galaktozu) tiez ako nasledok roznych lieciv(oralne antikoncepcne, kortikosteroidy, levodopa)
Samozrejme ze, ked ma clovek v krvi viac cukru, zdrave telo zvysi produkciu proinzulinu, tj sa zvysoa hladiny aj inzulinu a j C-peptidu.
Pri DM2 pokial je pankreas neposkodeny(nepresileny) tak su obe hladiny obvykle vysoke.
Nuz tieto poznatky som mal hlavne z tohoto zdroja www.api-pt.com
To aby ste si nemysleli, ze to vsetko nosim v hlave alebo som si to sam vymyslel.

Inac peptid C je dobra rozdelovacie ciara medzi hladinou prirodzeneho a umeleho (pridaneho ) inzulinu. Pri nizkych hladinach C-peptidu a pritom vysokych inzulinu je jasne, ze ten vysoky inzulin je hlavne z vonka pridany.

jedna

aky je prosim, tvoj nazor na filozfiu Andrewa Weila. pocula som chvalu na jeho prirodnu kozmetiku. vraj dostat aj u nas jeho knizky. chystam sa ich kupit.
dakujem za nazor

RNG

proti alergiam niekedy pomozu rozne enzymi, v pripade bielkovinnej alergie samozzrejme bielkovinne enzymi(bromelain, papain, pancreatin a fungalne proteolyticke enzymi), tiez mozno serrapeptaza. Proti zapalom moze pomoct aj quercitin, curcumin, dumbier, boswelicka kyselina , vitamin C atd, tj latky znizujuce histaminovu reakciu.

Deee

ďakujem za odpoved, milovanie s ochranou vsak nie je hlavny problem, ale ako sa dopracovat k babatku...asi sa nemylim, ked napisem, ze prirodzene to nepojde...

RNG

diiii, okrem mikrobialnych pricin aj niektore vymenene bielkoviny mozu sposobit zapaly(alergia).
Ja sa napriklad vyhadzem, ked sa o mna v noci dotkne chrbtom moja zena a poti sa.
Nuz s tym nic zialbohu nenarobis. Ja si musim natiahnut pyzamo, aby sme nemali priamy dotyk koza na kozu dlhodobo cez noc....

Diiiiiiiiii

RNG prosim porad mi, s priatelom sa mozeme milovat len s ochranou, lebo bez nej okamzite po styku dostanem zapal mocovych ciest(do 8 hodin palenie pri moceni, do 12 hodin krv v moci, zacinajuci zapal citim uz dve tri hodiny po styku), pri milovani s ochranou zapaly nemavam, chceli by sme babatko, neviem vsak ako by sme ho mohli mat prirodzene, vlastne v to uz ani neverim a bojim sa ze ani ine metody nebudu uspesne...zapaly mocovych ciest z inych pricin nemavam, odked sa milujeme s ochranou a rok a pol som tento zapal uz nemala ani raz