Otázky na RNG

RNG

Z roznych kiwi napriklad su aj take, co maju ovela viac vitaminu C ako to typicke trhove kiwi(actinida deliciosa).
Dive odrody ako napr odrody actinidia arguta, co maju malicke ovocie so zelenou jedlou supkou su aj bohatsie na vitamin C aj na rozne enzymi.
Samozrejme, maju chut menej "prijemnu"....
Kiwi je jedno z poslednych ovoci, ktore sa slachtili, takze zostalo na stastie este plno odrod blizko ku divokym v prirode.

RNG

Nuz podla vyskumu viacerych velmi znamych ludi z vedy, vcitane napr Linusa Paulinga, dvojnasobneho nositela nobelovej ceny, ovela vacsie davky vitaminu C su pre telo optimalne, nez dostavame bezne z potravy.
Velmi vela lewkarov dnes odporuca davky niekolko gramov, a to uz davnejsie nenazyvaju "megaaskorbicke", ale normalne potrebne.
Ja osobne beriem okolo 5 gramov denne vo forme kyseliny askorbovej a inych askorbatov.
Dive ovocia maju ovela viac vitaminov C a enzymov, nez slachtene, zialbohu na trhu su nedostupne.
Ludia slachtenim "odslachtili" kyslu chut
( tiez kyselinu askorbovu) a trpke a stiplave chute(enzymi, ktore zaroven prispievaju k rozkladu ovocia a teda su v konflikte s trvanliviostou,tiez boli "odslachtene").
Mega vitqmin C dnes plati na davky vyse 10 gramov denne az po davky nad 100 gramov denne. Samozrejme tam sa jedna nie o kyselinu askorbovu ale o jej soli -askorbaty, ktore nie su kysle a nedrazdia zaludok a creva.

RNG

jared, 25 az 50 mj niekolkokrat denne je co odporucam obcas(hlavne pri pokazenom zaludku ) na zaludocne problemu .
Na vyplachy tolko, co je treba. Ak to nechces pouzit v plnej sile, a to nemusis, ried to vodou podla moznosti destilovanou a zried iba mnozstvo, co chces okamzite pouzit.
Este aj 10 ku 1 zriedeni to vytlcie velku vacsinu bakterii za par minut.
Nakoniec to do tela prakticky neprenikne, hoci sliznice su trochu priepustne.
Ale na povrchu sliznic to vsetko znici a pri tom to nepali, ako ine dezinfekcne prostriedky.

vova

Ahoj RNG,
prosim ta, aky mas nazor na megasorbicku liecbu vitaminom C ("velke" davky vitaminu C - niekolko gramov/den), nejde mi o liecbu konkretneho ochorenia, ale skor o to aky nazor mas na potrebu doplnat vitamin C v beznom zivote, alebo aj pocas chorob a ake davky su podla teba dobre? Som bol prekvapeny, ked som sa dozvedel, ze ostatne cicavce okrem cloveka, opic, morciat a niektorych druhov netopierov si vedia vitamin C vyrobit priamo svojim metabolizmom a vo velkych mnozstvach. Vopred dakujem pekne za odpoved.

-------------------------------
POZNAMKA (mnozstva vitaminu C):
šípky (200-2000mg/100g), rakytník (695), čierne ríbezle (130-200), červená paprika (70-190), žerucha (148), kiwi (30-200), brokolica (90), karfiol (50-90), šalát, ostružiny a červené ríbezle (80), citrusy (25-80), jahody, moruše (60), špenát a zemiaky (20-30) a samozrejme kapusta (10-37), a to aj varená....

jared

RNG: To dávkovanie citricidalu som pochopila ale neviem koľko toho striebra môžem použiť /myslím koľko ml/. 25 ml na výplach-môže byť? Pri pití odporúčaš myslím iba maximálne pár polievkových lyžíc denne.

RNG

koloidna strieborna voda zabija velmi rychlo kontaktom, za par minut. Problem s nou je, ze sa nemoze riedit nicim inym, nez destilovanou demineralizovanou vodou, inac sa za par minut znici. To iste sa stane pri vypiti ci vyplachoch. Ale za tych par minut staci znicit velmi vela mikrobov, vcitane bakterii, virusov a podobne.
Roztok GSE/citricidalu naproti tomu ucinkuje dlhe hodiny. Na e-coli staci aj koncentracia 6 ppm a roztok, co bezne odporucam je 6 kvapiek GSE na deci vody, 4 kvapky citricidalu na desi vody a to sa rovna koncentracii zhruba 950 ppm!!!
Takze aj ovela slabsie roztoky znicia e-coli aj rozne streptokoky(60 ppm)
Na znicenie probiotik ale treba 200 az 300 ppm, takze ked nechces znicit vaginalne probiotika, znizis koncentaciu pod 300 ppm ale nad 60 ppm na znicenie streptokokov, a samozrejme aj e-coli

RNG

Monika, strieborna koloidna voda sa da pit, zialbohu v zaludku sa znacne znici, takze do tela pride pomerne malo.
Nie je drazdiva, preto je vhodna na vyplachy, do oci, do nosa a podobne.
Zialbohu do criev sa cez zaludok nedostane dokopy nic ucinne. Ak by si to chcela dostat aspon ciastocne do criev, tak na uplne prazdny zaludok vypi pol deci striebornej vody a zalej to dvoma poharmi vody. Tak nieco do criev prenikne bez znicenia zaludocnymi kyselinami.
Alebo skus krystir(enema) striebornou vodou.

Inac bezsacharidova dieta neznamena obmedzenie ale celkove vylucenie.....
A nahradenie kokosovym olejom(3-4 lyzice)
Ciastocne prevedena dieta je neucinna.

RNG

magda, alergia na mlieko moze byt na mliecny cukor(laktoza) alebo mliecne bielkoviny.
Oboje sa da adresovat prislusnymi enzymami, alebo sa im vyhybat.
Alergia na soju-sojove bielkoviny, je trochu komplikovanejsia, tam sa radsej odporucam vyhybat nez riskovat.
Pri posilovani sa pouzivaju hlavne bielkoviny zo soje, vajecneho bielka alebo srvatky(whey).
Osobne neodporucam pouzivanie extra bielkovin ako izolatov, lebo vseobecne neodporucam prilisne budovanie neprirodzeneho svalstva. To je len zbytocna zataz pre vsetky ludske organy, od travenia cez cirkulaciu a latkovy vymenu.Takze ludia s prilis vybudovanou svalovou hmotou sa dozivaju kratsie vseobecne.

Vseved rozhodne nie som, ale som uz dospel do stadia, kde si zacinam uvedomovat, ako velmi malo vlastne viem. K tomu dospeje len pomerne malo ludi a ide to zrejme s vekom a dlhorocnou pracou.

jared

Ahoj RNG! Aké množstvo koloidného striebra 20ppm by si odporučil na výplach pošvy a koľko dní približne by stačilo. Niekde som čítala, že účinok koloidného striebra na baktériu E Coli sa prejavil už do 24 hodín. Ďakujem