ahojte.... co je dobre na herpes? kupila som si herpesin ale vobec to nepomaha, herpes mam uz tyzden ale nie a nie sa ho zbavit, kto vie poradit co s tym? a ako to vlastne vznika a co je dobre na prevenciu proti herpesu?
Herpes - neviem sa ho zbavit
RNG - aj tak, trochu velke balenie na to, ze casom vsetko starne a straca ucinnost. Kym by to clovek spotreboval :) To je tak balenie pre stado koni :)
Stale nechapem, kde je problem na Slovensku, dane potravinove doplnky objednavat ? Ved je trhove prostredie, zohnat sa ma dat vselico. Tak z akeho dovodu, tu na trhu nie su ? Vytvara sa otazka, zeby ich niekto u nas neshvalil ?
Adam, USP znamena farmaceuticka cistota, tj viac nez potravinarska. Na to je nasa FDA velmi prisna.Takze nemaj strach, ze tam je nieco zle.
V tovarnach, kde vyrabaju kyselinu askorbovu ju balia aj do sudov, 55 galonovych(200 litrov), nielenze do 55 librovych(25 kg) balickov) a kupuju ju rozne medicke ci doplnkove firmy, ktore ju pouzivaju na rozne formulacie, do tabletiek, kapsul, do zdravotnych drinkov alebo len ciste do jusov, ktore boli pri koncentrovani zbavene vitaminu C a pri plneni konzeriev a flias do nich dodaju spat vitamin C, aby mohli napisat do reklam, ze maju v obsahu "dost" vitaminu C
Adam, tie prenosne zachody treba cistit a konstrukcia (vnutorna) ma sitko na pevne latky a na nom nasli hromady(vrstvy) piluliek rozneho druhu. Ked sa o tom dozvedeli niektori farmaceuti a doplnkari, znacne ich to zaujalo a tie pilulky, ktore sa systematicky na sitkach nachadzali, tym sa snazili zmenit formulacie. Tie iste latky, ktore sa pouzivaju na postupne uvolnovanie totiz pouziva farmaceuticky priemysel uz desatrocia a nebyt tychto "hajzliarov", asi by sme sa nikdy nedozvedeli, ze mnohe lieky a doplnky urciti ludia vobec neabsorbuju, a to sa tyka aj roznych mineralovych a vitaminovych formulacii, hlavne pre starsich ludi a tych co maju malo kyselin, co je casto zosilnene branim "prostriedkov proti kyselinam" na docasne potlacenie pocitov paly, co je nespravny pristup ku veci, co som tu uz X krat vysvetloval a sam vyskusal na sebe a desiatkach pribuznych a priatelov.
Inac videl som z toho obrazky, na tych pilulkach sa casto dali citat aj napisy vlisovane do piluliek.
No ale to uz je vyse 10 rokov, vacsina firiem sa uz podla toho zariadila, teda aspon v USA, dufam.
Tie zachody ma zaujimaju.
To sa v tom vrtali majitelia zachodov - a vedeli povedat, ze toto je vitamin C s postupnym uvolnovanim a nie nejake ine liecivo ?
mirka 23: Ake - aka znacka, kde ?
RNG: ten odkaz na to balenie skor pripomina krmne davky pre dobytok, alebo nejaku chemicku tovaren :) Ako si moze byt clovek isty zlozenim a cistotou ? Absolutne nic o zlozeni. To mam viac informacii pri kupe ponoziek. To mas snad labak, ze si robis chemicky rozbor a studujes aj chemiu a medicinu ?
Doma mam maziarik - tak tabletka by sa snad dala rozdrvit. Nema to ten "umely" obal, ktory sa musi rozpustit.
Ale aj tak - ked to clovek pije, zase to bude narusat sklovinu...
cmulaci vitamin C vo forme kyseliny askorbovej napada zubnu sklovinu.
Vitamin C s postupnym uvolnovanim(retard) obsahuje latky, ktore v tele nie su potrebne a tieto maju pre ludi s nedostatkom kyselin naviac vlastnost, ze sa tabletky vobec nerozpustia
Inac toto poorovanie bolo od majitelov firiem na prenosne zachody, ktore prenajimaju a postavia pri davovych udalostiach. Ti si vsimli, ze mnozstvo tzv piluliek s postupnym uvolnovanim skonci v zachodoch, prakticky nenatravene. Dokonca aj mnohe pilulky, ktore neboli navrhnute ako "s postupnym rozpustanim"
Ja osobne som za zelatinove kapsule, ktore sa rozpustia u kazdeho a jemny prasok, ktory sa absorbuje velmi ucinne.
A miesto "postupneho uvolnovania" v pripade kyseliny askorbovej mozes postupne pit rozne napoje, v ktorych si rozpustis kyselinu askorbovu.
Kyselina askorbova vo velkom sa da kupovat od rozlicnych dodavatelov pre chemicke firmy, treba hladat kvalitu USP(farmaceuticku), ako mas napr v :
www.chemistrystore.com
Adasm, práškove C je najlepšie, mne najviac vyhovuje. Ano v lekarni je C drahe a ani zloženie toho Jamiensonu nie je idealne, neviem ako to žuvacie, to som nemala. praškove zoženieš 725g za 50 ečniek, takže nie je o čom. To keby si bral po 1g denne, tak to maš asi na rok a pol. Ja to pijem tiež ako Peto, aj deckam to chutí, ak to daš do sladkej vody, ja to pijem aj v čistej vode.
neviem preco ak existuje nieco take super na zmiernenie herpesu, tak sa to bezne nepodava................ziadny lekar mi nikdy nepredpisal vitanmin C.
mne sa za dnes urobili tri herpesy, asi to bude tym, ze som akasi nachladena........
a uz ked ja si neposilnujem imunitu, tak nikto.........
Jamieson mam teraz, ale nie cmulaci. Normalny tabletkovy 500mg s bioflavonoidmi.
ale zda sa mi drahy. Co nejake ine - napr. v lekarni mi odporucala a uz som ho aj par krat mal, 500mg od Medpharmy so sipkovym extraktom. Vraj sa uvolnuje postupne.