Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

anketa pre TEBA:)

Príspevok v téme: anketa pre TEBA:)
niekto

rada by som vedela niekolko odpovedi od vas (nas) anorekticiek/bulimiciek, mozno aj preto aby som vedela chapat viac ine dievcata s PPP alebo mozno aj seba a pre porovnanie, ci sa bojime toho isteho vsetky z liecby alebo ako to vlastne je:)

1. coho sa najviac bojis keby si sa odhodlala ist liecit?
2. co si myslis co sa zmeni ked nebudes mat PPP?
3. myslis si ze bez PPP budes stastnejsia? alebo prave naopak?
4. ake mas pocity/myslienky ked ti niekto z okolia povie: "vyzeras dobre"

misha

Vrr, v nemocnici to nie je tak, ako to popisuješ. Hovoríš o tom presne tak ako človek, ktorý tam nikdy nebol, alebo to máš z filmov. Ja som hospitalizovaná bola a môžem Ti povedať, že je to presne opačne ako vravíš. Nestretla som sa tam s tým, že by pacientov dopovali liekami ako vo filmoch. Mali sme ráno rozvičku, 3x denne autogénny tréning, komunitu, skupinovú terapiu, muzikoterapiu, individuálnu terapiu, pohybovú terapiu, telocvičňu, pracovnú terapiu, prechádzky každý deň- ak si teda dodržovala režim, pri PPP je potrebné papanie, potom tam bývali každú nedeľu niekoľkohodinové vychádzky, napr. ku koňom a pod., tiež večerný klub, každý týždeň diskotéka po "kultúrnom vystúpení".. Skvelí ľudia, väčšinou tam sú ľudia s vysokoškolským vzdelaním, pamätám si, že keď som tam bola, bol tam aj jeden lekár... Určite som na niečo zabudla... Len som Ti to prostredie tam chcela priblížiť. (No, a tiež záleží od mesta, od nemocnice, od špecializácie a hlavne či je to otvorené alebo zatvorené odd.)

Alternativa

Vrr,
nik nemusi byt v "pakarniô, da sa byt zdravy a bez PPP aj vlastnym pricinenim. Psycholog je vsak velicizne plus. Ak clovek nechce vyzdraviet, tak ziadne velke + neexistuje.

vrr

evca a pakarne sa bojim ako nicoho na svete. toho ze ta tam zavru a ze nemozes volne byt, robit co chces kedy chces, chodit von, sediet za pocitacom, pozerat telku. ze musis posluchat a byt nadopovana kadejakym sasranym mozgovymetacskym svinstvom. neznasam toto, a neznasam psychiatrov su to same sracky co do teba tlacia. ked rozlejes mlieko, psychiater na neho jebne noviny, zato psycholog ho utrie:) ja psychologa nemam ale asi by sa velmi zisiel.

Alternativa

Evcca,
dievcata s PPP su velmi /az privelmi/ citlive a sucasne ctiziadostive a inteligentne. To je fajn, lenze...zivot a castokrat aj najblizsi velmi zranuju...do tej miery, ako sa zranovat dame, nedaj sa...to je aj Tvoja sanca byt zase zdrava. Viem, chcela si hovorit s niekym, kto si cez PPP presiel. Ja to nie som, len som profesne videla velke utrpenie, co mladym holkam prinasala PPP...Prajem Ti prijemny vecer

Alternativa

Vrr,
ten strach z odhalenia pozna asi kazdy. Casom, vekom som napr. ja pochopila, ze ked si budem ludi, vztahy, veci, skutky pomenuvat pravdivo, tak moj zivot bude prijemnejsi. Nie vzdy jednoduchsi, ale nazvat vsetko /VO SVOJOM VNUTRI PREDOVSETKYM/ pravym menom je dobre. Hoci aj pravost mena je relativna, vsak?

evcca

moj spustac boli problemy v rodine- otcov alkoholizmus, rozvod rodicov, prve neuspesne neprijatie na vysnivanu vysku, tuzba byt vo vsetkom najlepsia- skola, sport, pomahanie ostatnym. jedlom som si kompenzovala pocity menejcennosti a prehnanej tuzby po ovladani seba samej.

Alternativa

Tarka,
neviem o Tebe nic, ci mas PPP. Ak ano, tak som presvedcena, ze pri hladani pricin tohto ochorenia by si mala siahnut hlbsie do svojho vnutra, odkryt sa bez strachu sama sebe. Chciet zdravo jest a zit nie je spustac PPP, hoci navonok sa da za spustac prehlasit. Zdravo zit znamena byt dlhodobo zdrava a nie s vaznou, az zabijajujocu diagnozou - s PPP.