Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

kasil

Zeleny jacmen som si kupil v Bioparku na Karadzicke. Uzivam ho vytrvalo 3 mesiace, ale okrem toho ze mam asi viacej energie, nejaku vyznamnu zmenu som nepocitil. Musim ovsem dodat, ze som bol zdravy aj predtym. Tu energiu som pocitil napriklad ked som isiel na otocku do Berlina a bez problemov. Vtedy som mal jacmen vo flasi a popijal som ho ako vodu.

RNG

Myslim, ze je na case doviest kombinaciu chlorely, spiruliny,zeleneho jacmena a razi,dunalieny,probiotik, adaptogenov, antioxidantov a podobne v davkach odporucenych a cenovych relaciach pristupnych pre Slovensky trh.
Mam jednu zmes vyhliadnutu, pokusim sa ju doviezt. Dufam ze ju schvalia, je to GMP produkt.

zds

alternativa, suhlasim s tebou.
.
sila komplexnej vyzivy je natolko velka, ze aj napriek tomu, ze nema nutricne zlozenie ako kedysi, jednoznacne pomaha.
sucastou komplexnej vyzive je aj odburanie skodlivych latok a ocistenie organizmu.
najtazsie obdobie v mojom zivote, ohladom zdravia, som prekonal bez liekov a vyzivovych doplnkov.

RNG

Ja, pri dodani komplexnej stravy, ale kde ju najdes dnes, ked je vsetko vyslachtene na totalne nepodobne prirodnym originalom! A pestovane na polnohospodarskej pode, ktora je ochudobnena o rozne mineraly neprestajnym rabovanim rastlinami a nedodavanim spat.

Alternativa

Len chcem poznamenat, ze v odbornych kruhoch /publikacie v renomovanych svetovych vedeckych casopisoch, nazory lekarov vo svete, v sucasnosti uz aj niektorych v SR/ su stava zo zeleneho jacmena a chlorella pyrenoidosa povazovane za plnohodnotne POTRAVINY, co je dnes vzacne :D. To len pre citatelov, ze zelena vyziva NIE JE vyzivovy doplnok /kedze sa tu diskutuje o vyzivovych doplnkoch/.
Rng,
stava zo zeleneho jacmena nie je stabilizovana s latkami, ktore uvadzas /6.7.07/. Bud je uplne bez stabilizatorov /najkvalitnejsia/, alebo su pridane latky dextrinoveho typu - co nie je riziko pre konzumenta, ale naco pridavat do organizmu tento typ latok.
Dnes som presvedcena, ze pri dodani komplexnej vyzivy nase telo nepotrebuje ziadne vyzivove doplnky - mame to doma odskusane - sme zdravi, vitalni, cize zijeme kvalitny zivot. Noo, k tomuto som samozrejme dospela postupne, studiom, aj vdaka Pistovi z tohto fora :D. Ak si sem klikne, tak mu za vela vdacim :D

RNG

Mydla sa vytvaraju z tukov a hydroxidov, nie z citratov, maleatov, laktatov,aspartatov,askorbatov atd.
Tuky su velmi slabe kyseliny, nevedia vapnik vytiahnut od silnejsich.
Plati to len ciastocne na uhlicitany, kde kyselina uhlicita je obzvlast slaba. Uhlicitany ako zdroj mineralov neodporucam, hoci pre mladsich pracuju.
5 gramov chlorelly a 3 gramy esteru C(neutralna forma, komplexny askorbat vapenaty)beriem uz dlhe roky, nemal som nikdy z toho reakciu.
Pretoze beriem viacej doplnkov, robim si z nich mix s ovocnymi a zeleninovymi stavami.Vlastne casto s celou zeleninou a ovocim, nie len stavami.
Mozna preto nemam reakciu na"koncentrat"(ozmoticky tlak)
Napr moja zena ma casto reakciu=tazku zaludok na zdroj mineralov. Totiz ako mnoho zien malo pije, aby nemusela ist tak casto na wecko, a jeden glg vody miesto 2 deci nestaci, a mineraly nasilne vytiahnu osmozou vodu zo zaludocnych stien. Ale nevysvetlim jej to, hoci je chemicky inzinier...

zds

tuky a vapnik vytvaraju mydla, ktore sa vylucia z tela von (lepsi pripad, ale z vapnika ja tak nic nie je) alebo sa ich zbytky usadzuju v tele.
o kandide to bol priklad, btw, ale aj pre zdraveho cloveka c+chlorella nerobi jednoducho dobre. neskusil si? ja nahodou ano.
pri kandide treba drzat dietu, lebo za par dni nezmizne.

RNG

Kandidazu treba vyhubit a nie prisposobovat k nej dietu.
S kandidazou akykolvek cukor ci skrob ju zivi.Este aj "dovolena" zelenina v kandidaznej diete ma niekolko gramov sacharidov.Jedine naozajstne ucinne nicenie je vydrzat 2-3 dni na kokosovom oleji(nahradi do znacnej miery nam cukor-stredna dlzka molekuly, C8-12, ake candida ho nevie spracovat a odumiera, potom nasadit "metlu", napr psylium alebo kokosovu mucku alebo odskrobeny koren konjac a vymiest ju.
Na to nasadit masivnu davku probiotik kym sa zvysky kandidy spamataju a vytlacit ju kompletne.
Co sa tyka kombinacie zeleny jacmen/chlorella v 10 gramoch(viac iste nezoberies) nie je privela sachridov(max 3-4 gramy)takze to rozhodne nema podstatny vplyv na zivenie kandidy. Normalna davka sacharidov je v stovkach gramov...
Nevidim problem v kombinacii omega 3 a zdroj vapnika.
Samozrejme s koncentratmi treba pit dost vody, aby sa zriedili na koncentraciu znesitelnu pre telo.
Tam je jediny problem, ked beries privela koncentrovanych doplnkov bez dostatku vody.
Napr psylium-viacej kapsul bez dostatocneho mnozstva vody moze sposobit az zaludocne a crevne blokady.. To iste conjac-manan a velka davka citrusoveho pektinu.