zvysi sa bazalna teplota v tehotenstve? ak este nemam istotu, ze som tehotna a meriavam si bazalnu teplotu, kvoli plodnym dnom, da sa podla zvysenia teploty zistit, ze by som bola tehotna?
-------------
Bazálna teplota - www.zdravie.sk
Meranie bazálnej teploty (BTT) - www.zdravie.sk
Bazalnej teplota v tehotenstve
jaja, merias si BT spravne? hned rano po prebudeni? ak si mala bezprostredne po tom jednodnovom krvacani zvysenu BT, a dodrzala si podmienky merania, je pravdepodobne, ze si tehotna. ak ti bude pretrvavat takato teplota, urob si tehotensky test.
mala som svoje dni len jeden den a moja teplota je stale okolo 37.4 som tehotna ? mate s tym niektora skusenost.prosi odp,mi vdaka.
BT sa ti môže znížiť aj 1 deň deň pred menzesom. 3 dni pred môžeš mať kľudne ešte vyššiu, ale aj tak nie je nejaká vysoká. Pred ovuláciou si ju teoreticky mala mať nižšiu a od ovulácie do menzesu vyššiu.
katka, zrejme si nemerias teplotu spravne. urcite mas totiz BT v skutocnosti vyssiu. tak popis, ako si ju merias. nie je podmienkou, ze ju musis merat v rovnakom case.
AHojte:-)
Ked som mala ovuláciu,potvrdil mi to ovulačný test.Dnes mám 25deň cyklu(za 3dni by som mala dostatť menzes) a BT sa mi pohybuje stále okolo 36,6 -36,7 .može to byť tehotenstvo?Čo ma dosť znervoznuje,že celý cyklus som nemala teplotu vyššiu ako 36,8,meriam prvý mesaic,možno to nerobím správne a ani nedodržujem rovnaku dobu merania..ale test mi ovuláciu potvrdil..
Ďakujem Vám za odpovede:-)
skoda, ze ta janka nenapisala ako to dopadlo, pretoze mam rovnaky problem ako ona. Menstr. nikde ale BT nízka. Myslíte, ze v ziadnom pripade nemoze byt v pripade otehotnenia teplota okolo 36,6 - 36,8?
nadovka, mas zvysenu BT, jednoznacne.
jednoznacne sa vsak neda povedat, ci si tehotna alebo nie. zvysena BT znaci, ze prebehla ovulacia, ci uz bolo vajicko oplodnene alebo nie. ak sa v najblizsich dnoch nedostavi menstruacia a zvysena BT bude pretrvavat, si tehotna.
Ahoj, ak chces vediet viac o bazalnej teplote a tvojom menstruacnom cykle, klikni na www.lpp.sk. Rada by som ti to vysvetlila, ale je to na dlhsie a moje babätko mi neda tolko casu. je tam aj kapitola o takom probleme ako mas ty. Prajem ti, aby sa to aj s touto pomocou vyriesilo.