ahojte.... co je dobre na herpes? kupila som si herpesin ale vobec to nepomaha, herpes mam uz tyzden ale nie a nie sa ho zbavit, kto vie poradit co s tym? a ako to vlastne vznika a co je dobre na prevenciu proti herpesu?
Herpes - neviem sa ho zbavit
tie prisady(e-cka) su vsetky dovolene, ale to neznamena, ze su v organizme potrebne. Ja davam prednost osobne co najmenej e-ckam. Preto pouzivam alebo cistu krystalicku kyselinu askorbovu, alebo askorbat vapenaty a pri problwmoch s virusami najlepsie je aj tak ester C alebo ester C palmitat, s bioflavonoidami, v zelatinovych kapsuliach, bez e-ciek.
RNG: predsa neznamena, ze kyselina, aj ked slabsia, moze byt v akomkolvek mnozstve. Poznam ludi, co si daju vitamin C 500mg a zacne ich boliet zaludok...
Inak co sa tyka toho Vitaminu C co som nasiel od MedPharmy 500mg s extraktom sipok a pozvolnym uvolnovanim. Nasiel som doma este prazdnu krabicku.
Vyrobca neni CR, ale je vyrobeny v USA.
Zlozenie neviem celkom dobre posudit, tie pridane latky:
- kyselina askorbova 64,433g/100g
- fosforecnan vapenaty
- kyselina stearova
- mikrokrystalicka celuloza
- methocel /metylceluloza, hydroxypropylmetylceluloza/
- sipky 1250g/100g
- stearan horecnaty
- oxid kremicity
Takze su tie prisady v poriadku, ci to neni bezpecne ?
---
U kanadskeho Jamiesonu napr. tieto latky vobec nie su uvedene, otazne vsak je, ci aj ked vyrobca niektore latky neuvadza, moze ich vyrobok kludne obsahovat, ved papier znesie vsetko a v roznych krajinach je rozna legislativa...
kariol, vdaka, ale tomu ja vsetkemu rozumiem, teoriu mam nastudovanu, ja som sa pytala na to, ci sa moze prejavit herpes na genitaliach aj ked tie neprisli do priameho kontaktu s nakazenym clovekom, ale napr. sa virus dostal do tela kvapockovo napriklad pri bozku. chapes?..:) ze by sa v podstate virus dostal do tela cez usta, ale neprepukol by (nielen )na nich, ale aj na genitaliach... lebo na tie sa to dostava pri priamom alebo oralnom sexe, ale co ked do takehoto kontaktu nepridu.. chapeme??:)))
kyselina askorbova je velmi slaba kyselina. Od nej su slabsie len kyselina uhlicita a vacsina mastnych kyseliny(oleje)
Kedze je silnejsia, ako uhlicita a zubna sklovina obsahuje uhlicitany, neodporuca sa drzat kyselinu askorbovu pridlho v ustach, aby nenapadla sklovinu.
V zaludku je ovela silnejsia kyselina chlorovodikova, takze ked ta neskodi zaludku, ako moze skodit askorbova?
Peto T: povedzme, ze budem brat nejaky tabletkovy vitamin C. Lenze, je to kysle - co na to zaludok ? A hlavne ludia, co mali problem so zaludkom ?
Ved tolky dlhodoby prijem kyseliny musi zacat sposobovat aj nejaky problem...
AdamKrt: Pokiaľ ide o vitamín C, ten si telo nevie vyrábať tak či tak. Takže v tomto smere už "viac zlenivieť nemôže" ;-)
Počul som už názory, že užívaním syntetického telo "zlenivie" a nevie potom prijať zo stravy, ale v literatúre o tom zmienka nie je, a aj podľa môjho názoru je to nezmysel. Telo vie, čo potrebuje, a keď mu nedodáš syntetický vitamín, určite urobí všetko preto, aby získalo prírodný.
Najlepšie je kombinovať prírodný s umelým. Ovocie obsahuje kopec dôležitých látok, tie telo potrebuje. Vitamín C má zmysel užívať preto, lebo tým dobehneš svoj hendikep oproti ostatným cicavcom, ktoré si ho vyrábajú samé pre svoju potrebu a nie sú odkázané na príjem zo stravy.
Keď budeš dlhodobo užívať a prestaneš, telo Ti to dá rýchlo vedieť. Hneď pocítiš, že Ti niečo chýba ;-) Nie je ani dobré prestať naraz, ale postupne niekoľko dní znižovať dávky, aby sa telo stihlo prispôsobiť nižšiemu príjmu ("ubralo plyn").
Vitamín C je návykový v tom zmysle, že si zvykneš, cítiť sa lepšie, aktívnejšie, v pohode. Keď ho prestaneš brať, vrátiš sa do stavu "pred" a to je zrazu nepríjemné. Ja som sa po pár týždňoch céčkovania začal cítiť akoby som fungoval na 130%, a dlhodobý stres ustúpil. Keby som mal znovu fungovať len na predošlých 70% a stresovať sa, bolo by to nepríjemné. A zase by sa mi mohli vrátiť každoročné nádchy a sínusitídy a opary... Nie, radšej nie.
Este by ma zaujimalo, co s clovekom urobi pri dlhodobom uzivani vysokych davok, ked prestane uzivat vitamin C, tie vysoke davky, alebo by ho nahradil len stravou, nie syntetikou.
Aby to este nemalo negativny dopad napr. na imunitny system, alebo telo. Ze z prisunu takychto latok zlenivie a niektore latky si prestane samo vyrabat.
Jedno mudro hovori - vsetkeho vela skodi...
whee-ee
je to virus ktory sa neda vyliecit,nikdy.je jedno akou cestou sa ti dostane do tela,je iba vec tvojho imunitneho systemu ako si s tym poradi.mozes akurat tak zmiernovat priznaky,ale opakujem,mas ho tam uz navzdy
peto T, je celkom jasne, ze ked sa vitamin C zabuduje v tele, nezostane v plazme, kde pre svoju malu molekulu pomerne rychle vypadne v ladvinach. A ze zabudovanie zavisi silne od potreby tela a cim viac vitaminu C beries, tym, sa viac zabuduje ale aj vyluci.
Len som naletel na farmaceuticke posudzovanie aktivity zo zivotnosti v plazme ako by to bolo jedine kriterium hladiny vitaminu C v tele.
Nuz zrejme je to ovela komplexnejsie a neda sa to tak zjednodusit.