Ahojte. Aké boli časy na VŠ ked ste tam študovali? Aké boli začiatky? Idem totiž na výšku a mám trochu obavy. vdaka
vysoká škola
Ja uz mam 2 roky po vyske, ale ten stres pocas skuskovych mi vzal vacsinu radosti z ostatneho studentskeho zivota....aj ked vsetko zavisi od pristupu, boli aj taki, co to mali na haku a verili ze skuskami nejako prejdu a uzivali si, niektori presli, ini nie a potom ich vyhodili zo skoly. Aj ja som mala dvakrat na male, ked sa pocas tych 5 rokov nasli 2 predmety, ktore ma tak strasne nebavili a napriek poctivemu uceniu som si ich nedokazala narvat do hlavy ... ale vela zavisi od druhu skoly. Aj od kamaratov, ktorich si najdes. Ja som si nasla len dve kamosky, z toho jedna po roku prerusila studium a z tej druhej sa vyklul strasny sebec, pretoze vtedy ked som raz potrebovala najviac pomoct, sa na mna vykaslala. A ostatni " blavaci " ma mali na haku, alebo mi davali najavo ze som "len z vychodu " , takze pekne spomienky velmi na skolu nemam. A priatel bol odo mna stovky kilometrov daleko. Som rada ze som z toho uz von :)) .
Miselka chcem ta poopravit....technika patri medzi najtazsie odbory a to hlavne casovo. Ja som chodila na stavebnu a vydrzala som tam dva roky, pretoze spanok 3-4 hodiny denne sa dlhodobo neda zvladat. Teda ja som to nezvladla. Prisla som zo skoly a do noci som rysovala alebo pocitala statiku.Vo vyssich rocnikoch je to sice lahsie, ale prve rocniky su najtazsie a najviac ludi odtial odchadza. Trebalo sa pripravovat na kazdy predmet z tyzdna na tyzden. Cize z kazdeho predmetu sme mali 12-13 zadani....nie jednoduchych.
Skor si myslim, ze casovo nenarocne su skor filozoficke a pedagogicke fakulty
jaja
no takze to zaleyi aj od mesta v ktorom ju chces studovat. ja chodim do kosic.
prvy semester- biofyzika, anorganicka chemia, informatika, matika a bunkova biologia, latincina. z prvych 5 predmetov -skuska.bolo to takmer jak na gymnaziu, tento semester nebol tazky.
letny semester: biochemia, fyzikalna chemia, farmaceuticka propedeutika, latincina, anglictina/nemcina, organicka chemia. Z prvych 4 predmetov je skuska.
no a samozrejme v kazdom semestri nejaky povinne volitelny. vyberas si jeden z dvoch..
jaja ale chcem ti povedat ze je to strasne tazka skola. tym ta nechcem strasit, alebo nebodaj odradit, ale nebudes mat pocas semestra volno, ako to je na niektorych vs, prevazne technickych. na niektore predmety sa bude treba ucit aj pocas semestra. zvyknu davat priebezne pisomky, ale ohlasene. neboj sa:))
nie je to nieco c sa neda zvladnut, len musis chciet. drzim palce, spravne sa zozhodni
ahoj, ja som tento problem riesila pred rokom :) ..no a stale neviem, ci som si dobre vybrala... zaciatky su na kazdej akole tazke, aj ked vlastne v prvom semestri byvaju zvatsa najlahsie skusky... maloktory prvak byva uplne spokojny so svojou skolov, zvatsa sa dostavy sklamanie, lebo si to predstavoval inak, ale zalezi od skoly na kt. ides :).. pravdupovediac pre mna bol prvy semester krizovy, lebo ma skoro ziaden predmet nebavil, boli chvile, ked som to aj vzdat chcela, ale vydrzala som to :) druhy semester je zabavnejsi, ale o to brutalnejsi :( .... ale inak je VS zivot super, ale vela zalezi od skoly, takze dobry vyber zaruci jednoduche studium :)
miselka..lebo rozmyslam,ze tiez zacnem dtudovat farmaciu...a z coho su tie skusky prvy rocnik aj prvy aj druhy semester mozes mi napisat tie predmety?
jaja
ano som prvacka na farmacii, a tento semester mam 4. preco sa pytas?
tak mne sa studentsky zivot ako uzasny zrvovna nejavi...., pocas semestra behat z roboty na prednasky z prednasok do roboty, sama si rychlo nieco navarit, upratat, vyprat, obcas cez vikend ist domov ak je casu, cez skuskove sa skoro zblaznim, tento semester mam za sebou uz 12 predmetov uzavretych z toho 9 skusok som robila, este 3 dalsie mam, vobec nemam naladu sa ucit....som alergicka na vetu, sladky zivot studentsky....
julina: ach ano, prepac. Nejako som to "prepocula" :)) dakujem za odpoved
chcem sa spýtať vy čo ste boli na výške..tak vás to neako zmenilo...myslím osamostatnenie, inteligencia....atd.dakujem pa
modica: pozri si moju predchadzajucu odpoved. Za denne sa neplati. Ibba v tych pripadoch ktore som tam opisala.