Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
henrieta vytahovala si tu aj ty, ze si precestovala polku sveta a porovnala si nas, takze nie iba myis. Aj ked myis, nemozes porovnavat dve krajiny ani tri, kazda mentalita je ina
Áno, za socializmu pridelili rozvedenému manželovi automaticky byt, ale teraz ho nikto nikomu nepridelí, treba si ho kúpiť alebo prenajať.V tomto smere neviem ako to beží inde, ale na Slovensku (a to nás zaujíma) je to tak ako ti hovorím a to mi ver. Ak by si mala pravdu, by sa nám ženám ale žilo.
Ty si takisto pisala, ze si precestovala polku sveta a ako to chodi v inych krajinach, nie? Nepamatas? Ano, je to tak (nie iba v Spanielsku), ale aj mojej matke bol prisudeny byt, pretoze mala dieta. Otec sa musel vystahovat..
To je tak v španielsku, že byt je toho kto má deti? Na Slovensku to rozhodne neplatí. Musela by mu dať náhradné ubytovanie, inak ho nemôže vysťahovať. Vieš koľko manželov žije aj po rozvode spolu? A vieš prečo? Určite nie preto, že by sa nevedeli so sebou rozlúčiť. Ja píšem stále o tej istej téme a to je Vizi a Ivana. Ty stále niečo porovnávaš so Španielskom. To, že má byt po starkej som nezachytila, to by samozrejme riešenie bolo.
vizi, neviem odhadnut, ci sa u tvojej dcery jedna o anorexiu, alebo ide o ine problemy (napr. metabolicke...). Ja sama meriam 175 cm a vazim 48 kg, boli case (a aj su-v lete), kedy vazim len 46 kg) a anorekticka rrozhodne nie som. Metabolizmus kazdeho z nas je rozdielny, v tejto veci sa absolutne neda zovseobecnovat. K psychickym problemom len tolko, pokial ma zaujem pracovat, chce ist do zahranicia...tak jej v tom nebran. Nech teda ukaze, co v nej je, nech sa pokusi o seba postarat sama, mozno to uz davno chcela,len si jej k tomu nedala prilezitost. Ma 20, je dospela, pokial do zahranicia bude chciet ist, pojde aj bez tvojho suhlasu...
Ja neviem, preco zas dalsi zacina s tym nedospelym dietatom, to je nejaka taka blbost. Vela zien to tak spravilo, ze zobralo deti a odislo.. Ma byt po starkej.. Nemusi ist pod most, plus ked mas deti, automaticky ti patri byt, v ktorom si.. Ale vies co, henriet, mas pravdu, nech s nim zostane a nech si to vyriesia, kazdy sme si za svoj zivot zodpovedny sam. Ja ked si zkazim svoj, tak si ho budem musiet napravit sama.. Ty tiez odpocujes od tem, napriklad sme sa bavili o tom, ako to ide v zahranici a teraz sme uz pod mostom... Idem do roboty..
Vizi sa nechce prizerať, že jej muž pije. Čo má podľa teba urobiť? Zobrať deti a nasťahovať sa pod most? Ktorý by si jej odporučila? Rozmýšlaj ako dospelý človek. Čo sa dá spraviť s alkoholikom? Aj keď sa s ním rozvedie z bytu ho nedostane. Tak poraď keď si taká múdra!
Ja hovorím o prispievaní na domácnosť, nie o "platení rodičom". Takto to môže chápať iba nedospelé dieťa, ktorým ty nepochybne si.
Presne tak, jaja, niekto sa radsej pozera, ako muz prepije, su take zeny, co to akceptuju aj cely zivot
Mozno je sebec a zbabelec, ale vie, ze ked maly ma zaujem studovat jazyky, tak mu zaplati skolu a este si dovolia aj cestovat a malemu ukazat svet a nie chodit na Siravu..