On-line psychológ, psychiater

lula22

Ahojte,
Neviem ci pisem na spravne miesto ale chcem vedie ci je to nejaka psychicka diagnoza, respektive porucha. Mam strasny problem s tym ze sa velmi lahko prestrasim, sedim v praci za pocitacom, a sustredim sa na pracu,no staci ze niekto za mnou stoji a normalnym tonom ma oslovi a ja vyletim ako keby som dostala 100 voltov. Proste strasne sa zlaknem, pretoze toho cloveka za sebou vobec necakam. Niekedy je to v norme, ale niekedy je to strasne a mam z toho uz trochu blby pocit lebo kolegovia sa ma normalne boja oslovit. Seriozne sa bojim ze raz takto dostanem infarkt. Vzdy mi potom busi srdce par minut. Ako dieta som sa odjakziva lahko vylakala, ale bolo to skor v ramci hry pretoze kamaratky vedeli ze na mna staci spravit Buu necakane spoza rohu a o zabavu bolo postarane.Ale teraz ide o serioznu situaciu v mojej praci a ja sa citim jednak hlupo pred mojimi kolegami a zacinam sa aj trochu obavat ci je so mnou vsetko v poriadku. Vseobecne o sebe mozem povedat ze mam tedenciu lahko sa vystresovat, a niekedy mam negativisticke sklony aj ked som v globale optimista.
Moja stara mama sa vraj tiez lahko vylaka, ale neviem ci sa toto moze povazovat za nieco dedicne. Celkovo si myslim ze sa to nezlepsuje, pretoze nemam pocit ze to dokazem kontrolovat, vzdy to totiz prekvapi i mna.
Vopred dakujem za akukolvek radu, alebo napovedu co by mohlo by pricinou mojho problemu.

naka

Ahoj filip82 dakujem za radu,ale ja to uz mam asi naozaj blbe.nevydrzim sediet na jednom mieste,stale musim chodit,kontrolovat sa,v aute nevysedim ani 10 min.lebo hned musim vystupit.tak isto to je aj s vlakom a autobus uz ani nehovorim.stale hladam,ci je po ruke nejaky zachod a tak...asi som uz mimo.aj tak ti velmi dakujem.vyskusam.

kostlivec

no filip, nevravim, ze to je dobre, ze nevies vypustit slzu, ale ver mi, mozes byt rad, ze to nie je naopak. ja totiz patrim k tym, ktori sa velmi rychlo rozplacu. napr. dnes som sa pohadala s jednou doktorkou a uz som mala slzy na krajicku, a vobec, ked mi niekto krivdi,alebosom v stresovej situacii a ide o vec na ktorej mi zalezi tak sa rozrevem za par minut ako decko. neviem co s tym :( dom z toho zufala...
p.s. aj ja som chodila na klavir :)

no a podla mna nemas co riesit, chalani predsa neplacu :)) ale nie. len si myslim, ze o nic nejde, bud rad, ze ti netreba plakat. nie kazdy dava najavo svoju bolest, zial, smutok, atd. placom. rada by som bola na tvojom mieste...

filip82

No a zaroven vas vsetkych chcem poprosit....neviem co je to so mnou....uz 7 rokov som neplakal..neviem koli comu to je...ale ked je nieco smutne, neda sa mi plakat...skriabe ma to zvnutra, ale neviem to vypustit von..a nehambil by som sa za prejavene emocie, lenze aj tak..za ake?? ja neviem co je plac..prosim..pomozte mi...ak myslite na cibulu,tak to mi ani nemusite pisat..vopred dakujem za pochopenie..

filip82

takze ja mam radu pre slecnu \"Naka\"...ak mas strach byt s ludmi, vzdy je dobre mat pri sebe niekoho komu veris a vies, ze ti bude navzdy oporou..musis si byt ista, ze ten clovek ta povzbudi...a v tom spociva aj moja rada..ten clovek, s ktorym si prisla ta moze rozptylit a ludi okolo seba si postupne prestanes vsimat....mne tiez nebolo vsetko jedno ked som 6 rokov chodil na klavir a kazdeho pol roka som chodil na koncerty kde bolo aspon 200 clenne publikum..ale..v publiku som mal jedneho cloveka, ktory mi bol najblizsi a pocas celeho koncertu som sa sustredil len na neho..a trema padla...tak to skus aj ty a bude ti lepsie..:-)

zebricka

zirafa22 ahoj. myslela som ze som v tom sama :) aj ty sa citis tak hrozne? ja uz neviem co s tym? ako s tym dokazes zit? ja tazko, idem sa zblaznit. skoda ze nieje nejake spolahlive vysetrenie co ti urci ze si v absolutnom poriadku a mas pokoj :( navyse sa hrozne bojim hlavne nevyliecitelnych a smrtelnych chorob. ten strach nie je normalny, lebo je kazdodeny a fyzicky ma nici. nevladzem

naka

Ahojte.Mam taky blby problem.Vzdy ked som s ludmi,neviem sa uvolnit.Zacnem sa strasne potit,najradsej by som odisla niekde,kde ma nikto nevidi.mam pocit,ze mam mokre nohavice,pri tom mi nikdy nic nieje,nevydrzim sediet na jednom mieste.neviem uz co dalej.nemozem cestovat,zabavat sa,no uplne ma to vyradilo z normalneho zivota.pomozte.kazda rada dobra.diky

zirafa22

ahojte, potrebujem pomoc..som velky hypochonder a velmi si namyslam vsetky mozne druhy chorob...neviem ako sa toho mam zbavit..najradsej by som sa dala cela presvietit na magnetickej rezonancii.