Diabetes mellitus

Darla

hrozna choroba, aj mama sa s nou trapi. vraj na slovensku bolo v r. 2010 cez 300 000 chorych. sila co? treba si hladat aj moderne liecby a starat sa o seba.

pride nato

ahojky rené,každy to nazyvame inač,ale su to len sprievodne znaky miernej očisty tela ...pociťujeme to niekedy ako bolesť hlavy,brucha...aj ja som maval občas podobne pocity...no zaujimave je,že ak som vonku v pohybe,tak vôbec niesu...a veru mi ani nechybaju :)To je v poriadku že si sa najedla,no verim,že keby si si bola čitala popri hladovke knižky o tejto tematike,tak by si sa asi bola preniesla ponad sprievodne znaky,ktore nie su vždy.Od rana do obedu nieje ďaleko(dalo sa kludne dopichnuť chybajuci bazal)no teraz je 17:38 čiže večer....ja by som to riešil teraz bolusmi,každych 5 hodin a podla glykemie.Na prvi krat to nebolo zle,len ak si sa nato dala,tak miesto tohto jedla bolo idealne zjesť zeleninu (v hociakom množstve,teda aj do nasitenia)ktora sa ani nezapočitava k sacharidovym jednotkam a ktora ma v sebe všetko...vitaminy,enzymy,mineraly,vodu,vlakninu... Mne to dnes ide celkom fajn,rano (asi o jedenastej:)) som si dal 1.5 litra vody na ex,teraz sa citin skvelo a glyk.je 7.4mmol...

rené

Pride nato, rada si početujem, ale ja mám iba SKYPE. Otvorím si profil na icq a dám Ti vedieť. Dnes som to nezvládla... O 13.00 som sa najedla. Vlastne ani nešlo o typický pocit hladu, najprv ma bolela hlava-hodne, potom mi bolo zle od žalúdka a v konečnom dôsledku mi bolo fyzicky úplne nanič. Hmm... a teraz je to na figu aj s glyčkami, kedže som si bazál o tú tretinu znížila. Myslím, že aj Ty si spomínal, že Ti bolo zle. Bolo to niečo podobné?

pride nato

Tak ti držim palce(aj ja idem na to,dufam,že nastrahy hypa prežijem z jablčkom)...ak maš okolo 9mmol,kludne môžeš absolvovať kratšiu prechadzku...nie priliš dlhu,lebo sa to zaručene otoči smerom dole,viac ako treba.(jeden,max.2km...to vravim,len z vlastnej praxe)Večer to bude kriticke si myslim,lebo vtedy "nam" bude končiť davka a pre telo je to "manifest"

rené

Nuž, pride nato, ja dnes držím hladovku. Hip, hip, hurá - tak to si asi poviem až večer:-). Práve ma začala bolieť hlava, ale hlad nemám. Zatiaľ je to v pohode. Večer som si zabudla znížiť LANTUS, tak som sa trochu obávala, ako to bude s mojimi glykémiami. Ráno som si znížila o tretinu, ako si mi radil a moje glykémie sa točia okolo 9 - s tým som tiež celkom spokojná. Drž mi palce:-)

pride nato

...kedy som naposledy držal hladovku? no tušim začiatkom leta ešte,ked som chodil do lesa...dosť mi to pomahalo,kedže som si nevzal žiadne jedlo ani nedal žiadny inzulin,tak to bolo fajn(nemalo ma čo trapiť...vysoka? nizka?) a naozaj nebolo ani hypo ani hyper....ako v rozpravke,ale mimo lesa je to naozaj ťažke...skôr držim "antihladovku" :-( čo je smutne.Nešlo mi to vyskušať od vtedy ani raz,aj ked som slubil,že tu napišem ako to dopadlo,tak som si radšej zmenil nick.Ak človek ma podmienky pre jeho telo prijatelne tak je to lahšie...to bola len uvaha :)Od vtedy som pribral 6kg,vlastne to chodi hore dole...žeby jojo efekt? neviem,lebo moja stala vaha od vojny bola 72kg.
Človek by to mal robiť(hladovku),len ak sa na to citi,to je samozrejme.