Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

venduška

nechcem vyvolať hádky alebo čo.. ale barbinka má pravdu.. ja nemôžem za to, že mám z toho strach.. keby som za to mohla, tak s tým niečo robím.. keby mi to nevadilo, neodpadávala som z toho a nemala s tým žiaden problém, tak okamžite som ako darca krvi.. keď ja ale to nezvlááádam.. zbytočne chcem, keď mi to robí maximálne zle, a to už pri myšlienke.. a soldierka, neviem prečo píšeš, že odber nebolí.. mňa teda bolel nehorázne moc.. a je mi to veľmi nepríjemné z toho miesta.. kiežby sa dalo aspoň nejako inak..

barbinka

soldierka: trápne to nie je, láskavo neurážaj druhých. ja tiež nemám rada, keď ma idú pichať a áno bojím sa toho od malička. ja sa zasa vôbec nebojím zubárov. každý má niečo iné.

soldierka:))

určite. niektorá sestrička ti žilu prepichne iná ihlu zavedia ani nevieš ako. Aj ja som darca a poviem ti, že po prvom odbere som mala takú modrinu, že na druhý deň som nič nemohla zodvihnúť. Druhýkrát to však už bolo lepšie

agina

venduska moja sestra je presne taka ista a to uz bude mat 30 rokov!!! Len co vidi ihlu, odpadava....a teraz je tehotna, takze odberov neurekom. Sestricke vzdy povie, ci si moze u nich lahnut a tak jej ju beru.Hned po odbere zje nieco sladke a zapije vodou.

mirka 23

Soldierka ja s tebou súhlasím. Ja chodím darovať krv a vôbec to nebolí, ale je zvláštne, že keď idem k lekárke na odber, tak to bolí oveľa viac, aj keď mi berie len pár ml, nie pol litra. Takže si myslím, že veľa záleží aj na sestričke, ako vie brať krv.

soldierka:))

odber kvi nebolí, nebolel a ani nikdy bolieť nebude. Je to trápne, ak sa už skoro dospelý človek bojí úplnej maličkosti akou odber krvi je. Sú v živote aj horšie veci...

elis

ja mam podobny problem, bojim sa injekcii setkeho druhu..dokonca aj zubara kvoli injekcii a rovnako tak vciel, os, srsnov a pod...

venduška

bero, veď ja píšem.. injekcie mi nevadia.. to je sekundová záležitosť a na mieste, kde je to v pohode.. ale odber krvi trvá dlho.. a niekedy až moc keď im to nejde na prvýkráát.. a je to úplne iná bolesť ako pri injekcii do ramena napr.. joj.. :((