Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

ella

Chcela by som sa spytat,ze ked chcem pomocou zeleneho jačmena znižiť svoju vahu....musim drzat pri tom užívaní nejake diety??lebo zatial mi vobec neucinkuje

jan kotek

Ako som pisal o priprave a sejkri, pozabudol som - nemusi to byt samozrejme ten sejker, kludne mozete pouzivat nadobky od umelej vyzivy, alebo nieco trosku vacsie (rozhodne tym nemyslim "sedemdecovy" pohar od uhoriek :) ), jednoducho nieco co mozete zavriet uzaverom a poriadne pretrepat.

jan kotek

vanilka1 : rozdiel v cene je preto, lebo sa jedna prakticky o rozdielne vyrobky. Je tam dost vyrazny rozdiel v sposobe pripravy, rozpisat to konkretnejsie by zabralo privela miesta, hlavny rozdiel je v tom, ze to lacnejsie je prakticky vzate seno pomlete na prasok, kdezto to drahsie je stava, ktora sa vo vakuovom priestore zmeni na prasok. Rozdiel v mnozstve vitaminov, mineralov, vstrebatelnosti a vlastne vo vsetkom, je priepastny.

evisa: lepsie raz denne ako vobec, odporuca sa rano 20 minut pred jedlom a vecer 20 minut pred jedlom.

jara: co sa tyka pripravy : najlepsie kupit ten sejker, co sa k tomu predava, tam nasypat jacmen, pridat trochu vody (nie malo, nie moc, tak akurat :) ), poriadne to pretrepat, nech je z toho zeleny napoj a nie prasok zaliaty vodou, nasledne naliat do salky, pohara, nadobky, doplnit vodou na pozadovane mnozstvo a vypit.

Kupit to mozete aj u nas, www.zdravie.bizniswev.sk sekcia Potrav. doplnky a ine.

Ospravedlnujem sa za reklamu, ale pytali ste sa. :)

RNG

Cela susena trava obsahuje celulozu, nielen stavu.
Na vahu je stava asi 4krat taka koncentrovana ako susena trava.
Samozrejme stava je prijemnejsia na pitie.
Vyraz seno je nespravny, lebo sa jedna o mlade jacmenne listky.
Problem stava/cela trava je podobny, ako s ovocim: cele ovocie alebo len stava z neho.
Stava je lahsie stravitelna ale telo potrebuje aj vlakniny, ktorych mame v sucasnosti primalo z dovodu, ze uprednostnujeme lahkostravitelne a rychloabsorbovatelne ziviny, co ale pre nase telo nie je najlepsie, hlavne pre crevny trakt.
Ja som si z jacmennej travy robil mix drinky s rozlicnym ovocim a zeleninou, dobre zmixoval a nechal v ladnicke 24 hodin, nech ta trava "nabobtna", potom neskrabe v hrdle.

Mirus

malicka:no je to take ako seno...mne to poradila kamoska no a bolo to lacne az som sa cudovala okolo 300sk.Ty si to kde kupila???

malicka

Čo potrebuješ na tomcediť? Ja mám šťavu z mladého jačmeňa (fy.Green Ways) a je to tekutina. Nič v nej neni. Fakt by som nemala čo precediť. A chutí mi trochu po špenáte.Nemáš to náhodou to lacné seno?

Mirus

ahojte...dnes som po prvy krat vyskusala zeleny jacmen,bolo to hnusne fakt...moze sa to nejak precedit?alebo sa to ma vypit vsetko?dakujem...

evisa

prosím Vás, kúpila som si zelený jačmeň...chuť príšerná))ale, čo človek neurobí pre zdravie..ale koľkokrát sa to má denne piť??? Ja to pijem len razdennne...stačí to???