Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

mirka283

neboj, určite to nejako prežiješ. ja sa zase strašne bojím zubárov a vrtania do zubu, mám z toho panický strach.. hrôza.. len keď si na to pomyslím... ááá..
ale odber krvi mám rada, normálne ho milujem, keby som mohla išla by som tam za teba. minule sme boli s kamoškou darovať krv. to bolo také super, a tá ihla je omnoho hrubšia ako pri normálnom odbere krvi, a berú ti 500ml krvi, trvá to nejakých 5-10 minút. taká som rada že som tam bola. a to som sa ako dieťa strašne bála aj odberu, nikdy by ma nenapadlo že si to zamilujem a že pôjdem darovať krv. možno aj tebe sa to časom zapáči. a ak nie tak neboj prežiješ to nejako, ja sa stále bojím keď idem ku zubárke, to je nenormálny strach.. ale zatiaľ som to vždy prežila.. len dúfam že tak skoro nebudem mať zase nejaký kaz..

venduška

ahojte.. bože ľudia.. o niekoľko dní ma čaká 17 ročná prehliadka.. kde je povinný odber krvi.. lenže.. vy si neviete predstaviť aký mám ja strach z odberu krvi.. proste pre mňa je toto tá najhoršia vec.. prežijem zubára, injekcie do ruky, hocičo, len nie odber krvi zo žily v tom záhybe ruky!! fakt.. možno je to pre niekoho len obyčajný odber, ale mne stačí, keď sa pozriem na tú žilu v záhybe.. alebo keď si len pomyslím, že mi z nej majú vziať krv.. a tu nejde len o to, že veď sa otočíš a budeš na niečo myslieť.. minule som odpadla.. ešte predtým ako mi ju mali vziať, lebo proste v mojom prípade sa to nedá.. čo mám robiť?? nedá sa to nejako inak zrealizovať trápim sa preto už niekoľko dní a stále na to musím myslieť:(((((

majka s.

ja som bola na odber krvi asi pred 2 tyzdnami na alergologii (kontrola po roku liecby). pred tym, nez som sla na odber, tak ma asi 1 tyzden bolela velmi prava ruka (tam, kde mi beru laktoveho zahybu krv). tak som si nechala pichnut injekciu do lavej ruky (laktovy zahyb). bola som velmi nervozna a asi som aj dost zbledla vtedy, lebo sestricka sa ma pytala, ze ci si nechcem lahnut a ci mi nie je zle (a to mi este injekciu vtedy nepichla). ja som jej povedala, ze nie, ze vsetko je OK. a potom som mala ruku asi velmi napnutu alebo co, lebo ked mi pichla injekciu, tak ma to dost bolelo a ked mi tahala krv, tak som nevedela, co robit od bolesti. krv som mala riadne hustu, lebo som nepila ziadnu vodu pred odberom (a sestricka mi po odbere povedala, ze som sa mala napit). nechapem, preco ma to bolelo. na pichnutie injekcie som si uz zvykla (dostala som ich uz dost... hehe) a posledny odber u endokrinologicky som vobec necitila (ani bodnutie ihlou, ani ked mi tahala krv), tak neviem, co sa stalo. asi som bola velmi nervozna a napata. moze to vplyvat na odber? co myslite?
PS: zajtra idem na ockovenie proti chripke. ci pana... dalsia injekcia juj...

loly

caau dedi :)))) nic sa neboj,prave dnes som tam bola ;))..a tiez som mala neuveritelny strach ,co sa cudujem,lebo ked som bola mensia,takk som bez "pichnutia" od lekarky neodisla..staale mi musela pichnut aspon nejaky ten vitamin :D..divne som bola dieta :D..aa ako vaazne dnes som sa triasla,ked som ta isla...ale som tu..a zdrava,heh :))..nic neboj; ))

ethel

nooo,to je len taký malý pich:-)) to sa môžeš aj sama:-) Ale ak ti chcú zobrať krv na viac vecí,musia zo žilky..

ethel

viem,čo cítiš...strach je niekedy silnejší ako by sme čakali...ale ty to zvládneš!Okrem toho ak ide len o odber krvi na cukor-stačí odber z pršteka-tri kvapky krvi...