Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Herpes - neviem sa ho zbavit

Peto T

Inac, urcite su na trhu aj kvalitnejsie pripravky, ale nie su tak bezne dostupne (skor cez e-shopy), a cenovo su uplne inde. Ja som vyberal z toho, co si mozem dovolit...

Peto T

AdamKrt: Mas pravdu, aj z tohto hladiska je dobry prasok. Ten zial nedostat v lekarni a musi sa objednavat. V USA maju normalne v supermarkete oddelenie vyzivovych doplnkov a kupia si 10kg pixlu s praskom :-)

Peto T

AdamKrt: Dobre, (ostatni si zakryju oci), z beznych "lekarnovych" veci mi zatial najviac vyhovuje Jamieson 500mg zuvacie/cmulacie s 3 ovocnymi prichutami, udajne prirodnymi. Niekedy maju velmi dobre akcie, a ceny v roznych lekarnach sa dost lisia, oplati sa trochu sa popytat a najst svoju oblubenu lekaren.

Zacinal som s Walmarkom 600mg, tiez bol vtedy v dobrej akcii, ale je tam dost vela chemie.

Sumive byvaju dost chemizovane a velmi predrazene.

Na vacsie davky je vhodne objednat si praskove, rozriedit v ovocnom dzuse, caji alebo citronovej vode a popijat cely den. Tak to robim v praci.

AdamKrt

Peto T: nejde ani tak o vitamin C, ako o dlhodobe uzivanie tych balastov, co drzia tabletku po kope. Vsetky tie aditiva, aky to bude mat na cloveka vplyv. Ak uz by sa uvazovalo aj o tom, ze tie vysoke davky su v pohode...

Peto T

AdamKrt: A aby si sa nebal "hnacky", pri tychto davkach (do 3g), ak to rozlozis aspon na 3 casti pocas dna, tak to prakticky nehrozi, a aj pri vyssich je to len velmi mierne, a konci to ihned ako znizis davky alebo zvacsis rozostupy medzi nimi. Je to len tym, ze ak C ostane v crevach (telo ho dokonale nestravilo), tak osmoticky viaze vodu. Nejde o ziadnu otravu.

AdamKrt

Peto T:

kludne znacku uvadzaj. Aj tak, ked sa hovori o liekoch, ludia tu spominaju X znaciek liekov, ci doplnkov. Tak nevidim dovod, preco neuvadzat...

Peto T

AdamKrt: Napriek tomu, ze stav na Slovensku nie je dobry, daju sa aj tu kupit preparaty znesitelnej kvality a ceny. Znacku neuvadzam, iba indicie, lebo ma zase obvinia, ze som diler.

Okrem toho, v dnesnej globalnej ekonomike si mozes objednat doslova za kybel kvalitneho praskoveho C od ktorejkolvek renomovanej firmy, hoci dost sa to preplaca na cene (postovne..) a toto vlastne robi aj Damian, ktoreho som Ti odporucil.

Co sa tyka testovania, tak USA ako aj EU vyhodnocovala mnozstvo studii bezpecnosti, a to az do davok 10g denne dlhodobo. Obidvaja skonstatovali, ze do 3g je to uplne bez neziaducich ucinkov (pre beznu populaciu), a ze vacsie davky mozu sposobit miernu jednorazovu hnacku u citlivejsich ludi.

Kedze ide o neskodnu vec bez akychkolvek nasledkov, USA pouzili "faktor opatrnosti" 1,5 a ako hornu hranicu uplnej neskodnosti publikovali 2g denne. EU pouzili, nevedno preco, faktor opatrnosti 3, a tak je odporucany len 1g, ale iba ako volny odporucany limit, nie ako striktna norma.

To, ci clovek dostane hnacku alebo nie, zavisi od jeho tolerancie, a ta je u kazdeho rozna (4-15g) a zavisi aj od aktualnej spotreby organizmu. V chorobe sa tolerancia posuva az do desiatok gramov. Hnacku totiz sposobi len ten vitamin C, ktory ostane nestraveny v crevach. To je vlastne aj indikator, kolko vitaminu C telo prave potrebuje (tolko si zoberie).

Hnacke sa da predist rozlozenim do viacerych davok pocas dna a uzivanim s jedlom.

Peto T

queen.emka21: Dovolim si nesuhlasit. Infuzne podany vitamin C vo farmakologickych davkach, tj 30-200 gramov denne (askorbat sodny) robi doslova zazraky pri virusovych ochoreniach. Tolerancne ustne davky su taktiez velmi ucinne.

V jednej velmi opatrnej studii pouzili len 5x500mg denne, a aj tato mala davka zmensila bolest a skratila trvanie herpesu, aj ked toto je uz naozaj len C v ulohe vyzivoveho doplnku, nie lieku.

AdamKrt

mirka 23:

neznameho povodu, takeho ze to nekontroluju u nas. Tu su casto na stravu a teda aj doplnky stravy kladene casto vyssie naroky na kvalitu, ako v zahranici.

U nas neznamy vyrobca, predajca taktiez neznamy a na obal sa da napisat hocico...

Odporucam precitat si napr. clanok o svinstvach v doplnkoch
www.bodyworld.sk

Preco ked je to take vsetko uzasne je problem v trhovom prostredi, dovazat to LEGALNE k nam a predavat v lekarnach ?

Proste, ako niekto moze povedat, toto je silnejsi enzym, toto nie. Na zaklade coho, ked sa porovnavaju odlisne enzymy, tiez odlisne mnozstvo, odlisna ucinnost ? A este je otazne aj odlisne davkovanie.

Porovnavaju sa produkty s roznym zlozenim, roznym davkovani, rozdielne enzymy. Ucinne mnozstva nie su zname. Clovek nevie, ci je to dost, ci malo - alebo ci to aj neobsahuje nejake ine skodlive latky, ked vyrobcovia a predajcovia to casto mozu zamlzovat.

Este aj RNG hovoril o tom, ze X vyrobkov /alebo vacsina/ na trhu aj v zahranici, je o nicom. A tie, ktore su dobre - ako sa proti konkurencii urcuje o kolko su lepsie, ucinnejsie ?

Proste je to velmi subjektivne hodnotenie. Ziadna studia, ze 100 ludi uzivalo 5-10 rokov tento doplnok, 100 ludi druhy a choroby na zaciatku, priebeh chorob, pocet umrti, alebo vyliecenie chorob...

Rad by som vedel, na zaklade coho niekto povie, toto je lepsie ? Niekomu mozu chybat ine ziviny a mat iny problem a moze mu to pomoct. A ak je niekto zdravy, ako zisti, ze tento doplnok je lepsi, ked sa na nom ani jeden neprajavi, pretoze to si clovek moze vsimnut az pri chorobe.