Otázky na RNG

RNG

hviedicka podla sezony sa znacne menia obsahy latok, v bylinach, preto ja osobne mam rad vytazky, ktorych zlozenie je garantovane rovnake alebo tzv standardizovane vytazky.
Ale ked vypijes toho caju silneho dost, tak tych ucinnych latok snad dostanes dost aj mimo "sezony"
Osobne som za alkoholicko vodny roztok(tinkturu) lebo niektore latky su tukovite a tie sa slabo dostavaju do vody(napr steroly, ktore su prave hormonalne aktivne na DHT.
Ak si chces ich aktivitu zabezpecit v caji, pridaj do neho malu lyzicku lecitinu a var spolu. Lecitin tiez tie tukorozpustne latky emulzifikuje, takze ich dostanes do tela aj bez pouzitia alkoholu.
Extrakcia lecitinovym roztokom ale vyzaduje dlhsi cas ako len priprava caju, musis to udrzaovat horuce(nie priam vriace) aspon 20 minut.

hviezdicka32

Mimi323
vyskusam uvidim :). Ale ak je to tak ako piseste, ze nema ziadnu chut tak potom to moze byt fajn a budem sa snazit obmedzit tie sladkosti

RNG

caj z korena zihlavy mozem pripravit aj v tomto rocnom obdobi? Kedze na nete som nasla recepty, kde pisu ze korene by sa mali trhat v marci-aprily a v septem.-oktor.ci na tom az tak velmi nezalezi??
necukrove sladidla z prirody tie urcite vyskusam. Uz davnejsie som nieco o tom hladala.

Mimi323

Kokosový olej je tuhý a roztápa sa pri teplote asi 26 stupňov? Nie som si istá. A ak vonia, tak je kvalitnejší. Vraj tento je dobrý
www.bio-obchod.sk

Jana_SS

Inak ja som ten kokosovy olej nenasla tekuty klasicky vo flasi, ale len v tuhom stave ako kocka masla, to sa asi rozpusti pri urcitej teplote, len neviem, ci je taky kvalitny, ci neobsahuje nejake primesy...

RNG

mimi, dakujem, setris mi cas a ludia lepsie reaguju, ked sa tu ozvu aj druhi, nielen len moj nazor, hlavne ked je to k veci, ako teraz.
Kokosovy olej ma kokosovu alebo ziadnu chut. Neobsahuje ziadne cukry ani nic sladkeho.

RNG

hviezdicka, prebytocne cukry, tj tie ktore neodcvicis a nespalia sa v tele sa zmenia v peceni na rozne tuky a tukovobielkovinne latky(cholesteroly)
Preto je dolezite vyhybat sa cistym cukrom a jemnym mukam a jest celozrnne, tj take ktore uvolnuju cukor postupne pomaly tak ako to telo staci spalit.
Ak ti chyba sladka chut, su necukrove sladidla z prirody ako napr rastlinka stevia rebaudiana, z ktorej vytazok ja pouzivam ako cukrovkar na sladenie. Inac ta rastlinka sa da pestovat hocikde, len jej listky maju okrem silne sladkej chuti aj trochu pachut ako pendrek(licorice, sladovka hl;adkoploda), takze mam radsej vytazok, kde tuto pachut vynali enzymatickym(kvasnym) procesom

Mimi323

neviem, či zinok dostaneš do tela nejakym čajom alebo iným spôsobom... Kokosovy olej je vyborny, podľa mňa je lepši ako olivový čo sa týka zdravosti :) A je aj chutný, keď robim nejake jedlo, tak sa ta kokosová chuť stratí. A aj sam je chutný, len musi byť kvalitný.
A ospravedlňujem sa RNG za zasahovaie do temy.

hviezdicka32

Mimi323
Zle som sa vyjadrila v mojom prvom prispevku :). Nemala som na mysli doplnky vyzivove vo forme tabliet ale skor caje, nejake domace recepty nieco prirodne, nie lieky lebo tie moj zaludok tazko prijima.
Kokosovy olej je chutny? Este som ho nejedla. nieje sladky?

RNG

jana, silne antioxidanty(vytazok z hroznovych a cucoriedkovych semienok, z billberry, z machy=huperzin, zo zimozelene=vinpocerin, z roznych listov=gingko, zeleny caj , listky ciernych ribezli, plody ciernych ribezli=polyfenoly a antokyanidy.....) zlepsuju cirkulaciu a vyzivu sietnice.
Cistenie ciev lecitinom a pouzivanie MSM a enzymov precistuje cele telo, nielen cievy a zlepsuje odvod splodin, tj znizuje aj ocny tlak.
V prispevkoch na oci v -odkaz odstránený-
som spomenul aj MSM a N-acetylcarnosine vo forme kvapiek do oci proti roznym problemom s ocami.