Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
vizi,tak jej povedz,ze nech to spravi kvoli tebe,ze aj ked nie je chora...
"Mama by zlyhala vtedy, keby ju nechala v sladkom nič nerobení.", presne tak. mama tu nebude cely zivot a potom, ked pride moment, ze clovek zrazu je na vsetko sam, tak to nie je jednoduche. kto potom pri nej bude, ked uz sa bude musiet naozaj sama o seba postarat?
identity,ale niektore veci aj tak potrebuju cas....ako vravim,ani jeden z nas s nimi nezije,nevie ako to je....mozeme im poradit len jedno-KOMUNIKACIA,KOMUNIKACIA,KOMUNIKACIA;o)
Už od mala deti učíme, že si musia plniť svoje povinnosti. Najprv je to upratanie hračiek, potom k tomu pribudne škola, postupne práca v domácnosti a nakoniec zamestnanie a zodpovednosť za seba a neskôr aj za deti. Myis, ty si tiež nemusela doma nič robiť? Aj to je zastaralý názor možný len na Slovensku? Keby bolo dieťa zrkadlo, svojich rodičov, prečo mladšia dcéra Ivany je úplne iná? Ty si jedináčik, nevieš to posúdiť. Ja mám tiež dve deti, vychovávam ich rovnako a každé je úplne iné.
tak potom dostava aj prispevok v nezamestnanosti, nie?
anorexia je problem. vizi uz si bola u psychologicky? mozno by ti vedela poradit.
lianka: no ved to. ze je to na nich. len ci maju obe zaujem to urovnat. je lepsie to urovnat cim skor, ako potom hladat cestu spat neskor. to moze trvat podstatne dlhsie.
Moj nazor som tu na vzajomny vztah mama + dcera napisala. Nerypte sa jedna v druhej, venujte sa kazda sama sebe, definujte si kazda SVOJE chyby, nie chyby tej druhej. A hlavne tie vlastne chyby zacnite odstranovat. Pre mamu chcem len pripomenut, ze anorexia je vazny a dlhodoby problem spojeny so psychikou. Never tomu, ze je to o nechceni spravit si nieco jest. Tym viac, ze je tu tato hrozba vaznej diagnozy az ohrozujucej zivot, treba usporiadat vztahy v rodine, v celej rodine.