Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

jacinto

Hankaa, dá sa tej fóbie zbaviť, ale ide to asi len cez psychológa a práve na toto veľa sociofobikov nenájde odvahu.

derw

Najde sa niekto kto by si chcel so mnou pokecat o SF?Popripade sa stretnut. Trpim SF od detstva a hladam niekoho kto mi bude rozumiet, kto sa citi ako ja. Myslim, ze je to najlepsi sposob ako prekonat SF.

jacinto

Zo sociofobikov, kto má Skype nech ma kontaktuje na nick Alex Jacinto a inak ostatným odporúčam často chodiť sem a najmä večer, kedy na nete obvykle býva veľa ľudí: cac.bonusweb.cz A nebojte sa, že je to herná stránka, pretože admin to tam už vzdal a od marca 2008 by mala byť neaktualizovaná.

jacinto

No tak to bude asi problém, pretože ja nemám ICQ, len spomínaný Skype a na chat čo som ti dal by sme mohli ľudí nahnať tak (teda sociofobikov) ako si to skúšal s tou miestnosťou na Pokeci, len tam ti ju vymazali, ak bola neaktívna. Trošku možno vyvolá neistotu to, že to je chat bývalej hernej stránky, ale dúfam, že nie.

carbon

jacinto ...oki beriem spat ..ten link ide bola to moja chyba ze mi haproval a vyzera to tam celkom fajn :)...teraz nastava otazka ze ako tam nahnat ludi

carbon

jacinto ..hmmm tak neviem neviem ten link co si mi dal mi moc nesiel ...podla mna uz to by ludi odradilo :(...vies co dam ti zatial moje icq a mozme dakedy popisat , myslim ze lepsie ako nic no nie ?...takzee to cislo je 498 014 966

jacinto

No Carbon, tak čo takto sa stretnúť na súkromnom chate? Alebo najlepšie by bolo, keby sme sa stretli na Skype. To je úplne najlepšie na komunikáciu. Alebo na MSN Messengeri, to má každý v compe (kto má Windows). jednoznačne by bolo dobre, keby sa mohli sociofobici nerušene porozprávať v nejakej miestnosti dakde na nete. Inak viem o jednom, kde už nikto nechodí, ale je to na jednej hernej stránke (akože zaniklo to, ale stránka a chat zostali a tam by sme sa mohli "nahrnúť.") Veď si to pozri a posúď: cac.bonusweb.cz

carbon

michael:no jo bolo by to fajn len sa do toho nikto nehrnie heh :(......inak ludia co viete o liekoch na socialnu fobiu ?....je nieco co 100 percentne zabera ?...akoze mna to uz fakticky stve , bral by som nejaku zazracnu tabletku co ma tohto problemu zbavi raz a navzdy hehe