Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
rock-dakujem,myis to uz vzdala bo zistila ze to nema vyznam.
robili,ale uz nerobime a nechcem robit.vzdy ked som ju volala ked bolo dobre jej sa nechcelo.sla len vtedy ked ju zavolal sestrin chalan,vtedy sla.neraz som ju volala aby sla so mnou na pivo,na kavu alebo do mesta.a vo vacsine sa jej nechcelo.a aj keby sa jej teraz chcelo tak mne sa nebude chciet.baronprasil-to bolo myslene na mna?
ja suhlasim vo vela veciach s myis. Ste ju tu napadali, ale pritom si myslim, ze jej pohlad je velmi triezvy
lucia87: pekny prispevok. myslim, ze jeden z tych najhodnotnejsich ake tu su. ak nie ten najhodnotnejsi.
ivka: nic nie je stratene. vsetko sa da este napravit. co keby ste sa skusili dnes alebo najblizsiu dobu porozpravat. len vy dve. mozte niekam ist, nemusi to byt doma, chodte na caj, na kavu, alebo si nieco vymyslite. ale chodte tam s tym cielom, ze sa idete porozpravat ako mama s dcerou, nie si vykricat, kto co spravil zle, kto ma ake chyby. ved to uz hadam viete aj same a to ste robili doteraz.
petula20: to som nenapisal, precitaj si to pozorne. mozno ti to dojde. :)
lucia87-neviem ci niekedy poviem to posledne co pisala
Fuha, pisala som na tuto temu, ked tu bol len jeden prispevok a odvtedy som tu vela nebola, ale neda mi daco nenapisat pre Vizi. Dakujem, moja mama sa uz ma lepsie, dufam, ze aspon chvilu to tak ostane...S mamou som mala tiez velmi zly vztah a doteraz neviem, z coho presne to vlastne pramenilo, myslim, ze z velkej casti z toho, ako sa k nej spravali jej rodicia. Boli dost podobni, ako ti tvoji, vsetko musela robit, ked ini chodili na zabavy, ona davala pozor na starsie sestry, alebo pracovala, bili ju, nemohla sa s nimi o nicom pozhovarat, no a ona potom toto ich spravanie dost kopirovala na mne a na bratovi, hoci sa mojej babke zaprisahavala, ze ona taka nikdy nebude. Asi je to tak, ze ked clovek nema pevne zazemie v rodine, tazko sa mu tvori vlastna rodina. Nemozes stavat dom, ked nemas pevne zaklady, ale bohuzial, nikto si rodicov nevyberie a tak sa musime naucit robit s tym, co mame...Raz mi psychologycka povedala, ze ked budem mat vlstnu rodinu, budem zase ja kopirovat chyby mojej matky, tomu sa nevyhnem, len dolezite je, uvedomit si ich vcas a spomenut si ako som sa v tom case citila ja...Musis mat velku zivotnu silu, ked si zvladla to vsetko, co ta v detstve postretlo, potom zivot s alkoholikom a teraz problemy, ake mas teraz. Tvoja dcera mi pripada byt nevyzreta, ale az dozreje, vtedy si s nou uzijes krasny vztah. Tak ako pise, ze ona ti ukaze, ukaze najprv sama sebe, potom sa pozbiera, najde samu seba a zisti, co v tebe mala.Drzim palce vam obom
Npisal si ze mat dieta nie je abslutne narocne Identity a pritom svoje nemas.to si napisal a to ti vytikala aj Ivana..vzdy napises, ze to myslis inak, tak pis aby ta kazdy chapal
no uz teraz nie,ako sa vratila z toho bulharska tak od vtedy nemam potrebu sa s nou rozpravat pretoze viem ze aj tak nic nespravi preto aby to bolo lepsie.musela som jednu noc spat u susedy lebo ma chcel zbit kvoli hluposti a ona sa mu za to hodila kolo krku a nic nepovedala?dakujem jej za to
ivka:to s tou labilitou som pochopil tak, ze si citliva. a to nie je zle. tazko sa na to reaguje, neviem aka je u vas doma skutocna situacia, v niektorych veciach si dost odporujete. tazko sa potom reaguje. ale aj tak si myslim, ze keby ti mama nechcela pomoct, tak by si pomoc nepytala.
ivka kazdopadne ti s tou pracou drzim palce, nech ti to vide. vy sa doma vobec nerozpravate?