podstupil uz niekdo operaciu nosnej prepazky. vie niekdo povedat ako to je po operacii.
Peťko ahojky:-O, ano mna prijali ráno aj ma v ted den robili a na druhý den som išla domov. Dneska mi vybrali tamponádu a až v pondelok dajú dolu tie folie. Tiež ma robili v celkovej anestéze. Tebe sa to tiež kráti. Ale budem na teba myslieť - letí to uvidíš ale s tými kupelmi t obol dobrý vtip, nie? Ved by sme aj šli všetci:-O
no ahoj Atalienka vítam ťa tu živú a zdravú...normalne ti zavidim že už máš po tom ..to som netusil že to ide tak rychle a ja ešte tipoval liecenie xixi..dokedy budeš na marodke? nevieš? a tie folie davaju dolu hned na druhy den po operacii?no je idem 28. a operovať ma budú až 29.ževraj sa chodi den dopredu mi povedala anesteziologička a že to bude v celkovej narkoze tak neviem či to robia v kazdej nemocnici inak ved Vam potom napíšem parťaci moji..ajojte..
ahojte, no ano tej kočke lámali kosť lebo chcela aj zmenšiť noštek, mne nelámal kosť - ak láme kosť tak to znamená že bočné krídla a doktor mi povedal že to je najmenej, zlomené to je za pár sekund, a necítiš to , takže to ťa nemusí vôbec trápiť. Mne musel posunúť prepážku ale našťastie všetko cez nosné dierky. Takže oki. Dneska mi vyberali tamponádu, kokos som mala pocit že to má 30 cm:-O, nebolí to len je to nepríjemné a mne išli krokodílie slzy asi to je niečím napustené lebo ma aj štípali ale niekoho vôbec. Je to každý znáša inak. Zvládnete to aj vy ja stále cítim asi štichy ale možno preto že mi to posúval lebo niekto ich necíti vôbec. Lekár mi povedal, že si mám dávať Sterimar to si potom kúpte aj vy je to na hygienu nosa a je tam napísané že aj pri operáciách nosnej prepážky. Zvládnete to Peťovi sa to kráti, lenulienka a ty si dávaš aj prepážku aj esteticky upraviť? Inak ked mi dáte vedieť môžem tu byť zajtra doobeda ak dáte hodku že kedy.
Jeeeej, ahojky atalienka :) No takze to uz mas za sebou moja :) som rada ze ti je dobre, snad nam to velmi pomoze. Tak teraz je na rade peto a potom ja, a nakoniec agon. Joj, som rada ze si napisala ze co a ako. Budem kludnejsia :-O Tak sa zotavuj pekne a napis ako s tou tamponadou..pekny dnik
ja cez den dýcham dobre, len mam slabšiu nádchu, v noci mam zapchatu 1 nos. dierku, zalezí na ktorom boku spim.Tak neviem.
atalienka - tebe nerozbijali kosť? a tej kočke, ked rozbijali nos, tak mysliš vo vnutri nosa? ozveš sa tu ešte niekedy? prajem ti rychle zotavenie.
ahojte všetci parťáci, tak som doma. Asi sa budete pýtať na podrobnosti tak začnem od začiatku. Bola som B.B.u Kováča.Prišla som ráno na 9.00 ale operovali ma až o 14.00 a operácia trvala hodinu a pol....nemusíte sa báť, treba prísť nalačno a dajú Vám infúziu, už Vám nepichajú viacej krát takže to máte stále v ruke a vôbec to necítite. Potom Vám dá akože náladovku, no my sme tam boli 3 a tak sme si robili srandu lebo najprv som ich videla dvojmo a potom ma to prešlo tak mi dali ešte jednu, ale čo tam bola kočka a jeded chlapík po náladovke zaspali a od vtedy si nič nepamätajú. Ja si pamätám ešte ako ma niesli na posteli ale potom nič proste totál okno až pokial nepočujete aby ste sa zobudili. Z narkózy ste prebratý tak o hodinku môžete ísť sami na WC, bolo to v pohode, len dýchate ústami, lebo nos je prelepený a upchatý tampónmi ale dá sa zvyknúť. Pili sme len čaje a ja som trochu zjedla polievku. Je nepríjemné že ked pijete tak zalahne v ušiach a potom zase odlahne:-O, Boli sme tam traja preto to píšem lebo tej kočke čo bola so mnou robili tiež prepážku aj lámali kosti a nemala ani opuch ani modriny. Ten chlapík mal tiež dokatovaný nos ale mal modrinu na jednej strane oka a opuch a ja mam opuchnutý nos aj hornú peru a oči, ale nie tak ako tu býva na obrázkoch je to v pohode, normálne vidím. Dneska nás pustili domov. Bolesti nemala tá kočka vôbec ani ten chlapík ale ja si cítim na konci špičky také sťahovanie asi od zašitia alebo čo. To Vám dajú tabletky od bolesti ak potrebujete ale ak nie tak oki. Zajtra nám vyberu tamponádu, každému na mieste bydliska, a potom by sme mali dýchať už nosom. Zatial Vám to hovorím preto, lebo sa netreba báť, neviem ako je vybratie tamponády a v pondelok mi bude dávať dole vnútornú dlahu že to je taká fólia prišitá aby tá prepážka držala.To tiež neviem aké bude. Kluden sa pýtajte čo by ste potrebovali vedieť. Zajtra okolo obeda mi vyberú tamponádu tak môžem napísať čo a ako...ako sa máte Vy?
Peto1: ahojcek. no uz sa neviem dockat kedy sa tu objavi. NO som zvedava co nam napise, ake ma pocity, ci ma bolesti a tak... vlastne aj teba to uz zachvilku caka..
Agon: ahojky. No mne ho idu rozbijat preto, lebo ho mam aj z vnutra aj z vonka vykriveny a dost.hlavne z vnutra. Uz asi 10 rokov mam problemy s upchavanim nosa, cez noc som sa budila na to , ze sa dusim, ked som nemala nejake kvapky. Cize uz 10 rokov beriem aj kvapky coz je NENORMALNE! Ked to doktori poculi...No lebo kvapky do nosa sa mozu brat max 2 tyzdne... ehm.. :-O no a doktor skonstatoval, ze treba aj kost rozbit, inak sa to neda. Tazsie sa mi aj cez nosnu dierku dycha.
Ty ides az v oktobri? FIha, to sa este nacakas... NO v kazdom pripade, ked napise nasa atalienka, potom petko a nakoniec ja ze ako a co bolo, aspon budes vediet co ta caka :)
Lenulienka nasa Atalienka uz to ma za sebou ktovie ako je na tom teraz...cakam kedy sa nam tu zasa ozve...teraz som na rade ja potom ty a potom agon..
agon ja nemozem dychat lavou dierkou uz asi rok.. tak siel na vysetrenie a toto ma cakalo....snad je to lepsie ako mandle alebo horsie? neviem uvidím.
idem 20.oktobra, a tebe lenulienka preco idu rozbit cely nos? a tebe peto1 nie? ake mate problemy? napiste mi peto1 aj lenulenka.nemozete vobec dychat 1 nos. dierkou?