prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Doktor A. Weil je hodne popularny lekar, casto sa objavi na TV., nie je prilis revolucny ale tlaci mnohe nove prirodne veci. Je silny zastanca hub a hubovych vytazkov pre zdravie. Nuz a ako je to v tomto svete skoro pravidlo, je za mnohymi komercnymi produktami(z luftu sa zit neda...)
Dovod, preco ho casto pozyvaju na interwiew je, ze nie je as tak novatorsky, tj maju z neho menej strach, ako napr z doktora Juliana Whittakera a inych, ktorych periodika odoberam.
muc,m,najprv nieco o inzuline a C peptide na porozumenie.
V pankrease sa tvori proinzulin, ktory sa stiepi na inzulin a C-peptid.
Inzulin sa z casti zachyti v peceni(5 minut polcas rozpadu), bez toho, ze by sa dostal do cirkulacie. Ked sa dostane do cirkulacie jeho funkcia je signal na otvorenie buniek na prijem cukru a inych(tiez vyhodenie splodin).
C peptid ma zatial neznamu funkciu v tele a vylucuje sa cez ladviny(polcas asi 1/2 hodiny).
Kedze nas kazdy inzulin pripadne aj jeden C-peptid, meranie C-peptidu je zaroven meranie vyluceneho inzulinu, dokonca presnejsie.
Tada zvysena hladina inzulinu a peptidu C idu ruka v ruke obvykle, pokial nie su v tele nejake poruchy.
Zvysene vylucovanie inzulinu moze byt sposobene aj chorobne(nadory, cysty, nadvaha, akromegalia, Cushingov syndrom, intolerancia=neschopnost sporacovat fruktozu alebo galaktozu) tiez ako nasledok roznych lieciv(oralne antikoncepcne, kortikosteroidy, levodopa)
Samozrejme ze, ked ma clovek v krvi viac cukru, zdrave telo zvysi produkciu proinzulinu, tj sa zvysoa hladiny aj inzulinu a j C-peptidu.
Pri DM2 pokial je pankreas neposkodeny(nepresileny) tak su obe hladiny obvykle vysoke.
Nuz tieto poznatky som mal hlavne z tohoto zdroja www.api-pt.com
To aby ste si nemysleli, ze to vsetko nosim v hlave alebo som si to sam vymyslel.
Inac peptid C je dobra rozdelovacie ciara medzi hladinou prirodzeneho a umeleho (pridaneho ) inzulinu. Pri nizkych hladinach C-peptidu a pritom vysokych inzulinu je jasne, ze ten vysoky inzulin je hlavne z vonka pridany.
aky je prosim, tvoj nazor na filozfiu Andrewa Weila. pocula som chvalu na jeho prirodnu kozmetiku. vraj dostat aj u nas jeho knizky. chystam sa ich kupit.
dakujem za nazor
pri akom ochoreni je zvyseny C-peptid a zvysena hladina inzulinu? nador pankreasu sa CT vysetrenim nepotvrdil.
Dakujem za promptne odpovede
proti alergiam niekedy pomozu rozne enzymi, v pripade bielkovinnej alergie samozzrejme bielkovinne enzymi(bromelain, papain, pancreatin a fungalne proteolyticke enzymi), tiez mozno serrapeptaza. Proti zapalom moze pomoct aj quercitin, curcumin, dumbier, boswelicka kyselina , vitamin C atd, tj latky znizujuce histaminovu reakciu.
Predtym som sa zabudla prihlasit som Diiiiiiii
ďakujem za odpoved, milovanie s ochranou vsak nie je hlavny problem, ale ako sa dopracovat k babatku...asi sa nemylim, ked napisem, ze prirodzene to nepojde...
diiii, okrem mikrobialnych pricin aj niektore vymenene bielkoviny mozu sposobit zapaly(alergia).
Ja sa napriklad vyhadzem, ked sa o mna v noci dotkne chrbtom moja zena a poti sa.
Nuz s tym nic zialbohu nenarobis. Ja si musim natiahnut pyzamo, aby sme nemali priamy dotyk koza na kozu dlhodobo cez noc....
RNG prosim porad mi, s priatelom sa mozeme milovat len s ochranou, lebo bez nej okamzite po styku dostanem zapal mocovych ciest(do 8 hodin palenie pri moceni, do 12 hodin krv v moci, zacinajuci zapal citim uz dve tri hodiny po styku), pri milovani s ochranou zapaly nemavam, chceli by sme babatko, neviem vsak ako by sme ho mohli mat prirodzene, vlastne v to uz ani neverim a bojim sa ze ani ine metody nebudu uspesne...zapaly mocovych ciest z inych pricin nemavam, odked sa milujeme s ochranou a rok a pol som tento zapal uz nemala ani raz