ahojte.... co je dobre na herpes? kupila som si herpesin ale vobec to nepomaha, herpes mam uz tyzden ale nie a nie sa ho zbavit, kto vie poradit co s tym? a ako to vlastne vznika a co je dobre na prevenciu proti herpesu?
Herpes - neviem sa ho zbavit
mirka 23: no pekne.
Takze to, co ma ludom pomoct, nech si objednavaju z neznameho zdroja, doplnky neznameho ucinky, neznameho povodu...
Musis si posilit imunitny system. Najviac problemov je v zlom stravovani.
Staci jest vsetko, dost ovocia, zeleniny, pestro... Dodrziavat pitny rezim. Na imunitu mi pomohol napr. enzymaticky pripravok Wobenzym.
Ale toto vsetko chvilu trva, kym si clovek vybuduje imunitu. Mozno Ti poradia nejake vysoke davky vitaminu C, ale to uz je na Tebe, ci to skusis. Osobne by som si radsej denne daval 500mg a neprekracoval odporucanu dennu davku. Alebo mozes skusit, co sa tu pisalo pred par prispevkami, vyssie davky...
Taktiez rozne probiotika, ktore by ti poradili v lekarni.
Na travenie su dobre napr. jablka, alebo ananas je bohaty na enzymy. Taktiez vyborne su napr. kysla, mliecne kvasena kapusta alebo takto robena calamada, ci kim-chi salat.
JA MAM HERPES UZ ASI MESIAC A SA HO VOBEC NEVIEM ZBAVIT NEPOMAHAJU MI ZIADNE KREMY PROSTE NIC POMOZTE MI PROSIM
Ano, herpesu sa nezbavite, ale tu skor sa riesilo to, ze aj ked sa nezbavi clovek herpesu, imunita mu pomoze, ze moze s tym zit bez jeho prejavov.
gueen,emka
tu to nikomu nevysvetlis,tu len stale nieco ponukaju,hladaju kupuju,nikto nema ani predstavu o co ide v tejto chorobe,preto to tu tak aj vyzera
ja mam herpes stale, od narodenia. mam to ako virus v krvi a sam doktor mi povedal, ze sa toho nezbavim, len mozno zmiernim prejavi. a zatial som na to nic nenasla. a ak by nieco existovalo, tak to urcite vsetci "herpesaci" uzivaju. tak je to aj s chudnutim. ak by bol nejaky zazracny liek, tak by sme boli vsetci stihli...........
takze vitamin nevitamin.........urcite zazraky nerobi.
Takze sa tu bavite neustale o odporucani vitaminu C a ludia co si to precitaju, povedzme na to daju. Ale uz o tom, ze v SK je problem zohnat kvalitne pripravky tu az tak moc nehovorite - az ked sa rozprudila o tom diskusia.
V minulosti som mal problemy so zaludkom. Dam si vitamin C a rozboli ma. Budem uzivat vitamin C, ten sice moze pomoct, ale co tie balastne latky ? Na to moze zase clovek doplatit.
Ked je to take skvele, co brani nasim lekarnam take skvele doplnky potravy predavat ? Preco to nedostat normalne kupit a ma sa clovek spoliehat na nejake vyrobky o ktorych v nasich koncinach ani nechyrovat. Ked su take svetove a spickove, ako to, ze tu sa skoro nepredavaju ?
Nepoviem, keby tu bol vyber kvalitnych vitaminov a poradite a clovek to zozenie hravo. Ale takto hovorite o produktoch, ktore nikto nepozna, bezne ich nekupit, nevie clovek o nich nic. Info o nich je len v cudzom jazyku a odporucate zase kupu u roznych ludi, ktorych nikto nepozna. Prepacte, ale takto sa spravaju aj ludovi liecitelia.
Mne sa viac pozdava, ze si miesto vitaminov kupim sadenicu Goji - kustovnice cinskej a budem ju radsej pestovat, lebo viem, co obsahuje a nehrozi predavkovanie. Obsah odporucanej dennej tablety nemusi byt totiz len na obsah vitaminu C, ale aj na tie balastne latky. Kedze nikto neskusal dlhodobo vplyv vitaminu C, tiez mozete hadat, co to s clovekom urobi po 20-40-60 rokoch uzivania. Alebo to snad takto dlho uzivate a robili vam vysetrenia komplet zdravotneho stavu ?
Z mojho pohladu su tu prezentovane len ciastkove informacie, ktore mozu byt nespravne pochopene a clovek si moze ublizit.
Ja užívam buď chemickú kyselinu askorbovú, alebo 1000mg tabletky bez postupného uvoľňovania, alebo žuvacie/cmúľacie s prírodnými príchuťami bez postupného uvoľňovania. A to preto, lebo ja to užívam viackrát denne, takže si "postupné uvoľňovanie" zabezpečujem sám, a zvyčajne chcem účinok hneď, čo tablety s postupným uvoľňovaním nedávajú.
Pravda je, že na SLovensku je omnoho ťažšie sa dostať ku kvalitným veciam bez zbytočnej chémie.
Kyselina askorbová môže na citlivejšie žalúdky pôsobiť dráždivo, najmä vo väčších množstvách, aj keď zvyčajne problém nie je, keď sa užije s jedlom. Ak rozdelíš 1000mg tabletu na 2x500, tak to podľa mňa nebude problém.
Sú aj menej dráždivé formy, najmä askorbát sodný. Je celkovo vhodnejší, lebo neodčerpáva z tela sodík. Ale to je ešte ťažšie zohnať. Obsahujú ho tie žuvacie/cmúľacie 500mg, alebo sa dá objednať v práškovej forme u Damiana, ako píše Mirka.
Upozornenie je tam preto, lebo v EÚ je oficiálne stanovená horná odporúčaná hranica na 1000mg denne. Výrobca sa musí kryť... Ináč je vitamín C otestovaný ako úplne bez vedľajších účinkov do 3000mg denne, a u vyšších dávok sa pozoruje iba mierny laxatívny účinok. Aj to je veľmi rôzne, a napr. chorí ľudia nedostanú hnačku ani pri 10x vyšších dávkach, ako keď sú zdraví. Viac o tomto jave je v kapitole Črevná tolerancia: rizikaockovania.sk