Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

carbon

ludia s tou miestnostou som to vzdal...viete na pokeci to funguje tak zee ked vytvorite miestnost a nikto sa tam neprihlasi tak ju po mojom odhlaseni sa z pokecu zmazu ..trebalo by to nejaku kolektivnu dohodu ze v tu a tu dobu sa spravi miestnost a ze tam bude aspon par ludi

lienocka2

AWOJTE POCUJTE NEBOL NIEKTO S VAS NAHODOU NA TOM LASERY ?, NA ODSTARNOVANIE CIEVOK??? .JA SA TAM CHSTAM TENTO MESIAC DO ZA.. TAK KEBY NIEKTO NIECO O TOM VEDEL NAPIST... BO NEVIEM CI TO ZABERIE... POCULA SOM ZE JE TO DOST ZBYTOCNEE

michael

fuuha, normalne sa tiez cudujem, ze v tom nie som sam...Ako tak čítam tak mám všetky príznaky SF a neviem čo s tým robiť. Bojím sa vyhľadať psychológa, ale velmi to chcem zmenit. Mam to od detstva a najhorsie je ze som si myslel, ze ked pojdem na výšku tak sa to zmeni - nic sa nezmenilo a to dokonca studujem taky odbor, ktory si vyzaduje komunikativnych a sebavedomych ludi - bojim sa ze to nezvladnem.

rusnatka

ahoj aj ja mam taky isty problem vyspala som sa asi s 60 chlapmi a este k tomu trpim socialnou fobiou teraz mam priatela beriem lieky neurol ,ale neviem ked liek vyprsi tak nie je to ziadna slava najhorsie je na tom ze ziarlim do nepricetnosti a ani nechcem povedat co robim ked mi preskoci ...Lucia

jacinto

Carbon, no tak ty si voľáky rýchly. Už aj som tam. Dúfam, že sa nás tam nazbiera dosť a že sa ľudia nebudú hanbiť.

carbon

MIESTNOST SOCIALNA FOBIA JE VYTVORENA NA POKECI . TAKZE LUDIA HONEM TAM NECH NAM TO HNED NEZRUSIA PRE NEDOSTATOCNU NAVSTEVNOST

carbon

ahoj jacinto...celkom dobry napad stou miestnostou na pokeci ..vytvoril som tam miestnost socialna fobia ..takzeee ludia honeeeeem na pokec chatovat osvojich problemoch:):):):):)...snaaad nam to trosku pomoze s nasimi problemami :)