Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

zds

Hallo, rng.
Nechcem od teba ani nikoho ineho aby kvoli mne niekto dookola nieco opakoval.
Jedna vec je, ak som si to neprecital a druha vec je, ze ak som si to aj precital, to este neznamena, ze mas (uplnu) pravdu alebo ze s tebou suhlasim, aj ked tvoje vedomosti uznavam.
Absolutorium kombinaciam vyzivovym doplnkom ja by som az take nedaval.
Napr. Omega 3 + Ca, vit C+zeleny jacmen/chlorella (rozbehnutie kvasnych procesov v crevach, zvlast neprijemne pre ludi s kandidou)...
Doplnky naozaj nie su liekmi. Ibaze obsahuju casto vysoke koncetracie latok, ktore sa bezne v prirode nevyskutuju, a tak ich treba pouzivat s rozvahou.
„Tot vsjo“ (zatial), ako hovoria nasi niekdajsi bratia Rusi :)

RNG

Zrejme to musim opakovat do nekonecna, lebo ludia si nevedia zvyknut, ze dopllnky nie su lieky a nemaju bocne ucinky a kontraindikacie medzi sebou.
Takze mozes doplnky kombinovat(v odporucenych davkach) lubovolne.

zds

dakujem, alternativa :)
ozyvam sa neskor, malo, zufalo malo casu...
chloreluu som na nejaky cas vynechal, ale idem sa vratit k "starym dobrym casom". zrejme aj zaucasti tej dobrej kombinacii, ktoru popisujes.
neviem, ci ta relacia bude dobra, ale bude :) :
utorok, 17.7, 20:00 - 21:30, radio regina, s celoslovenskym vysielanim.
pekne letne dni :)

Alternativa

Poznas, zds, moju zasadu : pocuvat svoje telo. Osobne povazujem sucasnu kombinaciu zeleneho jacmena /stavy, bez stabilizatorov/ s chlorellou pyr. za vybornu. Ja som uprednostnila chlorellu pred spirulinou /niektore latky to rozhodli/. Boli casy, ked som pila jacmen aj 3-4x denne - jednoducho som mala na ten "dzusik" chut. Bezne si rannu davku na lacno ani teraz nenecham ujst, casto pijem aj pred spanim. Potom chlorella staci tak 4-6 ks, kedze ju /ak si dobre pamatam/ beries uz dlhsie. Fakt sa nadherne doplnaju. Z celeho spektra spolu nemaju asi len Q10 a gingo. Ale maju kopec inych latok, ktore intenzivne regeneruju a vitalizuju bunky a vsetko v paradnej synergii :D. Takze Q10 a gingo ma netrapi. Prajem Ti prijemny vikend. Ozaj, ak bude zaujimava relacia, daj vediet :D

zds

alternativa, mozno mi to uniklo a pisalo sa o tom skor, prosim o zodpovedanie:
- doporuceny (odskusany) sposob pouzivania zeleneho jacmena - kolkokrat denne a casove rozlozenie
- kompatibilta s pouzivanim rias v tabletkovej forme - napr. chlorelly alebo spiruliny

RNG

Velmi zalezi na cistote a sposobe mletia. Cim jemnesie zomlety, tym lahsie stravitelny
Mnohe produkty sa nedaju sterilizovat, musia byt nepasterizovane(enzymaticke...)
Mnohi vyrobcovia si pri tom pomahaju extremnym susenim(bakterie su dokonale mumifikovane), niektori do koncentratov, ako su napr ovocne koncentrovane stavy pridavaju rozne konzervacne prostriedky, hlavne kyseliny(benzoova, citronova malicka=jablcna,edta=etyl diamin tetraacetic acid, niektori idu aj na silne kyseliny, ako fosforecna, lebo po zriedeni su v tak malom percente ze sa nemusia v zlozeni uviest)
Su aj taki, ktori pridavaju napr kyselinu askorbovu, koloidne striebro(toho staci velmi malo, takze to vobec neuvadzaju)alebo citricidal.
Na to mnohe krajiny zareagovali vydanim sprav o zamoreni, lebo v tych krajinach hlavna zlozka citricidalu nebola schvalena ako dovolena a nemaju urcenu max davku pripustnu.

Alternativa

No, problem jedenia "vnate" jacmena vidim v ekologickej cistote dopestovanej rastlinky a v problemoch pri traveni travovitej vlakniny. Uz som o tom pisala. Cez www.google.sk klikni zeleny jacmen a najdes produkt od viacerych dodavatelov. Ja osobne mam odskusany SUSENY jacmen /je jedno, ci prasok alebo tablety/ - boli traviace problemy /su vysvetlitelne/. Susena stava z mladeho jacmena je bez problemov. Caj v ziadnom pripade. To asi najkvalitnejsie, co zeleny jacmen ma, su enzymy. Tie viacere pri teplote nad 40oC su nefunkcne, cize ziadne zalievanie akoze caj, dzus ano. Vyber je na Tebe.

RNG

Zeleny jacmen=listky zeleneho jacmena, treba jest v celku, nie len caj z nich
A treba ich jest dost, nie len malu tabletku. To je presa jedlo!
Predstavte si miesto zemiaka tabletku. Alebo miesto rezna tabletku rezna....