Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

lea

no ty si teda hrdina Dedy, keby bol odber krvi to najhorsie, co ta moze v zivote postretnut, tak gratulujem.. kolko je chorych ludi, aj deti, co musia absolvovat ovela horsie vysetrenia, biopsie a pod., co by si potom robil/a?

barbinka

mirka: nie sú to výhovorky. ty nevieš , aké to je, tak ako môžeš takto rozprávať? ako keby som tu ja vyprávala ľuďom, čo chodia k zubárovi, že to je také trapné, že sa boja zubárov. proste každý má strach z niečoho iného. alebo kebyže sa tu niekomu smejem, že ako sa môže báť pavúkov, keď ja sa ich nebojím. a kebyže mám niekoho chorého z rodiny, tak by som išla darovať, lenže moju krv by aj tak nevzali zrejme. ale to je jedno. proste nikdy si ten strach nemala z toho, tak preto takto rozprávaš. ale každý človek je iný.

hmmmmmmmmmmmm

tak na to nemyslite az tak, myslim vendusku,prezivas to intenzivne, lebo potom strach znasobuje bolest, je to dokazane.ak ma niekto ale panicky strach z ihiel a zlu skusenost, tak ozaj by sa nemal nutit ani do darovania krvi.by obsahovala prilis stresovych hormonov:-)

mirka 23

Venduška, nechcela som sa ťa dotknúť, bolo to smerované Barbinke.
Ale na tom darovaní sú fakt super sestry a vedia to. A obyčajný odber bolí viac ako darovanie.

venduška

mirka, tak tomu hovorím šťastie.. keď ti vedia odobrať krv, tak že ťa to nebolí.. nie všetky sestričky sú také zručné, aspoň ja som nemala šťastie.. a keby rodina potrebovala, tak to je myslím jednoznačné.. ale to je úplne iná situácia, vtedy človek ani neváha..

mirka 23

Barbinka, to sú výhovorky, darovanie krvi mňa osobne bolí menej ako keď mi nejaká sestrička v ambulancii berie len trocha krvi, pretože to nevie robiť! Pri darovaní sú sestričky super.
Ja som sa tiež bála na každý odber, ale odkedy som bola darovať krv tak sa nebojím, pretože ti to spravia tak, že to nebolí. Som zvedavá, že keby jeden z tvojich rodičov potreboval krv, tak by si nešla, lebo ťa to bolí...

venduška

no presne, barbinka.. to pre tých čo je malina nepochopia, aké to je pre nás traumatizujúce:(( pre mňa je to fakt strašne nepríjemné.. a brali vám niekedy krv aj z inej šasti ako je tá jamka pri bežnom odbere?? mne totižto strašne vadí to miesto vpichu, že tú ruku musím vystrieť a že tie žily vidno, fakt je to pre mňa nepríjemné miesto.. ale odkiaľ inde??

barbinka

mirka: ty nechápeš, že aj ja by som išla darovať krv, ale nepôjdem, lebo mám strach z ihiel. vždy keď mi berú krv, ma musia aj 3krát napichnúť, lebo sa mi vždy stratí žila. to je psychika. proste sa toho bojíme. ja nepodrývam, len vravím ako to je u nás, čo sa toho boja. vy to nedokážete pochopiť.