Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

alpaka

ahojte uz som zas doma..rozmyslam ze kto by pisal na tu nasu stranku..ked sa tu len raz za cas nieco objavi.ale aj tak by sa mi to pacilo..mat take utocisko..

mike194

caute,dnes som nahodou natrafil na toto forum a zistil som ze nie som sam kto ma taketo divne spravanie.ani som netusil ze to je fobia myslel som si ze to mam v povahe.
...inak martir mam nejake(mensie) skusenosti s tvorbou webu mozem pomoct.

alpaka

skvely napad,ja budem teraz sice chvilku mimo..ale ozvem sa hned ako sa mi bude dat.napis nieco o sebe..nech ta trosku spozname :o)

martir

Ľudia, som tiež SF a myslim že táto téma by potrebovala vlastný web s chatom a diskusným fórom, clankamy a vsetkym ostatnym... Ak ma chcete podporit vo vyrobe tohto webu, napisem Vam ako to mozte urobit ak sa mi ozvete na mail. Tu stranku chcem urobit pre nas vsetkych... zapojte sa prosiiim!

A i keď trochu neskoro ale predsa: Statstny Novy rok vam prajem ;)

ethel

snažím sa zvyknúť....a tú sf asi fakt mám.Vela uvedených vecí sa mi už udialo.Napríklad obed v závodnej jedálni-skoro som sa zadusila polievkou,rozprávať pred skupinou ludí-čosi,no a ožltnutie-stredobod pozornosti.Tak som vypla PC a už je lepšie

alpaka

asi trosku zmena to bola...zmeny sa vacsiniu ludia zlaknu..ale tato bola urcite pozitivna..nestava sa tu casto..ze by sa pribudlo viac prispevkov denne..mozno by som aj bola rada,keby si fakt mala sf...zartujem...ale aspon by to tu trosku ozilo.snad si si uz zvykla na tento novy zlty stav.

ethel

alpaka myslím,že to sem naozaj pasuje,lebo to čo sa somnou dialo keď to zmenilo farbu bol strach,chuť vypnúť počítač...

alpaka

ethel ved to je super ozltnut,ja som sice necitala tvoje prispevky,ale urcite budu k veci,radsej si to vychutnaj a cit sa skvelo,je to uspech.gratulujem.to nieje na soc.fobiu..urcite.vela stastia v dalsom prispievani.