Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

mup

Mam osobnu skusenost z enzymoterapiou ale nie Wobenzymom, ale klickami. Mala som reumaticke tazkosti, rok som jedla lyzicu klickov trikrat denne, kym sa mi stav zlepsil. Skutocne to pomaha, chce to len vytrvalost. Z klickov dostanete do tela vela enzymov, ktore telu pomozu dostat sa z choroby. A nemusia to byt len jacmenne klicky. Ja som si naklicovala vselico, aj datelinu. Vo vegetke dostanete specialne misky na naklicovanie v cene asi 200sk,naklicovanie je potom jednoduche. Klicky mozete potom primiesat do zemiakov, ryze, kasiciek, polievok, salatov a podobne. Zo zihlavy.pupavy, dateliny, drobneho ovocia si robim stavy/ nic nebrani ani z mladeho jecmena/ v kanvici na sojove mlieko- vid.www.pelia.sk.ved pre zdravie vsetko.

RNG

Enzymy su velmi citlive na teplo aj na svetlo, preto je ta absolutna cerstvost tak cenena.A fytonutrienty znamena zive ziviny.
Susenie sa v minulosti pouzivalo hlavne pre to, lebo sezona pre zber bola relativne kratka a potreba bola celorocna
Cerstve veci su ale casto ucinnejsie.
Napr. cerstve kamilky a mysi chvost obsahuju lahke aromaticke oleje, ktore sa susenim stratia. Prave tieto su ale silne protizapalove
Japonci su fanatici cerstvosti, ich vplyv v tomto smere sa pomaly ale iste siri. V USA je to hlavne na zapadnom pobrezi(California) kde ich je relativne najviac.
Ja som silne na strane cerstvosti,napr. od mala som mal rad vonu cestvo peceneho chleba a nikto mi nevysvetli, ze 3 denny je taky isty

sára

Aha,no to som potrebovala vediet, vážne ti veľmi ďakujem RNG,vidno,že sa vyznáš a podávaš kvalitné informácie.Ale aj v klíčkoch sa nachádzajú nejaké živiny prospešné zdraviu?Takže je lepšie konzumovať to čerstvé ako v usušenom stave?Strácajú sa pri sušení nejaké živiny?

RNG

Prave pre cerstvost to strihali rovno na mieste, tak ako holic striha vlasy, chytili hrst do ruky a odstrihli.
klicky jacmena su biele, jacmenna trava je zelena..Zlozenie je ine. Co sa tyka napr samotneho chlorofylu, ten v klickoch nie je

sára

Veľmi pekne ďakujem RNG za odpoveď. Ešte by som sa rada opýtala-myslíš si,že klíčky jačmeňa a zelene lístky jačmeňa - že je v podstate jedno,či konzumujeme to,alebo ono? Je v tom rovnaky podiel živín a vitamínov?
Rovnakým spôsobom je možne kozumovať aj naklíčený jačmeň? Obsahuje nejaké živiny,má to pre zdravie človeka nejaký význam?
Tými nožnicami strihali všetko alebo len isté časti jačmeňa? Je možné ho konzumovať teda priamo,alebo usušiť? Ak áno, usušený potom zalievať vodou- v akom pomere? Ďakujem

RNG

Co sa tyka jacmena, jedine, co som videl v niektorych "juice bar-och" ze mali take drevene dlhe plytke kvetinace vonky, kde im jastla velmi husto zasadeny jacmen(aj raz)ked bola tak15-20 cm vysoka, strihali ju noznicami a pridavali do mixovanych ovocnych a zeleninovych drinkov
Tiez uz davnejsie som cital prakticky navod na predklicenie semien ruzickoveho kelu, klicky dlhe cca 5 cm potom pridavat do salatov(dobre umyt).Bolo to z dovodov, ze klicky ruzickoveho kelu obsahuju az 100 krat tolko protirakovinnych latok(I3C), ako ruzickovy kel.
U sesternice som to vyskusal jest, ale mi to nejak valne nechutilo-mozno prave pre tie velke mnozstva indolu?

sára

Teda poprosila by som ťa RNG ak niečo vieš o klíčkoch jačmena, ich účinkoch a tak,ako najlepšie pripraviť,aby si mi poradil a vyjadril sa,ak môžeš.Ďakujem.
Aj ostatní ak to niekto konzumoval a pomohlo mu to,konkrétne na čo, prosím napíšte.

sára

Jačmeň zaliať vodou a nechať naklíčiť,potom skonzumovať.
Je to to isté? Prospieva to nejak zdraviu? Sú tam vitamíny a aké?