Otázky na RNG

ala12

Ahoj rng!
Mám angínu. Beriem penicílin. Ako mám brať probiotiká? Pred alebo po penicilíne?
Ešte sa chcem spýtať na dopĺňanie jódu. Jódovú tinktúru už nezoženiem. Už to nevyrábajú ani mi to nenamiešajú. Našla som vodu IODICA- píšu, že tam je aktívny jód. Môžem ju piť? Viem, že je tam toho asi málo ale aspoň niečo. Alebo sú aj soli na kúpanie s obsahom jódu. Vstrebe sa kožou aspoň niečoa? Ďakujem. A

boba77

Ahoj RNG, môžeš mi prosím poradiť.Pred pol rokom som vysadila HAK.Odvtedy mam problemy.Pichave bolesti v podbrušku, dokonca aj ked si sadnem na stoličku v určitom uhle tak ma pichne v konečniku a vystreli až do podbruška.Pichá ma aj pri močení či stolici.Sono zistilo množstvo tekutiny v podbrušku (v Douglase).Vraj tie bolesti su od toho.Bola som preliečená antibiotikami.Najvačšie bolesti mam v čase ovulacie a menštruacie.Už si neviem rady.Problemy trochu ustupili ale podbruško mam stale nafuknute (asi plne tekutiny).Prosím o radu

anuska82

Poraďte mi niekto kde kupim WILD YAM a DONG QUAI za dobru cenu v SR či na internete.Prezrela som googl a zdaju sa mi tie doplnky dost predražené.

bozenka1163

Mam nadvahu a aj preto mi popraskali cievky na nohach...Da sa to nejako vyliecit aby zmizli tie nechutne cerveno modre fliaciky?

jozo010

RNG prosim ta o radu.
Asi pred mesiacom ma zacali boliet paty na nohach a trochu som pokasliaval. Po tyzdni ma zacalo boliet uz aj hrdlo, svaly, clenky na nohach (dokonca mi lavy clenok spuchol) a dostal som teplotu 38,4°C. Bol som s tym u doktora, nechal ma tyzden doma , predpisal mi paracetamol, odporucil oddych a vela tekutin. Po tyzdni sa vsetko zlepsilo o 90%, tak som isiel do prace. Ale druhy den v praci vsetko zacalo znova (hrdlo, paty, opuch clenka ...). Vydrzal som v praci az do piatku, lebo som nemal teplotu a cez vykend som ostal cely cas v posteli. V pondelok som sa citil o mnoho lepsie (vsetky problemy zmizly), ale v utorok to vsetko zacalo opat. Tak to je uz treti tyzden a neviem si s tym rady, bol som na vysetreni na krv a momentalne cakam na vysledky. Ake vysetrenia mi mozes odporucit?

RNG

zialbohu, o tom viem pramalo. Citam len reklamy na rozne bylinkarske "zarucene" prostriedky, hlavne z Indie, kde je vitiligo velmi rozsirene ale reklamam vyrobcov a predavacov zialbohu neverim.Na to sa naozaj neda spoliehat.
Inac sa to charakterizuje ako jedna z "autoimunnych" chorob a na to mam osobny nazor a hoci dnes na to nie vysvetlenie, co to sposobuje, iste je to nejaka mikrobialna pricina alebo zamorenie, ktore sa raz bude dat presne adresovat.
Zatial mozem radit len skusat enzymi na odmorenie, a rozne antimikrobialne na potlacenie moznych mikrobialnych pricin a zvysenie roznych imunit. Tj nic konkretne, len vseobecne, zialbohu.
Moj pocit je(ak vobec clovek ma davat na pocity miesto dokazanych faktov) ze sa jedna o nejaky virus alebo kombinaciu virusov, ktore sa inac neprejavuju pre telo ako skodlive.Len touto stratou funkcie koze miestne vytvarat pigment.

kilia

neviem, ci si niekedy niekomu odpovedal o vitiligu. Pozerala som si historiu a nic som nenasla. Prosim ta, aky mas nazor na vitiligo a pripadnu liecbu. dik