On-line psychológ, psychiater

brunko

Ahojte,dlhsie si neviem vyriesit vztah vo svojom vnutri..mala som chlapca 6 rokov take 4 roky to klapalo uplne super a potom sa vsetko posralo..dva roky boli uplne o ublizovani si, bitkach, nadavkach, prenasledovani sa,nedovere proste o trpeni a potom ma podviedol lebo to viac nevydrzal a ja som bola stastna ze to takto skoncil lebo to bolo uz fakt zle..no lenze ja som bez neho nemohla byt ani sekundu a tak som hned po tyzdni skocila do dalsieho vztahu bez lasky bez vsetkeho a som v nom uz rok a pol a je tak isto o hadkach a bitkach, ziarlivosti a nedovere..a ja som zistila ze ten prvy ma skutone miloval..lebo sa mi teraz po roku a pol ozval ze je v koncoch a nemoze na mna zabudnut no ja teraz neviem co mam robit...on sa uz lieci u psychologa ale chce ma stale..mam hrozne vycitky ze za to mozem ja..je mi ho hrozne luto..nechcem aby sa trapil pre mna..citim potrebu mu vyriesit tento problem..mam sa aj ja liecit a mozno sa k nemu vratim a bude nam uz dobre??

kokoe

Ahojte, ja užívam cipralex dva roky...trpím panickou poruchou. Na začiatku liečby som užívala cipralex spolu s frontinom a cítila som sa hrozne, príšerne stavy. Tie ustúpili po dvoch týždňoch. Rok aj pol som užívala jednu tabletu denne, kedže sa môj stav zlepšoval psychiatrička mi postupne znižuje dávky cipralexu. Teraz užívam už len štvrtinu z 1Omg a cítim sa celkom dobre. Občas mám pocity na odpadnutie, ked mám dlho stáť..ale to je uplne v pohode s tým ako som sa cítila na začiatku. Chcela by som otehotnieť a mať dieťa, len sa bojím či liečba nebude mať vplyv na môjho potomka, či sa narodí zdravý.Má niekto takúto skúsenosť, že po liečbe cipralexom otehotnel, prípadne počas užívania a ako to znášal?

soroo

ja sa liecim na schizoafektivnu poruchu zo zaciatku som uzival zyprexu potom serdolekt a posledne 4 mesiace mam nasadeni abilify. Neviem ci ste sa s tym stretli ale mavam zuzenu pozornost ako keby som sa zameriaval na detaily. Prosim poradte mi ktora kombinacia liekou-antipsychotik by bola pre mna ucinna!!!

000001

Zoro
Pokiaľ ti cipralex nepomáha tak zmeň lieky. Keď človek začne chodiť ku psychiatrovi je to prvý a najdôležitejší krok a tým druhým je že musíš byť trpezlivý. To je tiež véééľmi dôležité, pretože pokiaľ ti nezaberajú jedny liečiky tak ti môžu zabrať tie druhé a pokiaľ ani tie nie tak stále treba veriť v to že tie ďalšie budú účinnejšie. Ja som tiež dlho hľadala tú správnu kombináciu liekov, tiež som to mnohokrát vzdala a teraz viem že je správne že som to aj napriek tomu všetkému vydržala. A cítim sa skvielo. Takže je to hlavne aj o tom že budeš veriť a pozerať sa na to optimistickejši. Takže moje odporučenie je také že pokiaľ ti cipralex nezaberá a necítiš sa lepšie tak musíš to povedať svojmu psychiatrovi a ten ti zmení lieky. V žiadnom prípade si nehľadaj lieky cez internet, nemôžeš si ich sám ordinovať pretože sa môžeš dostať do ešte väčších problémov ako máš a tým problémom je závislosť. Ako píšeš frontin a xanax sú lieky na ukľudnenie, nie su to antidepresíva, neliečia, len potlačia momentálny stav. A dlhodobé užívanie a hlavne nekontrolované lekárom by mohlo spustiť túto závislosť. Takže s týmito liekmi treba veľmi opatrne....
Držím ti prsty aby si dokázal zvládnuť svoj stav a aby si neprestal veriť v to že môže byť aj lepšie:)

soroo

ja sa liecim na schizoafektivnu poruchu zo zaciatku som uzival zyprexu potom serdolekt a posledne 4 mesiace mam nasadeni abilify. Neviem ci ste sa s tym stretli ale mavam zuzenu pozornost ako keby som sa zameriaval na detaily. Prosim poradte mi ktora kombinacia liekou-antipsychotik by bola pre mna ucinna!!!

lenika

Je tu vela tem,ktore by ti mohli pomoct.Len si prelistuj stranky.Aj dnes sa tu objavili asi 4 podobne temy,tak len popozeraj.