Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Herpes - neviem sa ho zbavit

RNG

Nechapem co myslis poznamkou:"ked je to take uzasne"
Narazas na velke davky, co beriem a odporucam(lebo mi to odporucali moje lekarske zdroje,a ver mi, kym som to konecne zacal minulo nemalom 6 ci 7 rokov, lebo tiez sa mi nechcelo uverit ze media tvrdenim jednych a druhych lekarov moze byt taky rozdiel)
Alebo hovoris, ze je uzasne take nizke ceny vitaminu C na svetovom trhu? A tie nizke cenu v USA sa ti nezdaju. Nuz nizke ceny v USA su donesene tvrdou konkurenciou hromady vyrobcov, ovela vacsich, nez v Europe, preto maju zariadenia, na ktorych su schopni vyrabat ovela lacnejsie a to sa odrazi aj na cene na trhu.

Inac USA produkty v Europe su drahsie, ako miestne a spravidla aj kvalitnejsie, lebo nasa FDA je velmi prisna, ma desiatky laboratorii, stovky zamestnancov na analyzy, dokonca svoju vlastnu armadu na potlacenie vyroby skodlivych alebo nepovolenych doplnkov a lieciv.
Co sa tyka vitaminu C tj jeho formy kyselina askorbova, vyse 80% tejto sa vyraba v Cine a rozvaza po celom svete.
US dovozcovia ju obvykle precistia, lebo tunajsie normy(USA) su prisnejsie, nez Cinske.

AdamKrt

RNG: uz sa X krat pytam a stale vyhybava odpoved. Preco, ked je to take uzasne a oplati sa to, sa to nepredava na Slovensku ?

mirka 23:
dakujem, ale tento sposob mi nevyhovuje.Nepoznam zdroj, nepoznam obsah, nepoznam osoby, nechcem niekomu davat osobne udaje.

Stale som nedostal odpoved na to, preco to na Slovensku sa nepredava castejsie, ked je to take uzasne... Proste je to cele nejake podozrive.

RNG

Adam, pozri napr na tieto:
-odkaz odstránený-, tam najdes kapsule, dokonca kapsule entericke, tj rozpustajuce sa az v crevach aj s malymi gulkami, ktore sa spomalene rozpustaju(pouzivaju na to nejake komplexne vlakniny najnovsie, do ktorych je to cecko nasiaknute a nie je to vlastne chemikalia a nezavisi uvolnovanie od schopnosti kyselin v zaludku rozbit pilulku.
Taky isty vyber mas v Swansonvitamins.com Doctorstrust.com a desiatok inych ako znacka NOW , Doctor's Best a hromadu inych , velkych a reputabilnych firiem.

Staci si zadat do google.com slovo vitamin C a bioflavonoids je je tam momentalne 495 000 clankov na to, mnohe reklamy na predaj

mirka 23

Adam, fakt si objednaj od Damiana, je to jeden mail a 50 ečiek a dojde ti to domov. Je to najlepšia alternativa, ked nechceš objednavať zo zahraničia, lebo to sa oplati najviac.

AdamKrt

RNG - A mas na Slovensku lepsie, lacnejsie alternativy ? Ak neberiem v uvahu objednavat si zo zahranicia ? Nie kazdy ma doveru a chut, objednavat zo zahranicia.

Inac, to ich postupne uvolnovanie, moc ani neverim. Predtym tam bola iba nalepka, kde pisali o postupnom uvolnovani. Neskor to napisali aj na obal vyrobku.

RNG

adam, co mam proti spominanemu vyrobku? hlavne jeho vysoku cenu a mylnu informaciu farmaceutickej firmy, co ju vyraba, ze nemozno prekrocit davku 500 mg, ked uz aj WHO davnejsie dovolilo davku 1.5 gramu a FDA v USA 2 gramy.
Pritom vsakze ale nerevidovali povodne tabulky, ze nam treba 60 ci 70 mg denne, co je dnes len smutny tragicky zart.
Inac ten cesky vyrobok obsahujmne nejaku latku, pravdepodobne chemikaliu, ktorou dosahuje postupne uvolnovanie a tu v tele rozhodne nepotrebujeme.A samozrejme u niektorych ludi, hlavne starsich, ale na fore uz boli aj mladsi, cez ktorych pilulky s "postupnym uvolnovanim, dokonca aj niektore obycajne pilulky s pridanymi tabletovacimi voskami preleteli ako gulka bez rozpustenia.
Pouzil som naschval vyraz prelozeny z anglictiny, kde geriatricke sestricky nazyvaju niektore z tychto piluliek bedpan bulet(serblove gulky), lebo cez niekoho preletia a vo velmi kratkom case vijdu z opacneho konca tela, prakticky neporusene.

RNG

Inac prva synteticka forma vitaminu C sa zacala vyrabat v Ceskoslovensku uz v patdesiatych rokoch minuleho storocia.
Tzv synteticka forma sa vyraba niekolkymi enzymatickymi premenami(kopia vytvarania v telach vacsiny zvierat) takze by som ju nenazval celkom chemicka vyroba, tak ako nenazvem enzymaticke kvasenie mlieka na jogurt chemikaliou.
Inac vyrobena kyselina askorbova je uplne identicka tej co izolovali z ovoci, ziadny rozdiel v ucinkoch nebol pozorovany(to uz je davno, nic noveho)
Na trhu na Slovensku nie je vo velkom, lebo tomu brani farmaceuticky priemysel, ktory tam este stale kontroluje vyrobu "Celaskonu".
Ja som ju v predajniach mal, ziadny problem nie je so schvalovanim, americka cistota USP je dostatocne cista(superiorna) nad potravinarskou na Slovensku.
Tu istu znacku, co som dovazal najdete z mnohych maloobchodnych distributorskych firiem, katalogovych obchodov , ja osobne som ju kupoval z Puritan.com alebo Doctorstrust.com alebo dnes ju kupujem aj od roznych distributorov firmy NOW.

AdamKrt

Ale zase tu ostava ta otazka, ako to, ze na Slovensku je problem kupit tie slusnejsie ?

RNG: a ako vies z USA, ze tie tam su slusnejsie, ako tie tu ? :)

Napr. som nasiel CZ vyrobok
MedPharma VITAMÍN C 500MG SO ŠÍPKAMI 107TBL /staci dat do googla/. Je s extraktom zo sipiek s bioflavonoidmi. Co nan hovoris ?

RNG

Ja som nehovoril, ze to balenie je pre jednotlivca, ale pre distributora, ktory to prebali na mensie davky alebo zariadenia s vysokou spotrebou, ako restauracie.
Ja som najvacsie balenie kupil 1.5 kg a to mi vydrzalo vyse 1/2 roka. Zena ho pouziva miesto octu, citronu a inych okyslovadiel bezne do jedie, salatov, nalevov kyslych omaciek a podobne, ja si ho davam do cajov.
V pripade ale vyssej potreby(viralne nakazy) pouzivam kapsule esteru C niekolko dni.Ten drazdi creva podstatne menej a tiez podstatne dlhsie sa udrzi v krvi, tak mozem dosiahnut ovela vyssie hodnoty vitaminu C v krvi
Tie zaroven obsahuju aj bioflavonidy, ktore su uzitocne na spevnenie ciev, ako antioxidanty a zaroven potenciatory(zosilovace ucinku) roznych antioxidantov, vcitane vitaminu C a E.