Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Herpes - neviem sa ho zbavit

karioll

adamkrt
mas pravdu,vysoke davky nicia oblicky
vitamin c posobi ako antibakterialny a antiviroticky stit
cize ked uz raz ochories nepomoze ti jeho uzivanie

RNG

VBsetky vtipy na stranu, vyskumy na vitamin C robili velmi reputabilni ludia a medcka komunita sa doteraz snazi tie vysledky zamaskovat a nejak znehodnotit.
Keby boli pre cicavce vseobecne(a sme zrejme v mnohych funkciach buniek velmi podobni)ovela vyssie hladiny vitaminu C skodlive, tak by uz neboli na zemeguli prasata, kone, psi, macky...
Nakoniec v osemdesiatych rokoch pouzival kolektiv na cele s Linusom Paulingom dasvky az 10 gramov denne pre mnohych dobrovolnikov do ciev(neutralny vitamin C, nie kyselina askorbova, samozrejme) a nikde nepozorovali ziadnu toxicitu, prave naopak, tito ludia boli zdravi v strede chripkovej epidemie, ked vsetci ostatni smoklili.
Odtial pochadza aj rada v case chripky brat pri napadnuti kazdu hodinu 1+ gram neutralneho vitaminu C(najlepsie ester C) co robim, aj moja sirsia rodina a okruh znamych uz mnoho rokov z obvykle 24-48 hpdinovum uspechom potlacenia roznych chripkovych virusov.
Inac ester C ma polcas zivota v tele mnohonasobne dlhsi, ako kyselina askorbova, ktora ma polcas len 1/2 hodiny

AdamKrt

Zaujimave, ze vsetci vyrobcovia i lekari odporucaju maxiamalne 1 tabletu denne a par ludi tvrdi, ze treba vacsie davky. Nebude to ako v tom vtipe - vsetci su blazni, len ja som lietadlo ?

Predsa vitamin C je tu uz dlho a tak mohol byt dostatocne dlho skumany a i jeho davkovanie. Ze si doteraz nikto nevsimol tie ucinky, sa mi zda neuveritelne...

A ano, keby aj mal take ucinky, ake sa tu spominaju. Kde je napisane, ze to nezatazuje tak pecen, ci oblicky, ze napr. pri 10-20 rocnom uzivani si neposkodis pecen a oblicky, ktore musia take mnozstvo spracovat ?

Da davka je X krat vyssia ako odporucana denna davka. Mne to pripada potom, ze aj tak vacsinu clovek vyluci, takze by stacili podstatne mensie davky, ale castejsie...

Peto T

AdamKrt: Neviem, čím si si pobláznil imunitu, ale vitamín C to nebol. Ten totiž imunitu stabilizuje. Navyše tá dávka (1000mg) je pomerne malá, od nej ani veľký vplyv očakávať nemožno, aj keď je to podstatne lepšie než ODD 100mg.

Tie dávky, ktoré spomínaš (100-200mg) boli stanovené dosť nevedecky, pomocou odhadov a dohadov hladiny v plazme (pritom nikto nevie, aká by mala byť) a pomocou bielych krviniek, ktoré sú na toto absolútne nevhodné, lebo dokážu z plazmy vyťažiť vitamín C aj pri veľkom deficite.

Dokonca sa snažili tvrdiť, že 200mg je už hranica saturácie tela (niečo podobné, ako tvrdíš Ty). Ich vlastné údaje ukazujú, že je to nezmysel. Stačí jednorázová dávka 5000mg a hladina v plazme je 250umol/l, čo je 3x viac, než tvrdili, že je hranica "saturácie".

Je však pravdou, že pre dosiahnutie dlhodobých účinkov je potrebné dlhodobé každodenné užívanie, a to najmenej v 3 dávkach počas dňa, pretože iba takto sa dosiahne postupný nárast základnej hladiny v plazme, keď sa telo preorientuje na využívanie väčších množstiev vitamínu C, ktorého malo doteraz nedostatok. Toto je skutočný želaný efekt, nie krátkodobé zvýšenie (hoci v chorobe aj to pomôže).

Pokiaľ ide o zvieratá, tie si vyrábajú až do 500x viac vitamínu C než je "odporúčaná dávka" pre človeka. Tie, ktoré ho vyrábať nevedia (opice, morčatá, niektoré netopiere) majú v prírodnej strave 50-150-násobne viac. Napríklad gorila skonzumuje až 6000mg C denne.

Kamene z vitamínu C sa dodnes nepodarilo spoľahlivo dokázať, a ver, že sa o to už desaťročia urputne snažia bojovníci za patentovanú medicínu.

