Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
vizi
nelutuj sa tolko a nechci aby vsetci ti tu pisali ze aka si ty chuderka ze aku mas zlu a nevdacnu dceru... nik sa to tu neodvazi napisat ti pretoze fakt do vasej rodiny nik z nas nevidi a mozeme si len domyslat co a ako ...vizi skus najprv zmenit seba a az potom chci aby aj ti ostatni co su okolo teba sa zmenili ..zacni proste u seba
juuj.tazko tu vysvetlovat ked niekto ma na vsetko hned odpoved.mama pisala v minulom case:pofajcili,zasmiali....buduci uz nikdy nebude.mne stacilo ako sa zachovala ked prisla z dovolenky.co sa tyka tej anorexie-raz som prisla s tym ze mam modriny,tak som stiahla gate a uz som bola anorekticka.asi tak.z jedineho pohladu.ked som hladna zjem,ked niesom nejem.a tak to u mna funguje,ziadne podobne toto nie lebo je to nazdrave,toto ma vela cukrov tukov sacharidov,uz staci lebo priberem.ked som bola mladsia dala som dietu.schudla som a uz 5rokov vyzeram stale rovnako.raz priberem raz schudnem.nejdem radsej rozoberat nas jedalny listok.ale mozno bude stacit ked poviem ze mama na strave setri.a to myslim doslovne.na tom som sa kedysi zhodla aj s jej druhom.starka sa mi necuduje ked sa toto dozvedela.u nas su najvacsim problemom peniaze.ale je zaujimave ze odo mna nepyta ale sestre ktora s nami uz nebyva neda peniaze ktore jej pravom patria ale povie ze nema.nezdiela s nami spolocnu domacnost a preto nema dovod prispievat aj ked je to vyzivne.tak potom o com to je?a pritom viem ze staci jediny mamin podpis aby jej tie peniaze patrili.ale ona to nespravi.preco?nik nevie.co u mna je to uplne inak.samozrejme ze aj ona svojej mame vytykala.sama starka mi neraz niektore veci potvrdila a dost krat dala mne za pravdu.mama nikdy nepochopi co mi prezivame.ona je jedina z celej nasej rodiny co ho ma rada.nik iny.povedala aby som si aj ja nahodou nenasla takeho?hm,dakujem pekne za taku vetu.ja som sama pretoze prave tohto sa bojim ako cert svetenej vody.vdaka nej...
nemenim nazory ako mi to vyhovuje, to urcite nie. napisal som len, ze v niecom ma myis pravdu a ze v niecom nesuhlasim. aj by som s vami co to popisal, ale mam este povinnosti, ktore si musim splnit.
dufam, ze sa vam to podari vyriesit tak, aby ste boli obe spokojne. drzim vam palce.
Vizi,sama si sa zmienila o tom,že nechceš,aby tvoj vzťah s dcérou bol obdobou toho s tvojou mamou... Asi by bolo lepšie neporovnávať a vynechať argumenty "ja som si nedovolila"... Veď predsa chceš s dcérou vzájomný vzťah,nie poslušnosť z pozície rodičovstva,nie? Skús dcére pomôcť tým,že jej dáš priestor,nebudeš dirigovať a skús si všimnúť,či vašej komunikácii nechýbajú také slová ako prosím,ďakujem,navrhujem... Asi by som teraz neočakávala a nepozorovala,či a ako mi má byť dcéra vďačná... Nie je na to čas ani situácia-podľa mňa. Skúste radšej tiché prímerie,pokiaľ sa dá a nenáhlite s veľkým urovnávaním,je to príliš emotívne a ukrivdené..
:)
Ty si hlavne zobrala ako utok to, ze moj nazor je taky, dieta by nikdy nemalo prispievat rodicom na domacnost. A za tym si stojim, taky nazor ma moja rodina a chvalabohu aj moj buduci manzel. Vcera som sa ho spytala a on mi povedal, ze by sa prepadol pod najcernejsiu zem ak by mal od svojho 20 rocneho decka brat peniaze. Ale u nas to tak funguje, bohuzial, ze deti zacnu zarabat a rodicia si uz robia narok na ich vyplatu.. Napriklad, ja som studovala vela kultur a mam vela znamych z inych zemi a na Filipinach je to tak, ze dieta je nedospele do 25 rokov. Tam 20 rocne dieta je este doslovne dieta.. Urcite zacnes, ze je ti to jedno, ze ty si na Slovensku a podobne veci, ale len taku malu pikosku som ti tu chcela povedat.
Vizi, nikto z tychto ludi nebyva s vami, takze mi si vsetci mozeme vytvorit svoj pohlad na to a ci uz niekto suhlasi s tebou alebo s tvojou dcerou. Ako uz ty zoberies kritiku, to je tvoja vec, aj ked sa mi niekedy zda, ze ty by si tu mala najradsej len tych prikyvovacov
vizi
co znamena skakal do mna?? on bije teba aj deti ak je opity?? ci ako to myslis?