Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mikrocysty na tvári

RNG

alkohol sterilizuje(vysusi bakterie, mumifikuje, podobne ako cisty med alebo cukor) ale len v silnych koncentraciach.
Vnutorne sa rozriedi, v krvi je pod 0.5 % a to nesterilizuje.
Alkohol okrem rozpustania tukov nema ziadnu uzitocnu funkciu v tele, je sucastou skupiny skodlivych tzv. volnych radikalov, tj nezdravy pre telo.

pentium

aj alkohol prispieva k akne???ja som si myslel,ze ho zlepsuje,lebo je zname o alkohole a jeho dezinfekkcnych ucinkoch

poliewoocka

Citala som,ze k acne prispieva cokolada,citrusy,alkohol a koreniste jedla,hlavne stuzene tuky,ktore telo vylucuje cez pokozku...avsak sem-tam si nieco z tohto dopriat nikomu neublizi.Nie ale v znacnych davkach,tie zatazuju traviaci trakt.Vhodne je konzumovat cerstve ovocie a zeleninu,ktore obsahuju vela vlakniny+pit tekuniny,hlavne nesladene a takisto primerana starostlivost o pokozku a pohyb.

RNG

Cokolada prispieva k akniam, lebo tuky, ktore obsahuje su minimum 24 hodin varene-to zjemnuje cokoladu, a kakaove boby su prazene, to tiez spali tuky.
Maso je v poriadku s mierou, ale nie vyprazane.
Jedz hodne zelenin, cast surovych, aby si dostal potrebne enzymi na cistenie tela.
Ziadne "rastlinne masla", to je priemyselny vyrobok, nie prirodny. Rastlinne tuky len panenske(virgin), chemicky a tepelne nespracovane.

pentium

a ake jedla by som nemal jest????ja jedavam casto med,jogurty,obcas cokoladu,ale vacsinou horku,a dost jedavam maso....co by som mal vylucit z mojho jedalneho listka???

RNG

Jodova tinktura je roztok jodu v alkohole, pouziva sa na natieranie ran proti hnisaniu. Mozno dnes je tazko dostat v lekarnach, ale ja som mal ako chlapec stale rozodrane kolena a mamka mi ich pravidelne natierala jodovou tinkturou.
Ja to pouzivam ako zdroj jodu-doplnok pravidelne.
Niektore vitaminy B su potrebne na kozu, hlavne Biotin, ale nemyslim, ze problem akni je vec vitaminov.
Podla literatury je to problem zamorenia tela(spalene tuky , nestravitelne bielkovinne zhluky) a nadmernej cinnosti maszovych zliaz(sebum) stimulovane hormonom dehydrotestosteronom.
Nahromadene kozne a podkozne "smetiska" so zlou cirkulaciuo krvi sa casto infikuju a zapalia, hnisaju.
Treba najskor adresovat zdroj "smeti" v strave(vylucit znicene tuky a nestravitelne bielkoviny), potom znizenie vyroby vyluckov(zinok, hormony) a potom cistenie tela od za roky nahromadenych zamoreni zabudovanych do tela enzymatickym cistenim.

RNG

Lecitin pomoze odstranit tukove latky, zinok reguluje vylucovanie mazu a imunitu(napr proti hnisaniu), selen je antiviralny, tj s tymto problemom nema nic spolocne a jeho forma v selenovych kvasniciach ma na 5% populacie reakciu(alergia na kvasinky)

RNG

Pentium, jod v tabletkach je tazko dostat a je znacne drahy.
Zdrojom jodu su hlavne morske rastliny(kelp, spirulina, kombu..) ale spomenul som viackrat transdermalne(cez kozu) zasobovanie tela jodom z obycajnej lacnej jodovej tinktury.
Flak asi ako dlan(10 kvapiek tinktury)raz za tyzden, pre zeny na spodok brucha, pre muzov pod pazuchu,doda do tela dostatocne mnozstvo jodu na vytvorenie extra enzymov, ktore sa postaraju o odstranenie nefunkcnych tkaniv a nepotrebnych materialov v tele, vcitane cyst, vyrazok,myomov,polypov, hrciek...