Pokiaľ ide o vitamín E, tam je plošne uznaná bezpečná dávka až 1600IU denne, ktorá ešte nemá nežiadúce účinky u väčšinovej populácie. Sú situácie, keď aj menšie dávky môžu uškodiť, a to je užívanie digitalisu (vitamín E zvyšuje jeho účinok a môže nastať predávkovanie digitalisom), ale toto nie je chyba vitamínu, ten je v tele doma, to je skôr chyba umelého lieku, ten je v tele cudzorodý.

Pri cukrovke môže E zvýšiť účinnosť inzulínu, a na to treba byť pripravený. To je v podstate kladný účinok, ak sa vie správne využiť.

AdamKrt

Poviem to tak. Braval som volakedy denne az 1000mg vitaminu C denne a o par rokov som si poblaznil imunitu. Teraz si davam len tak 250mg a to iba sporadicky /plus Vitamin E, plus selen a zinok/ a snazim sa to skor doplnit kvalitnou stravou, ovocie, zelenina a nemam problemy, co vtedy.

AdamKrt

RNG: lenze kolko je DVD u vitaminu C ? 200mg ? Cize vsetko nad tuto hladinu bude vyplavovane a vsetko musia bolicky, pecen, spracovavat. Kde sa prirodzenou stravou v ovoci, ci zelenine nachadza tolko vitaminu C ? Kolko by si toho musel zjest, aby si dostal take davky do organizmu ?

A ak uz vyssie davky vitaminu C, potom by bolo vhodnejsie vzhladom na jeho vylucovanie si davar radsej kazdu hodinu cca 100-200mg vitaminu C, ako 1-3x do dna vysoke davky.

Naviac s vitaminom E tiez opatrne, predavkovanie moze mat tiez vaznejsie nasledky.

RNG

Nuz co sa tyka "vysokych daviek" vitaminu C, ja sa radsej riadim tadami Linusa Paulinga, ktory v tomto robil dlhe roky vyskum, nez popularne sirenymi bludmi okolo "kamenov" z vitaminu C a "drahom moci".
Vyssie hladiny vitaminu C v Krvi maju totiz jasne vyhody ako lepsia tegeneracia, lepsia imunita, spomalene starnutie vseobecne(zlepsenie tvorenia kolagenovych struktur pomaha udrzat cele telo v lepsom stave a to sa stane len pri vyssich davkach vitaminu C a E v krvi)Je sice pravda, ze velka vacsina vitaminu C sa nakoniec najde v moci, lebo ma malu molekulu a prepadne cez "sitko" ladvin. Ale nemoze vytvarat kamene, lebo je vyborne vodorozpustny, aj jeho zluceniny a pokial je v krvi vysoka hladina, je aj v tele vysoka hladina a to pracuje.
Ja som starsi, ja vyskum Linusa Paulnga len tak lahko nezabudnem, o co sa snazia dnes v literature. Ja a miliony dalsich americanov berieme 3 gramy vitaminu C a 400 IU vitaminu E, tak ako to Linus Pauling a jeho mnohi spolupracovnici, dnes este aktivny dr Matthias Rath odporucaju.
Odkaz Linusa Paulinga sa snazia potopit a tak isto Matthiasa Ratha, velmi intenzivne vsade, kde sa len da.
A ich priama vyskumna literatura zahadne mizne z internetu a najdes tam len utoky medickej komunity a onkomafie.
Pravda sa ale neda pridlho tajit, vitamin C je v tele cicavcov potrebny v ovela vacsich davkach, nez ho dostavame z jediel, preto si ho velka vacsina vytvara vo velkych mnozstvach. Ludia pri vyvoji nejak tu schopnost stratili ale bunky vyssiu hladinu vitaminu C napriek tomu potrebuju pre lepsiu cinnost.

AdamKrt

lesslie: no ak si chces paralenom znicit zdravie, pecen, ten od toho neni.....

RNG: ano, chapem vyznam potravinoveho doplnku, ale tak isto, VSETKEHO VELA SKODI.

Tak ako tu napr. Peto T - ze uziva teda extra vysoke davky vitaminu C. Mozno kratkodobo este sa da, ale je to X nasobne vyssia davka, aku telo potrebuje a predavkovat sa da aj vitaminami, alebo si poskodit oblicky, pecen, vytvorit si oblickove kamene.

Peto T

lesslie: Ja som tiež pri každom oslabení a každej nádche mával opar na perách. Odkedy užívam 2-4g vitamínu C denne, opar bol čoraz zriedkavejší, až sa prestal objavovať úplne. A aj tie nádchy sú omnoho zriedkavejšie.

sisina8

herpesy casto trapia aj mna, najma v zime. Vyskusala som vsetko mozne, no nic mi doteraz nepomahalo, najmenej masticky z lekarne:))osvedcil sa mi tea tree olej. Za posledny rok som ich vsak nemala vobec a zda sa, ze mi pomaha posilnovanie imunity-zdravo sa stravujem a jem velke mnozstva ovocia, min.1 kg denne, samozrejme aj zeleninu.